Message |
|
Alber ai PM ..
|
 |
|
Bine ai venit, frumos acvariul.
|
 |
|
Din titlul topicului: "Acvariu complet 80 Ron"
Niste detalii despre acvariu: de cand e cumparat, zgarieturi, zona de ridicare, o poza ceva ??? Astept ceva detalii ...
Merci,
|
 |
|
Elodeea este, am si eu cateva fire de prin Hornbach dar nu mai cresc ca in anii tineretii .... chiar pot spune ca nu cresc ...
|
 |
|
Alber daca se poate ma abonez si eu pentru data viitoare, alaturi de Mircea, caci noi comunicam repede :p
|
 |
|
Da Mircea e ok.
Maine eu sunt la job de la 9-17:30, astept un semn ceva de la tine cand putem sa ne vedem, nr. de telefon il am.
|
 |
|
Mircea daca mai e loc ma bag si eu  doar stam aproape ...
|
 |
|
posibil ca dimensiunea reala sa fie 80x35x40, cel putin eu acvariile care le-am luat din Hornbach au aceste dimensiuni.
|
 |
|
Mircea daca nu se gaseste altul sa-l primeasca ma cauti ... Momentan lasam si pe altii ... Astep PM sau un semn de la tine daca e cazul ...
|
 |
|
Ultima data era pe fund, statea pe lateral, rana e rosie daca pot spune asa (echivalentul unei julituri la noi). Cred ca e pe duca 
|
 |
|
Pot asocia Red Cherry cu guppy si plati fara sa pierd din creveti (sunt maturi)? Acvariul e destul de bine plantat, pietre buturugi deci ascunzatori ar fi. In el au mai poposit kuhli si pui de ancistrus.
|
 |
|
Din pacate zilele trecute un chiclid la vreo 6-7 cm s-a prins intre pietre si o laterala a acvariului ... Disparitia lui am observat-o destul de tarziu, cred ca a strat in "prinsoare" aprox 24 de ore. Intr-un tarziu l-am eliberat dar este lovit rau pe partea dreapta(sincer in momentul asta nici nu stiu daca mai traieste). Ce ziceti mai am vreo sansa sa-l salvez ?
Lofty aia micuti ai tai sunt bine !!!
|
 |
|
Bine ai venit ... Ce vremuri erau cand adunam pureci de balta (daphnia) .... Offff odata cu trecerea anilor au disparut toate lucrurile frumoase ...
|
 |
|
Pentru a mai elibera acvariul suprapopulat m-am gandit la o noua varianta. Cel de-al treilea acvariu 80x35x40 momentan este destinat inmultirii ancistrusilor, cateva buturugi, o nuca de cocos si niste pietre, un mascul de vreo 10 cm si 2 femele de vreo 5-6 cm, apa am schimbat-o de curand si am cules toti puii din vechile depuneri. M-am gandit ca pe langa acestia sa pun si toti cory din acvariul aglomerat (5 buc aeneus si 8 buc paleatus). Pana acum mi-au depus icre aeneus dar bineinteles au fost mancate de pe lateralele acvariului. Ca intrebare acum, as vrea sa reproduc in continuare ancistrusii si daca este posibil si cory. Ce ziceti este posibil lucrul acesta in conditiile date? sau prin asociere risc sa nu se mai reproduca nici ancistrusii. In acvariul respectiv momentan nu am nici o planta. Un sfat in situatia de fata mi-ar fi util. Am postat mesajul aici ca sa fie facuta legatura intre "bazine".
|
 |
|
Bine ai venit!
Pentru inceput este recomandat un acvariu populat cu vivipari (xifo, molly, guppy, plati), pe langa acestia ai mai putea adauga cativa sanitari sau ancistrusi ... Cat despre filtrul intern este ok, nu mai este necesara pompa de aer, incearca sa asezi filtrul intern astfel incat sa valureasca apa la suprafata, astfel ti-o va oxigena.
|
 |
|
Da .... Merci Mircea!
|
 |
|
ReBella wrote:Filtru intern-extern ? Cum este acela ?
adica intern sau extern, nu m-am exprimat eu bine ... in functie de buget :-)
Ar trebui sa ai o discutie face2face cu fratiorul meu ... sa-l convingi sa-si ia ceva filtre 
|
 |
|
Pai .... sunt 3 filtre interne + 1 extern fix .... deci din multitudinea de acvarii 4 au filtru personal (sper ca n-am lasat de inteles ca filtrul extern se plimba in toate cele 8 acvarii  ) ... teoretic pentru acvariile "frumoase" mai avem nevoie de 2 filtre ... o sa apelez la inca un extern (cadou pt. fratele meu) si inca unul intern-extern pentru mine ...
|
 |
|
Rebella in principiu cunosc lucurile acestea dar momentan acestea sunt conditiile ... Pestisorii probabil sunt stresati prin unele acvarii ...
Pana acum 6 luni aveam doar 2 acvarii mari in casa ... in vara si-a facut fratimiu 3 iar in iarna eu altele 3 .... Daca aveam posibilitatea sa luam in fiecare tot ce trebuie o faceam dar deocamdata n-am reusit asta ... Cu timpul sper sa reusim sa le dotam pe toate cu ce este necesar ... Oricum criticile si sfaturile sunt nepretuite ...
|
 |
|
Din pacate nu glumesc , dar cum am zis undeva mai sus fratiorul meu nu vrea sa-si doteze acvariile nici in ruptul capului astfel ca unul din filtrele externe se plimba prin mai multe acvarii ...
In cateva saptamani o sa vina ziua lui si o sa-mi permit eu sa-i iau niste accesorii (sper sa nu faca vreo vizita pe forum sa-mi afle intentiile) ...
|
 |
|