[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Maniacs
Forum Index » Profile for Maniacs » Messages posted by Maniacs
orio wrote:in loc de un neon hagen marine glo (105cm/40w) de ce nu iei marin day de la jbl?
E cam acelasi lucru.

pai marin day nu are nuanta de albastru din cate stiu eu ... astia de la JBL au 2 feluri cu nume asemanator: marin day si solar marin blue ... asta al doilea are nuanta de albastru din cate stiu eu ...
Ma tot chinui de ceva vreme sa gasesc un neon hagen marine glo (105cm/40w) pentru a face o combinatie marine glo + aqua glo ... are cineva idee pe unde as putea gasi modelul acesta de neon, de la importator nu s-a primit de ceva vreme deci e posibil sa nu mai existe pe piata iar de venit din export nu mai vine (mi s-a tot promis dar nimic) ...

Mi s-a propus ca alternativa un jbl solar marin blue (1047mm/38w) ... ca si pret e putin mai ieftin decat cel hagen (chiar nu are importanta lucrul asta) ... Ce ziceti e o varianta viabila?

n-am deschis gura pana acum dar pot zice ca m-ai ucis cu "gazonul" tau ... foarte frumos ... la mine inca se lucreaza, azi o sa-mi bag manutele prin el sa reasez pietroaiele ...
intrucat n-am pe nimeni cu o cutiuta magica nu-mi ramane decat sa cumpar un rotor nou ... multam' de sfaturi ..
In seara aceasta am curatat un filtru Tetratec EX700 .... Cum l-am spalat eu am reusit sa rup in mai multe bucati tija din ceramica de la rotor ... dupa un search prin magazinele online cu piese de schimb am concluzionat ca as gasi rotorul complet la aproximativ 40 ron ... are cineva idee daca as putea gasi doar tija din ceramica, sau daca as putea improviza cumva sa pun altceva in locul ei ...

orice sfat si sugestie sunt binevenite ... multam' fain ...
Update la aproximativ 6 luni de la start:

Intre timp au disparut buturugile iar de cateva zile am adaugat o tufa de Bolbitis heudelotii, momentan e suspendata undeva la jumatatea distantei dintre fund si suprafata, va ramane in pozitia actuala cateva zile iar apoi daca rezista cu brio si nu o revendica fratiorul o voi planta undeva mai jos (este fixata pe un mopan nu foarte mare).

De aproximativ 2 saptamani acvariul are parte de lumina artificiala doar cateva ore seara, in rest lumina naturala (destul de putina deoarece se afla in partea opusa geamului). Algele maro au inceput sa dispara atat de pe decor cat si de pe pietre de cand am intrerupt iluminarea, cele verzi inca nu vor sa apara (decat foarte vag pe 1-2 pietre). Planuiesc sa mai fac o modificare de decor in urmatoarele luni, as vrea sa introduc niste trestie, mai bine spus radacinile cu cateva "fire de trestie", sa vina caldura si vad ce gasesc pe la balta ...

image

image

image

image

image

image

image

m-as baga si eu la vreo 10 bucati ... iti dau nr pe privat si astept un semn ...
Salutare!

Pentru amenajarea unui nano doresc sa achizitionez urmatoarele:
- Anubias nana petite
- Christmass Moss
- Riccia fluitans
- Pogostemon helferi
- Marsilea hirsuta

Vanzatorul sa fie din Bucuresti.
Astept ofertele voastre prin PM.

Multam'
Bravo, asteptam continuarea ...
Rog un admin sa mute topicul la "Chiclidae", aici sa-si desfasoare activitatea cei ce tin acvarii plantate.

Un update cu aspectul acvariului la inceputul lunii februarie, la aproape 4 luni de la start:

Femela caeruleus cu gusa:

image

Mascul membee deep:

image

image
vampirex wrote:@pomi ... pe canturile PAL-ului ce ai pus? cant ABS sau folie ?

teoretic in partea de sus ar fi trebuit sa puna cant ABS ... cel putin eu asa am facut, partea de sus a palului cant ABS iar restul cant normal ...

pomi sunt curios cum iti vor iesi usile, la mine a fost o mare improvizatie, nu au iesit perfect totusi sunt ok
am avut si eu luate din hornbach, nu rezista
cris totusi la unul home made ramane satisfactia ca e facut de manutele tale chiar daca la aspect nu se compara cu cele de firma ... cine stie poate la un moment dat ne vizitam reciproc sa vad si eu unul de firma iar tu unul facut cu manutele proprii ca deh stam si destul de aproape ...
zac am si eu o curiozitate, esti roman? sau acum inveti limba? (nu te supara pe mine sunt pur si simplu niste intrebari)

pesti de suprafata poti lua niste zebre (Danio rerio) sau jandarmi (Danio malabaricus), sunt niste pesti destul de activi care stau in card ...

sfatul meu este ca pentru inceput sa-ti iei cateva perechi de guppy, cativa cory sau ancistrusi de dimensiuni mici ... iar ca plante ia unele usor de intretinut: elodea, cabomba si anubias, astea-mi vin in minte acum ..
Zac wrote:Nu mas avanta cu Cravetii as vrea ceva pestisori dar as vrea ceva si de suprafata ca daca sunt de mijloc de fund care ar fi de suprafata ?

scuze dar nu ma pot abtine, ce caterinca de post.

zac incearca, ca atunci cand postezi ceva sa ai si o oarecare logica in exprimare.
porcu merge orice in sectiunea respectiva totusi daca nu exista o delimitare acvariile cu africani (unde se fac update-uri mai rar) se pierd printre cele plantate (care sunt updatate foarte des si sunt mult mai numeroase) ... eu imi sustin in continuare propunerea ... si ati mai putea face un topic "Adresati-va Administratiei" sau ceva de genul asta, pentru propuneri, plangeri si alte chestii legate de forum ...
N-am gasit unde sa postez asa ca scriu aici:
partea forumului legata de acvarii de vis a devenit aquascaping ... propun ca administratia sa faca intr-un fel o delimitare intre acvariile de vis plantate si cele bolovanoase ale africanistilor (sa ramana sectiunea aquascaping pt. plantate + o noua sectiune pt. acvariile cu chiclide) ... marea majoritate au acvarii plantate si despre acestea se discuta destul de des lasandu-le in umbra pe cele cu africani ........ pe langa acestea mai avem si cateva cu africani destul de reusite (cris, minnardy, lofty, koala etc), plus alte cateva proiecte in desfasurare care cred ca ar merita o zona speciala ...
eu am venit cu propunerea, decizia o luati voi.

numa' bine!
foarte frumos mihai, totusi la o prima vedere stabilitatea e un mare minus la ceea ce ai facut acolo ... un cutremur de intensitate mica ar face ravagii - eu aici merg pe principiu daca e sa fie macar vreo 8 grade, adica decat o zgaltaiala si sa am acvariile sparte mai bine o zgaltaiala serioasa sa ma duc si eu odata cu ele ... revenind, cand l-am facut pe al meu m-am gandit si la varianta cu decor facut din pietre (ceva asemanator are fratimiu intr-un acvariu de vreo 100l, dar cu pietre de munte), totusi pana la urma am facut un home-made ... singura parere de rau e ca n-am avut mai mult timp la dispozitie si rabdare ... sigur ar fi iesit ceva mai frumos ... oricum milionul meu cheltuit pe materiale face toti "banii" fata de un 10-15 milioane pentru unul de firma ... totusi, daca aveam de unde alegeam solutia costisitoare ...
ai putea incerca sa schimbi totul, cum spuneai lipesti un autocolant pe spate (albastru sau negru), scoti background-ul lipit, cumperi niste pietris cu granulatie 2-3 mm, cumperi 1-2 buturugi, niste pietre mai mari ... ca plante poti incerca niste anubias care e destul de rezistenta + microsorum ... le iei si le prinzi de buturugi ... pesti ramane ca tu sa decizi ce pui ... cam asta ar fi pe scurt ...
Dolly wrote:Si "papagalii" unde sunt?...

Am o vaga senzatie ca ne iei la un misto crunt pe toti. Daca nu e misto, atunci e inconstienta clara din partea ta.

n-ai dreptate dolly ... doar ca posteaza de dragul posturilor ... mai erau acum vreo 2-3 luni cativa useri care postau pe banda rulanta ... cine stie, poate au mai lucrat la nume ...

Forum Index » Profile for Maniacs » Messages posted by Maniacs
Go to: