[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Maniacs
Forum Index » Profile for Maniacs » Messages posted by Maniacs
la mine e cam maxim 10cm grosime cu tot cu lipitura de rigoare, un home-made destul de reusit sa zicem, daca as mai incerca unul sigur as corecta minusurile pe care le am la actualul si ar iesi mult mai frumos ... prezenta unui fundal sau lipsa lui depinde mult si de locatia acvariului, poate va fi un acvariu fara fata-spate ... oricum ramane ca cel ce il face sa decida ce si cum, cum isi doreste inimioara lui sa-i arate "opera" ... pe mine unul sincer ma bate gandul sa mai fac inca un acvariu pt. chiclide dar nu prea mai am unde sa-l pun
pomi ca sa fii sigur ca nu se misca te sfatuiesc sa pui pe laterale 2 traverse - intr-o parte una de sus in jos iar in capatul celalalt invers, gasesti poze in topicul urmator http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/40/8272.page pe la pagina a-3-a, eu pana nu am facut traversele respective n-am reusit sa stabilizez masa ... din desenul tau masa este pe lungime 200 + 60 intr-un capat si 60 in celalalt sau 60 reprezinta inaltimea ? (eu vad doar 1 poza) ...

cat despre profilul metalic gasesti sa iei si la metru ...
hai cu pasii aia mai repede ca m-ati lasat singur
eu va multumesc, sarbatori fericite si voua, numai bine si multi ani fericiti ...

Acvariul dupa 2 luni "de pesti" ... singura modificare este inlocuirea uni neon daylight cu aqua-glo, cel din urma ii pune f bine in evidenta pe membe deep ... in ianuarie voi achizitiona si marine-glo ...

Pestii au crescut in trepte: elongatus mult la inceput, apoi caeruleus si de cateva saptamani incoace membe deep, momentan caeruleus sunt cei mai bine dezvoltati ... pierderi nu cred ca au fost, n-am reusit sa-i numar dar cred ca sunt toti cei 30 ... femele gestante garla, la inceput erau cateva elongatus, apoi caeruleus si acum vad si la membe deep ... daca a facut vreuna pui in acvariu nu stiu, eu n-am reusit sa vad nici un micut iar de scoaterea femelelor pentru depuneri nu poate fi vorba, n-am nici o sansa sa le prind fara sa scot din pietre ...

image

image

image

image
crys nu fi asa pesimist, incet incet si iese si al tau ... la mine deja am vreo 5 "gusate" ... cat despre proiectul lui calin, il asteptam finalizat ca painea calda ...
merci mihai ...

porcu am vrut si eu ca in partea centrala sa ridic bolovanii cat mai sus dar nu am reusit sa asez pietrele astfel incat sa ofere atat stabilitate cat si multe pesteri ... timpul nu este pierdut si fii sigur ca in timp voi mai adauga bolovani si voi schimba asezarea lor ... momentan astept sa-mi vina neoanele si sa creasca pestii ...
Ideea acestui proiect s-a nascut odata cu vizita facuta acasa la Lofty, la vederea acvariului sau cu Cichlide Malawi (membe deep, caeruleus si elongatus). Planurile de executie ale acvariului si ale restului de „acareturi” au inceput la sfarsitul lunii aprilie, cand mi-am propus ca proiectul sa fie gata pana spre sfarsitul anului. Lucrul efectiv a inceput la jumatatea lunii iulie cand am schimbat si data de finalizare, si anume 27 octombrie, am vrut ca acesta sa fie cadoul de ziua mea la aniversarea a 28 de ani. Dezvoltarea acestui proiect pas cu pas este detaliata in topicul: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/8272.page

PREZENTARE GENERALA:

Acvariul:
- dimensiuni: 150x60x57cm (LxlXh)
- geam de 12mm, intarituri duble pe lugime si simple pe latime, fund dublu din sticla de 10mm, canturi slefuite, silicon Dow Corning negru
- standul facut din bara patrata metalica 40x40mm cu grosimea de 2mm, imbracat in pal ce imita stejarul
- capacul facut din dibond (material tip sandwich, plastic dur imbracat atat pe o parte cat si pe cealalta in aluminiu, grosime totala 3mm), profile din aluminiu tip „L” si „U”, coltare in forma de „L”, suruburi, saibe si piulite pentru prinderi, autocolant negru; cu ajutorul profilelor „U” este prinsa lampa, pozitia ei fiind fixa pe lungime si culisanta pe latime, deasemenea lampa poate fi scoasa oricand din capac

