[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
sfat canistra  XML
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Author Message
mihai86
Member
[Avatar]

IP:

Ce canistra ar merge la un acvariu de ~ 160L ? acvariul va fi plantat, pesti de dimensiuni mici, de card. Eu m-am gandit la JBL CristalProfi e700 sau tetratec Ex600, sunt bune caistrele de la JBL? Diferenta de pret intre ele nu este mare, am 2 Ex1200 la acvariul cu africani, pot spune ca le cunosc si cu bune si cu rele, dar despre CristalProfi nu am idee cum sunt.
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

N-am auzit inca de vreo canistra JBL care sa curga ....... in schimb m-am plictisit sa tot aud minunatii negative despre Tetra.

Poze: smilie ... Poze cu plante
mihai86
Member
[Avatar]

IP:

Daca insusi marele faraon zice ... JBL ramane
calin_gherman
Ultra High Member
[Avatar]

IP:

Dar un sfat...ia JBL e900....nu e nici un bai daca e usor supradimensionat. Din contra, e chiar indicat.

http://www.acvariu.ro/coppermine/index.php?cat=12817
[Email]
mihai86
Member
[Avatar]

IP:

Eu ma gandeam sa nu fie prea puternic sa zburataceasca plantele si pestii (pesti mici de card), pe acest acvariu inainte aveam un ex1200 dar tineam carasi (10-12cm) care faceau mizerie multa si nu prea aveam plante. Acum am mutat ex-ul la acvariul cu africani ptr ca nu facea fata dor un ex1200 + un intern de 1400 L/h.
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Nu-ti bate capu' de debit c-ar fi prea puternic, teava gaurita rezolva orice probleme .

Poze: smilie ... Poze cu plante
mihai86
Member
[Avatar]

IP:

Bun, JBL e900 voi lua. Va multumesc ptr. raspunsuri.
geovdovi
Junior member
[Avatar]

IP:

Ca sa nu deschid un alt topic mi-am permis sa postez in continuarea acestuia. Am un acvariu plantat de ~70 litri cu un filtru Eheim Aquaball 2212. Pe langa faptul ca acest filtru ocupa destul de mult loc nici nu pare sa faca treaba buna. De aceea ma gandesc sa achizitionez un filtru extern. Problema este ca nu reusesc sa ma hotaresc intre Tetratec EX600 si JBL CristalProfi e700. Dupa ce am citit raspunsurile primite de mihai86 as inclina si eu spre JBL CristalProfi e700. Oare va fi suficient sau sa optez pentru un e900? Astept sfaturi.
[Yahoo!]
ReBella
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Mergi pe JBL e700 , e suficient pentru acvariul tau! Evita cat poti Tetra pentru ca pestilor nu le place sa-si "bea" apa de pe parchet

Until you find someone worth dying for, you never really live.
Dan P
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

La mine a fost exact invers cu Tetratec EX 700 nu am avut nici o problema cu el cca 6 luni cat l-am avut. Am luat apoi JBL e 1500 si asta a curs de la inceput. Am asezat si am reasezat garnitura de cateva ori pana si-a gasit locul si nu a mai curs . Partea proasta a fost ca a curs doar cand am decis sa modifc debitul ( de la maneta de debit bineinteles)si datorita faptului ca se prelingea putin pe partea din spate initial nu am observat asa ca mobila a gustat umpic de apa . Acum am pus filtrul intr-o tava ca sa fiu sigur ca observ orice scurgere inainte sa mai am surprize
[WWW]
ReBella
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Aia n-a fost problema cu filtrul.Cu ce-i vinovat el saracul ca tu nu asezai calumea capacul ?

geovdovi
Junior member
[Avatar]

IP:

Va multumesc pentru sfaturi. Deja am dat comada de JBL CristalProfi e700.
[Yahoo!]
Maniacs
Member
[Avatar]

IP:

Tetratec EX700 nici o problema, vechime aproape 1 an, acvariu 112l face fata cu brio ... Legat de JBL ma pronunt in cateva luni ... un plus al tetra fata de JBL sunt mediile de filtrare ... ca fiabilitate vedem in timp ...

Vremurile frumoase au trecut ...
Dan P
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Rebella ce legatura are asezatul capacului cu reglajul debitului?? Nu poti sa-l pui invers sau aiurea ca nu se mai inchide. Initial nu a curs cand mergea la debit maxim doar dupa reglare au aparut problemele. Spun asta ptr ca am verificat a doua ji dupa montaj sa vad daca sunt scurgeri si nu era nimic. Dupa reglajul debitului am verificat cam a doua sau a treia zi si am avut surpriza

Nu sunt eu mare mester da un capac de filtru ckiar stiu sa pun . Parerea mea e ca garnitura e prea putin lata (ma refer la partea care face contact intre buza canistrei si capac)si nu ai reglaj pentru strangerea capacului fapt care ar putea ajuta in cazul asta. Sistemul de reglaj al debitului e cam nasol ptr ca nu permite o reglare fina. Cand incerci reglajul te trezesti ca intr-o plaja de cativa mm ai cca 60% din reglaj smilie

Parerea mea.

In rest merge bine pana acum
[WWW]
ReBella
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Se inchide si invers capacul.Si poti sa pui aiurea capacul ala, ca altfel nu-ti curgea.Am reglat si eu debitul,am chinuit filtrul asta in fel si chip.Cand am fost plecata s-a colmatat si prefiltrul....aproape ca aveam debit 0 si aer la greu in el in alte dati.Si NU a curs.Asa ca te poti supara cat doresti pe mine,insa problema nu e la filtru.E intre filtru si scaunul de pe care tastezi Garnitura aia e perfecta asa cum e si e destul de mare , lata si cum mai vrei tu sa-i spui.Daca tu vrei sa sa o tii pe a ta in continuare crezand ca e filtrul de vina,e parea ta.Dovada ca nimeni niciodata nu s-a plans de filtrele astea.

Maniacs ce medii de filtrare ai tu in plus la Tetratec ?

Maniacs
Member
[Avatar]

IP:

poi ... ala vine cu bio-balls, carbune si "vata" ...plus ca are mai multe "locasuri" ... la jbl sunt inele ceramice si bureti ... pentru mine alea-s in plus ... uite acum intr-un acvariu am tetratec 700 si intr-unul jbl 700 ... mai astept cateva saptamani sa se "cicleze" si jbl-ul si imi dau cu parerea ... tetratec e cu mediile cu care a venit, in aproape 1 an nu am inlocuit nisi unul ... iar la jbl am adaugat carbune si "vata" ... momentan e diferenta de claritate in cele 2 acvarii (totusi jbl-ul are abia 1 saptamana de cand e pus la apa) ... sper sa ma multumeasca in timp si jbl-ul la fel ca tetra ... sper sa dea randament jbl-urile in acvariul mare ...

This message was edited 2 times. Last update was at 18/09/2009 17:07:38

ReBella
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Pentru ce iti trebuie carbunele ? Vata ai nu se colmateaza des ? De fapt ce este vata aia ? Perlon ?
Crede-ma ca JBL are tot ce are nevoie in el si apa e cristal in acvariul meu de 200l net.Am un JBL e900 si n-am inlocuit absolut nimic in el.Am pus doar un burete bolborositor pe teava cu care trage apa din acvariu.Canistra o curat la jumate de an,asa ca ...de ce as pune perlon in filtru ? Dar carbune ? Ca sa ma injure plantele ?

This message was edited 1 time. Last update was at 18/09/2009 17:55:57

Maniacs
Member
[Avatar]

IP:

"vata" e impropriu spus, ceva gen perlon ... un fel de vata care se pune la filtrele de la autocare daca nu ma insel ...

pana acum sunt multumit de tetra asa ca am incercat sa fac si cu jbl ceva asemanator ... sa vedem ce-o iesi ... momentan testam

This message was edited 1 time. Last update was at 18/09/2009 23:15:48

ReBella
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Tot n-ai zis de ce folosesti carbune si daca stii ce efect are

Maniacs
Member
[Avatar]

IP:

ReBella wrote:Tot n-ai zis de ce folosesti carbune si daca stii ce efect are

m-ai inchis din cate stiu ajuta la eliminarea rezidurilor organice si pt claritatea apei ....

fiind multumit de tetratec am incercat sa fac si jbl asemanator

Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Go to: