| Message |
|
|
|
Poti incerca si Osram t5 24w 865 doua sau trei tuburi(le gasesti unde a indicat alexacv)
Costul investitiei este mai mare dar rezultatele sant pe masura.
|
 |
|
|
|
Sper ca poze cu acvariul gol ca nu bagi inca apa in el.
|
 |
|
|
|
Tot timpul m-a ferit sa bag co2 in filtru si deacea aveam grija ca co2 sa fie in coltul opus sorbului de intrare.
|
 |
|
|
|
La acel "T' nu ai nevoie decat de un robinet .Bagi bine furtunele si nu trebuie sa sara pentru ca presiune nu ai decat cat este necesar sa treaca prin difuzorul ceramic.
Atasez un set de foto ca sa intelegi si cum este montata supapa de sens(instalatia este facuta numai pentru exemplificarea ordini componentelor)
|
 |
|
|
|
Bine ai venit si la mai mare (acvariu) si eu am inceput cu 40 l dar incet incet evoluez.
Citeste cu atentie forumul si vei afla multe lucruri .
|
 |
|
|
|
Nu ai gresit este bine daca l-a fixat cu scoci,dar in locul tau eu as lasa la uscat cel putin doua saptamani.
Fara graba ca daca este bine uscat nu ai probleme si un acvariu bine lipit tine ani buni.
Mai citeste pe forum sa vezi acvarii care au fost stranse prea tare si au facut bule atunci cand au fost umplute sau au fost umplute prea devreme si nu s-a uscat siliconul si la fel au inceput sa apara bule.
|
 |
|
|
|
Vin si eu cu o exemplificare.
Am filtru intern numai cu bureti si extern plin cu medii biologice in acelasi acvariu astfel ca filtrare este impartita ,mecanica la filtru intern si biologica la cel extern.
Cand le curat le curat dupa urmatoarele principii:
-Nu fac schimburi de apa cu 4 zile inainte de curatare filtre.
-Nu curat niciodata amandoua filtrele simultan.
-Dupa curatarea unui filtru astept cam 4 zile si dupa aceea al doilea filtru.
-La 3 zile dupa curatarea celui de al 2 filtru fac prima schimbare de apa.
-Curat filtrele numai cand debitul scade considerabil.
-Dupa cum este cazul pot sa curat si numai un filtru dar cu respectarea pauzelor dintre spalare si schimbul de apa.
In acest fel nu am avut niciobata probleme cu deciclarea acvariului(mentionez ca la un schimb de apa eu schimb cam 30-40 % din volum).
Nu este o regula dar la mine functioneaza perfect.
|
 |
|
|
|
Succes cu noul proiect,sper sa nu uiti de intaritoare la acvariu.
|
 |
|
|
|
Ce tip de filtru ai?Cum se numeste firma?
|
 |
|
|
|
Incearca sa ridici filtrul mai sus si sa intorci teava astfel ca jeturile de apa sa fie in lungul acvariului astfel vei avea si oxigenare prin valurirea apei.Debitul filtrului se poate regla din butonul de pe teava de iesire ca sa nu ai curenti prea puternici in acvariu.
|
 |
|
|
Emimag wrote: 1.atunci cand se slefuiesc muchiile la sticla, se slefuiesc toate sau doar cele care raman la exterior ca sa nu te tai?
Multumesc anticipat!
La mine sant slefuite toare muchile dar cred ca nu este gresit daca slefuiesti numai muchiile exterioare.
Eu sant adeptul sigurantei si tot timpul am ales sticla mai groasa decat este necesar si pentru ca am cumparet sticla de la firme care taie la masina am ales ca slefuirea sa fie facuta tot de ei pe toate muchiile.
Acuma am un acvariu de 600x400x450 cu sticla de 10 slefuita pe toate muchiile si credema ca arata perfect.
|
 |
|
|
|
Mare atentie la robinet sa nu creasca presiunea in bomba ca ai probleme,eu aveam montat pe furtunul de co2 un teu si pe un brat al teului am pus un robinet simplu de ala din plastic.La inceput cand bomba genera prea mult co2 lasam putin deschis robinetul si o parte din co2 se evacua in aer,cand bomba se mai domolea inchideam de tot robinetul...faci cum vrei asta e doar un sfat.
Daca nu vrei co2 noaptea poti sa reschizi putin robinetul si astfel reduci co2.
|
 |
|
|
gengiskhan wrote:Din cate stiu eu, supapa aia, odata sarita, nu mai poate fi "reparata". Mie mi-au schimbat tot robinetul, nu numai supapa. Totusi poate nu am dreptate.
Nu prea inteleg din poze ce au facut oamenii acolo.
Au desurubat surubul care tinea presata membrana de siguranta (defapt cea care s-a spart la suprapresiune) si l-a inlocuit cu ala din poza care are capul de strangere cam deformat.Banuiesc ca au montat alta membrana de protectie sub surub si nu au pus doar surubul ca sa astupe pur si simplu gaura (surubul are pe exterior 2 gauri de evacuare a presiuni in cazul cand se sparge membrana).
Astazi am verificat din nou presiunea din butelie si manometru indica 50 bari,banuesc ca sete OK si ma voi risca sa duc butelia acasa si sa o montez la acvariu.
|
 |
|
|
Emimag wrote:Ca sa nu mai deschid un topic nou, am 2 intrebari, imi cer scuze daca te deranjeaza: 1.atunci cand se slefuiesc muchiile la sticla, se slefuiesc toate sau doar cele care raman la exterior ca sa nu te tai?
2. Daca am sticla de 8 mm, slefuirea se face doar pe unghiul de 90 grade (format de fata sticlei si grosimea acesteia) sau si pe grosimea propriu zisa a sticlei (adica pe aia 8 mm)?
Multumesc anticipat!
Daca este taiata la masina se slefuieste numai canturile,daca este taiata la mana si mai are "burta" sau denivelari trebuieste slefuita si pe grosime.
|
 |
|
|
|
Nestiind unde sa postez despre Hagen:hang-on am postat aici.
Posed un Aqua Clear 20 a un acvariu de 10 l care este pe post de carantina(mai rar) sau de materna dupa caz.
Are burete pe teava din acvariu,la interior a ramas numa buretele original si restu plin cu bile de la Eheim.
Curat doar buretele de pe sorb-in rest filtrul face treaba cu prisosinta ,foarte silentios pentru ca nivelul apei este la inaltimea gurii de evacuare si nu se aude nimic,oxigeneaza foarte bine apa prin valurire.
Am postat aici eu considerand totusi ca filtrul hang-on este un filtru intern.
|
 |
|
|
|
Eheim Aquaball 2212: un filtru acceptabil, folosit pe post de filtrare mecanica si difuzor de co2 ,face treaba cu prisosinta dar cu ultimul burete (ala din cosuletul mic) scos ca se colmata prea repede.
Cand este de curatat curat numai primi 2 bureti de langa motor si la montat pe ultimul burete il montez primul langa motor.
Ventuze de fixare de buna calitate ,dupa un an ci ceva de folosinta inca trag tare ca sa se deslipeasca de geam.
|
 |
|
|
|
Am un Boyu SP 1800B de la care am luat numai pompa pentru a face o instalatie de schimbat apa cu pompa.Cam la 8 luni am umblat la cutia lui ca accesorii si am fost surprins sa constat ca ventuzele de cauciuc de fixare s-au topit la propriu ,cauciucul din ele se topeste se intinde ca plastelina si te murdareste pe maini,nu te poti curata decat cu detergent.
Acu nu stiu cat de vechi era filtrul cand l-am cumparat sau cat o fi stat in magazin da nu mi se pare corect ca in 8 luni cauciucul sa sa dezintegreze in halul acesta.
|
 |
|
|
|
Neputand sa merg personal astazi am trimis butelia la centrul de unde a fost incarcata sa vada de ce a sarit supapa.
Raspunsul a venit clar ca sant de vina ca am agitat-o la transport si ca pot sa repare supapa .
Am dat unda verde la reparatie si am platit 10 lei pe reparatie si incarcare.
Pentru clarificare atasez o poza cu supapa defecta si una cu cea schimbata care pare cam deformata prin strangere cu cheia,pare demontate de la o alta butelie si montata la mine.
Am montat regulatorul de la Ferplast pe butelie cam la 15 minute de la incarcare si acesta indica 50 bari.
Momentan butelia este cu regulatorul montat si sta intr-o magazie la serviciu de teama unei noi explozii.
Maine cand consider ca s-a linistit am sa o montez la acvariu sa vad despre ce e vorba.
Atasez si o poza sa vedeti ca butelia e intradevar de 2 kg co2.
|
 |
|
|
|
Dupa cum am explicat si eu montam reductorul ca sa masor presiunea si daca era cazu mai dadeam drumul la gaz numa ca de data asta nu am apucat sa ajung acasa.
Crede-ti ca am vreo sansa sa gasesc alt robinet nou pentru butelia de 2 kg co2?
|
 |
|
|
Humbert wrote:din cate stiu eu, buteliile de co2 se incarca pe 3 sferturi. deci daca pe ea scrie ca are 2kg, inseamna ca trebuie sa bagi in ea maxim 1.5 Kg CO2.
.
Nu cantitatea de co2 este de 2 kg asa scrie pe butelie :2 kg co2 numa ca scrie in germana
|
 |
|
|