[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Maniacs
Forum Index » Profile for Maniacs » Messages posted by Maniacs
poi ... ala vine cu bio-balls, carbune si "vata" ...plus ca are mai multe "locasuri" ... la jbl sunt inele ceramice si bureti ... pentru mine alea-s in plus ... uite acum intr-un acvariu am tetratec 700 si intr-unul jbl 700 ... mai astept cateva saptamani sa se "cicleze" si jbl-ul si imi dau cu parerea ... tetratec e cu mediile cu care a venit, in aproape 1 an nu am inlocuit nisi unul ... iar la jbl am adaugat carbune si "vata" ... momentan e diferenta de claritate in cele 2 acvarii (totusi jbl-ul are abia 1 saptamana de cand e pus la apa) ... sper sa ma multumeasca in timp si jbl-ul la fel ca tetra ... sper sa dea randament jbl-urile in acvariul mare ...
Tetratec EX700 nici o problema, vechime aproape 1 an, acvariu 112l face fata cu brio ... Legat de JBL ma pronunt in cateva luni ... un plus al tetra fata de JBL sunt mediile de filtrare ... ca fiabilitate vedem in timp ...
Ce polemica ati nascut aici humbert si gengis ... Fiecare aveti dreptate ... Cine vrea sa faca acvaristica, ca la carte o face dar din experienta proprie pot zice ca e cam greu sa faci totul mereu ca la carte ... Daca locatia in care ai acvariul / acvariile iti permite sa tii si bazine cu apa la declorinat este ideal ... eu spre exemplu am in camera 3 acvarii de 112l fiecare si pe drum cel cu ciclide de 500l ... camera este deja supraaglomerata ca dealtfel si restul casei ... in sufragerie mai apar vreo 4 acvarii ale fratiorului 3 de 110 si unu aproximativ 140 ... va dati seama ca mi-ar fi foarte greu sa pun la declorinat saptamanal circa 200l de apa pentru toate acvariile ... pana de curand schimbul se facea la galeata cu furtun .... acum cand este aproape gata acvariul de 500l mi-am facut racord de alimentare si de scurgere pentru apa direct in dormitor (daca vreodata o sa am probleme cu racordurile sau cu filtrele probabil o sa inund toata coloana, sper sa fiu ferit de asa ceva) ... de principiu pe racordul care aduce apa as vrea sa montez si un filtru cu carbune activ si cu bumbac dar toate la timpul lor ...

... de cand am pesti (aprox 20 de ani cu mici fluctuatii ) pot spune ca probleme grave din cauza apei am avut doar o singura data, cand odata cu schimbarea apei intr-un acvariu mi s-au topit toate plantele posibil din cauza concentratiei de clor .... la schimburile saptamanale nu am avut niciodata probleme ...

Ca sfat pot spune ca cea mai buna apa e cea fara clor dar in ziua de azi pentru marea majoritate timpul si spatiul sunt destul de restranse daca pot zice asa deci fiecare face cum crede mai bine ...
MihaiA09 wrote:Bine. O sa caut pe internet.

Cred ca tu esti d3mo 2

Un search pe google "petshop" ... apoi accesorii acvaristica si acolo gasesti poze detalii etc ... nu-i asa greu ...
Off topic: d3mo cred ca deschizi cate 2-3 topicuri pe zi, am si eu o curiozitate: Cati ani ai, te-am vazut vb. de teze deci cred ca nu sari de 18 ..

Acum on topic: reteta ... hmmm la mine e "dieta" cu tot felul de mancare, granule jbl de vreo 3 feluri, pastile jbl (dinalea speciale pt. pleco) + hrana congelata (si asta de vreo 2 feluri) ... ca pesti: ancistrus, neoni, sanitari, scalari, kuhli, cardinali ...
fishyman wrote:Felicitari pentru fundal, in sfarsit cineva explica pe intelesul meu cum se fabrica aceasta! Dioxidul aceea nu este toxic pentru pesti? Daca eu am un acvariu ciclat cum introduc un fundal home made nou, fara sa daunez pestisorilor cu chimicale?

Merci ... pt. a se elimina toxinele decorul trebuie tinut o perioada in apa cu schimburi cat mai dese (eu am facut treaba asta 2 saptamani jumate) .... decorul trebuie lipit de spatele acvariului, singura posibilitate ca sa nu-ti deciclezi acvariul ar fi sa-l faci si sa-l "detoxifici" in alt vas cu apa, apoi sa golesti acvariul, sa lipesti decorul si la sfarsit sa pui apa inapoi ... oricum ai da tot acvariul peste cap deci mai bine schimbi apa ...
Dupa aproape 3 saptamani in care decorul a stat in apa, am facut setup-ul avariului, cand mai imi vin ceva idei voi mai aglomera fundul, momentan ceva simplut destinat inmultirii ancistrusilor, sper ca masculul meu isi va face din nou datoria, doar i-am pregatit casa frumoasa ...

image
Dupa indelungi asteptari am adus acvariul acasa. Dimensiunile finale sunt 1500x600x570mm (Lxlxh). Sticla de 12mm, fund dublu din sticla de 10mm, intaritoare duble pe lungime si simple pe latime, in principiu pot spune ca sunt multumit de treaba facuta, e aproape perfect.

Pana acum costurile in acest proiect se ridica la aproximativ 3.200 RON, inclus fiind costul acvariului, 2 filtre externe JBL 1500, racord de scurgere si de alimentare apa, scheletul metalic al mesei plus 2 foi de pal (una sub acvariu si una in partea de jos a scheletului).

Partea grea de abia acuma incepe, urmeaza sa ma apuc de confectionarea decorului, a capacului + instalatie de iluminat si finalizarea mesei.

PS. Ma macina o frica din cauza pozitiei acvariului, perete de rezistenta este numai undeva la vreo jumatate de metru de o latura a acvariului, din ce calcule am facut eu greutatea totala ar ajunge undeva spre 1 tona, deci ...

image

d3mo la cate intrebari pui in ultimele zile cred ca o sa revolutionezi evolutia acvaristicii in Romania ... Referitor la intrebarea ta, cum ti s-a spus si mai sus curata filtrul, desfa toate piesele detasabile si curata-le atent, asta ar trebui sa-ti rezolve problema ...
wizzard incearca in acvariul pentru care l-ai facut ... al meu acolo este acum, a 2-a saptamana ....
Decamio wrote:Arata chiar bine!
Totul pare foarte fin lucrat, felicitari!
Si eu mi-am facut un fundal acum o saptamana... cel mai nasol e cand stai cu el in acvariu gol si astepti sa iasa chimicalele din colorant

Eu inca sunt la stadiul acesta
clauss wrote:am si eu o mica problema, de fiecare data cind intru pe acvariu .ro sunt delogat, chiar si daca ma loghez acum, inchid pagina si o redeschid sunt delogat...ce poate sa fie??
si bifez casuta cu "logheaza automat la fiecare vizita"

la fel se intampla si la mine ...
Am lipit autocolantul pe primul acvariu, l-am sters bine si apoi am folosit un lichid de geamuri cu pulverizator (cilit daca nu ma insel) ... am intins frumusel autocolantul apoi am tabarat cu un card pe el(doar un BRD simplu ), A iesit foarte bine , azi urmeaza sa mai cumpar o bucata de autocolant si sa-l fac si pe al doilea ... daca studiam problema de la inceput erau gata ambele ...

Poze vor aparea curand, acum trebuie asezate acvariile, plus ca trebe' sa soseasca si cel mare pentru ciclide

Merci mult brawn, foarte util sfatul, MERGE GARANTAT SI CU PUTINA INDEMANARE IESE PERFECT ...
Probabil s-a mai discutat problema aceasta dar mai redeschid odata discutia. Cum putem lipi un autocolant pe geamul din spate al acvariului fara bule ? Astazi am facut o incercare si arata jalnic, cum pretul este destul de piperat - aprox 30ron / m2 nu-mi mai permit sa dau un rateu ...

Multam anticipat
In 2-3 saptamani trebuie sa-mi ajunga acasa acvariul de 150x60 pentru ciclide, cum pentru el sunt decis sa execut un decor home-made mi-am propus sa fac experiente pe un acvariu’ mai mic. Acvariul ales este cel destinat inmultirii ancistrusilor (80x35x40).

Am achizitionat
- 1 bax de polistiren expandat (5buc cu grosimea de 10cm dimensiuni 100x50cm, se gasesc diferite grosimi in magazine intre 2 si 20 cm iar pretul e undeva intre 40-50 ron / bax).
- 2 pungi cu ciment “ordinar” (4,5 kg / punga pret aproximativ 5 ron / punga)
- 1 bucata pensula (4 ron)
- 1 tub de silicon Den Braven transparent - 15 ron
- aproximativ 5kg nisip spalat / uscat / cernut
- oxid maro 2,5 ron / punga de 500g

Am taiat placa de polistiren dupa masurile interioare ale acvariului, am marcat locasul unde va sta incalzitorul, piatra de la vibrator si am decupat locasul pentru filtrul intern. Modelarea am facut-o folosindu-mi inspiratia de moment, fara a avea nici o “matrita”. Pentru taiere si modelare am folosit un cutit incins pe aragaz, cutter si o sursa de foc (neavand nimic la indemana am folosit bete de chibrit). Traseul (gaura in polistiren) furtunului de la pompa l-am facut cu o bucata de otel incinsa. In aproximativ 2-3 ore de lucru cam asta a iesit:

image

Primul strat: 1 parte nisip, 3 parti ciment si apa cat sa fac o pasta in genul aluatului pentru clatite. Inainte de intinderea amestecului pe polistiren acesta a fost udat, pentru a-l aplica am folosit pensula. Cam asta a iesit dupa primul strat:

image
image
image
image

Pentru stratul al doilea am folosit 1 parte nisip si 2 parti ciment plus apa, amestecul reiesit a fost putin mai consistent ca cel de la primul strat. Inainte de aplicare am stropit decorul iar aplicarea am facut-o cu pensula si cu mana. Dupa aplicare l-am lasat circa 10-15 minute la uscat si l-am remodelat cu o pensula uda.
Pentru stratul al treilea am folosit aceleasi concentratii ca la primul strat dar de aceasta data cantitate mai mare: 1 parte nisip si 3 parti ciment adaugand cam 300 de grame de oxid maro (vezi poza) si apa. In prealabil decorul a fost udat iar aplicarea s-a facut cu pensula si pe alocuri cu mana, pentru remodelare am folosit o pensula uda in 10-15 minute dupa aplicarea stratului. Rezultatul:

image
image

Pentru straturile doi si trei este recomanda udarea in timpul uscarii (la cateva ore stropit cu apa – cu ajutorul unei pompe de la un parfum sau de la lichid de spalat geamuri). Ramane sa vad culoarea finala si sa decid daca voi mai aplica niste nuante sau daca il las asa. Ca prima experienta pot spune ca pare destul de reusit insa nu cunosc “fiablilitatea”, in cateva zile va fi in acvariu acoperit de apa si in timp vom vedea ce "opera de arta" am facut. Stiu ca lucrurile postate de mine sunt cam stiute de majoritatea dar am dorit sa va impartasesc si experienta mea, pentru nelamuriri va stau la dispozitie.

Voi reveni cu poze cu varianta finala si cu el in apa.
am vazut si pe la mine "creatura" ... de mancat nu o mananca nimeni ...
A aparut si un filtru JBL CristalProfi e1500 ... Acum sfaturi de la detinatori ... Cu ce sa-l umplu ?? Are inele ceramice si in rest bureti albastrii

http://www.acvariu.ro/coppermine/displayimage.php?album=1314&pos=4
Fratimiu' si-a facut concediul pe litoral si cu ocazia asta mi-a "cules" cateva pietre, sunt cam micute fata de ce vroiam eu dar in cazul in care nu reusesc sa ajung la mare ele vor ocupa o buna parte din fundul acvariului ... pt poze : http://www.acvariu.ro/coppermine/thumbnails.php?album=1314

O intrebare pt. constanteni: pe unde as putea gasi pietre in genul celor din poze dar mai marisoare ??
se poate inchide ...
Donez pui de plati (aproximativ 40), au fost nascuti de dimineata (femela a fost pusa special separat pentru donatie) ... Ca punct de ridicare undeva in zona Militari, Lujerului, statia de metrou ex-Armata Poporului acum zisa Lujerului ....
PM sau de preferat un telefon:
0723 385 187
0766 1923 0

Pestisorii vor arata cam asa:
image

(poza e a unei serii de pui de la aceeasi femela) ...

Forum Index » Profile for Maniacs » Messages posted by Maniacs
Go to: