Ideea acestui proiect s-a nascut odata cu vizita facuta acasa la Lofty, la vederea acvariului sau cu Cichlide Malawi (membe deep, caeruleus si elongatus). Planurile de executie ale acvariului si ale restului de „acareturi” au inceput la sfarsitul lunii aprilie, cand mi-am propus ca proiectul sa fie gata pana spre sfarsitul anului. Lucrul efectiv a inceput la jumatatea lunii iulie cand am schimbat si data de finalizare, si anume 27 octombrie, am vrut ca acesta sa fie cadoul de ziua mea la aniversarea a 28 de ani. Dezvoltarea acestui proiect pas cu pas este detaliata in topicul:
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/8272.page
PREZENTARE GENERALA:
Acvariul:
- dimensiuni: 150x60x57cm (LxlXh)
- geam de 12mm, intarituri duble pe lugime si simple pe latime, fund dublu din sticla de 10mm, canturi slefuite, silicon Dow Corning negru
- standul facut din bara patrata metalica 40x40mm cu grosimea de 2mm, imbracat in pal ce imita stejarul
- capacul facut din dibond (material tip sandwich, plastic dur imbracat atat pe o parte cat si pe cealalta in aluminiu, grosime totala 3mm), profile din aluminiu tip „L” si „U”, coltare in forma de „L”, suruburi, saibe si piulite pentru prinderi, autocolant negru; cu ajutorul profilelor „U” este prinsa lampa, pozitia ei fiind fixa pe lungime si culisanta pe latime, deasemenea lampa poate fi scoasa oricand din capac
Amenajare interior acvariu:
- decor home made facut din polistiren expandat, cimentuit in 3-4 straturi si colorat, care acopera partea din spate a acvariului cam 90% (mai putin partea de sus a decorului) si o laterala in proportie de 75%
- pietre de munte adunate de pe Transfagarasan ~ 100-150kg
- nisip alb din Hornbach ~ 30kg
- buturugi x 2buc
Accesorii:
- lampa Juwel multilux 120cm
- iluminare: 2x38w, 1047mm Daylight (cand voi achizitiona neoanele va fi aleasa combinatia intre Agua Glo, Marine Glo si Daylight)
- filtrare: 2 x JBL CristalProfi e1500 (2x1500l/h)
Pesti:
- Membe Deep x 10buc
- Labidochromis Caeruleus x 10buc
- Pseudotropheus Elongatus x 10buc
Intretinere:
- momentan ma rezum la hranirea pestilor si astept ca algele sa acopere decorul si pietrele.