Amenajare interior acvariu:
- decor home made facut din polistiren expandat, cimentuit in 3-4 straturi si colorat, care acopera partea din spate a acvariului cam 90% (mai putin partea de sus a decorului) si o laterala in proportie de 75%
- pietre de munte adunate de pe Transfagarasan ~ 100-150kg
- nisip alb din Hornbach ~ 30kg
- buturugi x 2buc

Accesorii:
- lampa Juwel multilux 120cm
- iluminare: 2x38w, 1047mm Daylight (cand voi achizitiona neoanele va fi aleasa combinatia intre Agua Glo, Marine Glo si Daylight)
- filtrare: 2 x JBL CristalProfi e1500 (2x1500l/h)

Pesti:
- Membe Deep x 10buc
- Labidochromis Caeruleus x 10buc
- Pseudotropheus Elongatus x 10buc

Intretinere:
- momentan ma rezum la hranirea pestilor si astept ca algele sa acopere decorul si pietrele.

image

image

image

image

image

image

image

image

bravo ... foarte frumos acvariul ... pozele sunt "tunate" , sau asa au iesit ?
cam da adrian, insa am bagat ceva tratament in apa si inca un filtru ciclat ... dupa 6 luni de asteptare, rabdarea mea a ajuns intr-un punct mort ... sper sa nu fie probleme
A mai ramas sa schimb neoanele si sa-i gasesc un nume potrivit iar cu acordul "administratiei" sa deschid un topic la acvarii de vis.
sunt multumit de rezultatul final, cu exceptia acvariului restul s-a facut in principal cu manutele mele.

Au aparut si pestii:

http://www.youtube.com/watch?v=Aep0mXw30_I

image

image

Multumesc tuturor pentru sfaturi si sugestii, in mod deosebit lui lofty pentru ajutorul acordat.
acum merge si primul link, de dimineata nu mergea
stiucarul wrote:Si care va fi pus cel mai aproape de geamul din fata al acvariului, marin glo sau aqua glo ?

imi permit eu sa raspund .... sunt 2 variante, le incerci si vezi cum ii place lu' ochiu' matale
sper sa fie 1-2 saptamani ... dar nu depinde numai de mine ...
daca mai ai ceva rabdare, o sa-mi achizitionez eu un agua glo si un marine glo ... poti veni la mine sa vedem cum se vad in toate combinatiile ... daylight + aqua glo, daylight + marine glo, marine glo + aqua glo ... pesti vor fi caeruleus, elongatus si membe deep ...
dupa indelungi asteptari am finalizat proiectul ... posibil sa mai fac ceva ajustari la asezarea pietrelor dar momentan asa ramane in asteptarea locatarilor ... vor fi schimbate si neoanele de la lampa ... marine glo + daylight ... sau marine glo + aqua glo ...

marin glo da mult mai bine fata de aqua glo (cel putin dupa gustul meu )... si eu sunt in aceeasi situatie, acvariul e gata iar la lampa am 2 daylight ... curand o sa achizitionez un marin glo ...
Bai, bai ia terminati cu off-topicul ca imi poluati topicul nu ma luati in seama glumesc ...

Sa revenim la topic, capacul este terminat in proportie de 90%, mai trebuie sa-l imbrac in autocolant si sa pun manerele ... azi-maine sper ca voi reusi sa amenajez acvariul ... Capacul l-am facut din dibond, singura "problema" fiind taierea lui, nu sunt eu expert in ale taiatului cu flexul dar a iesit destul de ok ... Sper ca zilele astea sa pun si poze cu toate cele si sa detaliez cumva ...
in principiu par firave dar ... in timp vom vedea cat de durabile sunt ... pana acum am 2 tetratec EX700, 2 jbl 700 si 2 jbl 1500 ... tetratecurile le am de circa 1 an, arata foarte bine si sunt foarte multumit de treaba pe care o fac .... jbl ca aspect exterior arata mult mai rau decat tetratec, plus estetica furtunelor, prinderilor, tevilor de aspiratie refulare sunt mult mai ok la tetratec... mie unul imi place mult mai mult cum arata tetratec ...
Porcu wrote:L-am mutat aici, la incepatori.

Hai mai porcu, de ce esti rau ?

PS. O decizie inteleapta ...

Mihai pana la un acvariu de vis e mult de munca ....

Forum Index » Profile for Maniacs » Messages posted by Maniacs
Go to: