[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
variante de iluminare  XML
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Author Message
chrome
Junior member
[Avatar]

IP:

mai am o mica nelamurire, care este diferenta dintre un balast elecronic si o bobina cu starter?? folosesc in acvariul un balast 2 x18w si o bobina de 36w la care am legat in serie 2 neoane de 18w si sincer nu vad nici o diferenta. este vreo diferenta, este indicat sau este chiar contraindicat lumina cu ajutorul bobinei??

This message was edited 1 time. Last update was at 11/12/2010 20:08:40

mihai_ghe
Membru de baza

IP:

De cantitatea de caldura degajata nu spui nimica?
La t5 nu se poate folosi decat balast electronic.
In general se foloseste balastul electronic pentru ca are randament mai bun si disipa mai putina caldura.

This message was edited 1 time. Last update was at 11/12/2010 17:30:47

[Yahoo!]
chrome
Junior member
[Avatar]

IP:

sunt neoane t8 si da intradevar bobinele degaja multa caldura dar sunt deasupra pe capac.sunt izolate de apa printr-un spatiu facut separat in capac in care e acces doar pe deasupra.
Radu.U
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

ce temperatura ai in acvariu? ca m-ai facut curios.
chrome
Junior member
[Avatar]

IP:

24-25 grade dc??
Radu.U
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

ma gandeam ca ai o temperatura destul de mare, avand in vedere ca ai si droserele si neoanele pe capac.
keepwalking
Unripe member

IP:

Salut,
am un acvariu de 60 de litri si, de un an incoace, practic de cand l-am cumparat, mi s-a ars de doua ori transformatorul de la tuburile de neon.
de trei zile, nu mai am lumina in acvariu.
ce solutii alternative de iluminat imi puteti recomanda?
multumesc
mihai_ghe
Membru de baza

IP:

Fii mai explicit ,cate tuburi ai ,de ce putere ,ce fel de droser(e) folosesti.De care startere folosesti(vezi ca sant si startere speciale pentru 2 tuburi si un singur droser)
[Yahoo!]
keepwalking
Unripe member

IP:

am doua tuburi, T14, deci de 14 wati, prinse intr-un soclu si acoperite de o chestie de plastic.
au cam 40 de centimetri lungim.
ideea e ca acea carcasa de plastic se umple mereu pe jumatate cu apa condensata.
de asemenea, de la pompa de aer sar stropi peste transformator.
bitanu
Senior member
[Avatar]

IP:

keepwalking wrote:am doua tuburi, T14, deci de 14 wati, prinse intr-un soclu si acoperite de o chestie de plastic.
ideea e ca acea carcasa de plastic se umple mereu pe jumatate cu apa condensata.

Draga prietene, in primul rand cred cai ai intervenit aiurea in topic si in al doilea rand citeste si tu cate ceva despre neoane! Ce sunt acelea ,,T14, deci de 14 wati"?

,,Primavera,, / ,,Oland-Scape,, / ,,Intermedius,, / ,,ONE,, by Daniel Bitanu

Respect pentru acvaristii: Sebastian Costin, Ionut Godea si altii.
keepwalking
Unripe member

IP:

bitanu wrote:
keepwalking wrote:am doua tuburi, T14, deci de 14 wati, prinse intr-un soclu si acoperite de o chestie de plastic.

Draga prietene, in primul rand cred cai ai intervenit aiurea in topic si in al doilea rand citeste si tu cate ceva despre neoane! Ce sunt acelea ,,T14, deci de 14 wati"?

draga prietene,
am intrat pe acest topic, numit "variante de iluminare", tocmai pentru ca sunt in cautarea unor alternative de iluminare la instalatia pe care o am acum.
nu sunt deloc off-topic.
dar, daca doresti sa-ti manifesti in vreun fel aere de superioritate, esti liber sa o faci
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

@keepwalking, nu ti-a spus nimeni ca esti off topic.
Dar daca eu ma apuc acum sa te intreb cate in luna si in stele despre temperatura din bazin, daca ai capac sau nu la acvariu si multe altele, ii fac topicul praf colegului @chrome, care are cu totul alte probleme de rezolvat
In final iti spun ca nu trebuia sa postezi aici, ci sa deschizi un topic nou in care sa-ti expui problema si in care sa putem discuta despre iluminarea ta.
Iar in finalul finalului iti mai spun ca nu stim absolut nimic despre tine. Nici cum te cheama, nici de unde esti si nici ce experienta acvaristica ai. Iti vand un pont: avem o sectiune care se numeste "despre noi". Vezi si tu cam ce se scrie pe acolo si poate scrii si tu ceva.

This message was edited 2 times. Last update was at 15/12/2010 17:33:02

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]

Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Go to: