| Message |
|
|
|
Pana la urma ai reusit sa faci cu mijloace proprii in filtru Resun .Daca te-a costat mai putin de 50 lei e foarte bine,daca nu la bani astia luai un filtru nou si scapai de munca si de bataie de cap.Daca tot vrei sa faci un filtru mai bine fa unul extern si atunci ai rezolvat toate problemele filtrarii din acvariu.
|
 |
|
|
claw93 wrote:deci de ex sa caut un bec economic Osram sau Philips 12-13 W cu spectru 6400k si sa fie lumina calda ?Si app care e diferenta intre 2700k si 6400k?
Incearca sa citest acest articol chiar deca e in franceza sant sigur ca o sa intelegi cum e cu spectrele.
|
 |
|
|
djciorby wrote:nu stiu daca iti plac melcisorii aia mici ..momentan ca sunt doar 2 e ok..dar mai incolo cand o sa se inmulteasca in draci...o sa ai covor .....deci aspectul vizual nu cred ca o sa fie prea placut...
parearea mea este ca ar trebui sai scoti.....
Melci au rolul lor in acvariu iar daca vrei sa scapi de ei mai tarziu sant o multime de solutii pentu asta(una ar fi o felie de castravete)
|
 |
|
|
claw93 wrote:Deci o ultima intrebare sa aleg un bec economic 12-13W cu 6400k sau 2700k?
6400K da daca poti cauta sa fie de firma Philips sau Osram ca sa fi sigur de temperatura de culoare ca altfel te umpli de alge.
|
 |
|
|
|
Nu uita perioada de uscare a siliconului de minim 2-3saptamini
|
 |
|
|
|
70X45X50H nici sa nu te gandesti la sticla de 5.
Fii un pic realist si gandeste-te cum se imprastie 130 litri de apa.Minim 6mm si cu intarituri.
|
 |
|
|
|
Cam mic acvariul (tu cum te-ai simti sa stai toata viata intr-o debara ?)
Daca nu ai plante in acvariu nu prea are mare importanta lumina.
Incearca totusi cu un acvariu mai mare si plantat.
|
 |
|
|
|
Bine ai venit si nu te grabi ,citeste mai intai si dupa treci la fapte.
|
 |
|
|
|
Ai grija ca ala este cornier de pus la polistiren la fatade de case nu stiu daca nu exideaza in contact cu apa.
|
 |
|
|
takawachinchila wrote:Da, oricum mai tre sa cumpar un robinet...
Fara robinete la bombe e mult mai sigur fara.
|
 |
|
|
|
Subscriu la ce spune -Antoniot -eu nu as pune apa mai devreme de 3 saptamani.
|
 |
|
|
|
Nu era o indicatie ci o rugaminte pentru a urmari mai usor pagina de topic.
|
 |
|
|
|
Foarte greu de reglat debitul la 2 acvarii dintr-o singura bomba,fa 2 bombe si ai scapat de probleme.
|
 |
|
|
|
Slabe sanse sa se desprinda ca sticla e de 6 si ai suficienta suprafata de silicon in lipitura.
|
 |
|
|
|
apoi am facut greseala de a introduce si apa oxigenata, nu o cantitate mare dar poate suficienta pentru a omora bacteriile din filtru (nu stiu, zic si eu)
Eu la 72 l am folosit apa oxigenata de 3% cate 50 cm cubi si nu am avut probleme niciodata cu deciclarea filtrului(am facut 3 tratamente la interval o saptamana).
|
 |
|
|
|
Te-ai orientat foarte bine la filtre,le poti curata decalat si nu vei avea niciodata probleme cu deciclarea acvariului.
Plus ca ai rezolvat elegant si problema filtrari mecanice fiind ajutat de cele 2 pompe.
Suces in continuare.
|
 |
|
|
|
Salut si bine ai venit printre randurile noastre.
Incearca sa scrii cu mai putin spatiu intre fraze ca sa fie mai usor de urmarit topicul.
|
 |
|
|
scificuss wrote:
Mergea acea combinatie de becuri daca le fixai in lampa pe vertical, cu spirala indreptata in jos si bineinteles fiecare bec in reflectorul lui conic, un reflector bine calculat sa reflecte cat mai mult din lumina produsa, in acvariu, acolo unde avem nevoie de ea.
Am vrut eu sa montez becurile pe verticala dar un bec cu dulie are 15 cm lungime si va dati seama cum ar arata un acvariu de 45 cm inaltime cu un capac de cel putin 15-18 cm grosime(ca o casa cu mansarda in loc de etaj).
Dupa asta am facut o lampa cu 2x24w t5 in canal de cablu de pvc de 40x100 ,dar nu am fost multumit de ea ca nu avea reflectoare.
Am trecut la o etapa superioara si am facut o lampa de 2x24w t5 in 3 canaluri de cablu cu gandul sa o folosesc si pe post de capac dar tot fara reflectoare(mare greseala sa cred ca capacul alb de pvc va reflecta bine lumina)
Acum am 2 lampi de la Hagen una de 2x24w t5 si una de 1x24w t5 pe care le folosesc in functie de necesitati.Crededeti-ma ca lampa de 2x24w de la Hagen care are reflector lumineaza ochiometric la fel ca lampa de 4x24 pe care am experimentato eu.
Asta este experienta mea in domeniul luminilor.
|
 |
|
|
|
Salut si bine ai venit in randul acvaristilor.
Inceputul este mai greu,incearca sa scapi de furtunele si de robinetii aia de aer ca parca esti intr-o hala industriala.
|
 |
|
|
|
Am realizat asta cam dupa o luna cand am vazut ca plantele stagneaza cu toata fertilizarea facuta.Asta e omul invata din greseli.
|
 |
|
|