| Message |
|
|
Sant cam invidios pe dotarile acvariului care vrei sa-l faci  dar am si o intrebare :daca totul este automat unde mai este farmecul acvaristicii?
|
 |
|
|
Ai fost sfatuita inca de la inceput sa ai grija cu lumina da tu ai raspuns ca totul este in regula.Mai citeste odata topicul tau : http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/0/14298.page
unde colegi te sfatuiau sa alegi becuri de acvaristica da ai spus ca sant prea puternice,acu rezultatele au aparut.
Trebuiau facute niste teste de apa din cand in cand si acum cu rezultatele lor puteam da un sfat ,fara valorile lor este mai greu .
Am editat pentru a face linkul functional.
Alber
|
 |
|
|
|
Am eu o lampa de 9 W noua de la un acvariu Dennerle si un filtru intern de la aceeasi firma (au venit impreuna la un nano de 10l )
Daca vrei discutam pe PM.
|
 |
|
|
|
Am si eu o lampa de la Hagen de 2x24w cu 2 tuburi osram 865 la un acvariu de 600x300x450 si sant foarte multumit de cum cresc plantele.
Pe viitor vreau sa schimb acvariul cu unul de 600x450x450 si in acest scop am mai cumparat o lampa de 2x24 ,sper ca astfel am rezolvat problema lumini.
Ca singura observatie la acest tip de lampa este faptul ca are un singur droser si nu poti aprinde un singur tub .
Eu la viitorul acvariu montez 2 lampi si ar fi fost bine sa am si conbinatia de 3 tuburi in caz de nevoie.
|
 |
|
|
|
Daca ar fi dupa mine as face un suport de fier ca sa aduc la drept baza acvariului si in suport as monta co2 filtrul prelungitorul de curent si altele.Astfel la acvariu as da 2 gauri in fund pentru admisie si evacuare de la filtru .
In felul asta as profita de faptul ca acvariul poate fi vazult din toate partile si nu ar fi nimic care sa strice sau sa inpiedice acest lucru.Cred ca un acvariu de forma deptunghiulara este mai sigur ca unul cu colt cum vrei tu.
|
 |
|
|
Fallen wrote: insa cred ca am luat pietre calcaroase.  Cand am turnat putin otet pe una din pietre a inceput sa sfaraie. Am citit undeva pe internet ca pietrele calcaroase cresc pH-ul apei destul de putin (cu mai putin de o unitate de pH) si ca daca cu tot cu piatra respectiva pH-ul se incadreaza in limitele agreate de pesti e ok sa pastrezi si pietrele. E informatia asta corecta? Nu le-am pus inca in apa..
Informatia e corecta dar eu personal m-am ferit de pietrele calcaroase .Prefer ca sa am cat mai putine elemente care sa influenteze chimismul apei din acvariu-lucru valabil si pentru fertilizare (fertilizez foarte putin si numai cu strictul necesar).
|
 |
|
|
|
Vinzi acelasi lucru de 2 ori?..Vezi ca ai 2 anunturi identice.
|
 |
|
|
|
Care din ele ca in poze ai 2 filtre cascada Hagen,ceva poze mai clare .
|
 |
|
|
|
Filtrul este nou,mai are garantie ceva poze cu el.
|
 |
|
|
|
Am trimis PM.
|
 |
|
|
|
Vezi ca droserul de 40 w scurteaza foarte tare viata tubului de 20w si in plus poate lua foc.
Nu te juca si incearca sa respecti puterile mai ales la droserele electromagnetice.
Daca nu cumpara un droser electronic " universal" care la Bacau costa 10 lei.
|
 |
|
|
georeo wrote:nimeni?
Eu folosesc osram 865 si 965 t5 de 24w in combinatie la 80 litri si sant multumit de spectrul lumini,la fel si plantele.
Nu am folosit niciodate altfel de tuburi inafara de osram,ca parere eu cred ca osramul este OK.
|
 |
|
|
|
Asa este te-ai legat de un cuvant cheie si ai dezgropat un topic de acu 6 ani.Cred ca intre timp omul sa lamurit cum e cu co2 si potentialul redox.
Poate trebuia sa deschizi un topic separat la -diverse-.
|
 |
|
|
somalia wrote:
cu diametrul de aproximativ 16mm...si asta e ieftin si se prelucreaza super usor.cred ca am dat 3 lei pe o teava de 3 metri
.
Mare atentie ca teava este subtire in grosinea peretelui si daca cedeaza reo lipitura atunci toata apa este pe jos.
|
 |
|
|
|
Foloseste canistra externa de la Eheim sau JBL si nu o sa ai probleme.
Pune un burete pe sorbul de intrare al canistrei si astfel lungesti timpul de functionare intre curatiri.
|
 |
|
|
|
Nu se poate inlocui pentru ca droserul nu suporta becuri de 26w.Daca schimbi droserul cu unul corespunzator ca putere si daca reusesti sa bagi lampa de 26w in locul celei de 11 in abajurul lampi abia atunci merge .
|
 |
|
|
|
Clar ca este mai bun ala care da mai multa lumina ,da acu cinstit daca folosesti numa un tub nu mai are importanta(150 lumeni sant cam mesemnificativi pa linga 1000) ,daca aveai montate 4-6 tuburi atunci conta .Pentru linistea ta foloseste-l pe ala de 1150.
|
 |
|
|
Porcu wrote:Eu folosesc Aquarelle  de multi ani si n-am observat c-ar provoca algele.
Este bun da ar fi bine sa-l folosesti in combinatie cu un 865 si astfel rezolvi total(calitativ si cantitativ) problema lumini putand sa cresti plante chiar mai pretentioase.
Filtru as folosi Eheimul cu mentiunea ca la curatare nu spal foarte bine decat primul burete de langa capul cu pompa si la montare pun in locul lui pe cel de la fund da numa clatit usor.
In felul asta nu am niciodata probleme cu deciclarea ,iar spalarea filtrului o fac la o saptamana(filtrul meu e Eheim 2212).
|
 |
|
|
|
Fa o experienta simpla: lasa sa se goleasca apa din acvariu prin preaplin pana nu mai curge deloc,muta apoi capatul furtunului in loc de scurgere intr-o galeata de 5 l.
pui in acvariu pe deasupra dintr-o alta galeata 5 litri de apa si masori timpul in care apa curge pe preaplin pana la incetarea curgerii.Astupi scurgerea si dai drumu la apa de intrarea si masori timpul in care ajung 5 l in acvariu.
Din valorile celor doi timpi tragi concluziile.
|
 |
|
|
zyku83 wrote:
Ce parere aveti o piatra pt aerare poate face treaba unui difuzor poti sa o ascunzi mai usor sa nu se vada? Pt nano ma refer.
Nu piatra nu e buna ,incearca un filtru de tigara sau o bucatica de lemn de tei pusa in furtun .
|
 |
|
|