Message |
|
pai si cupru de unde
|
 |
|
trebe sa mai ai grija acuma sa nu iasa tijele din apa
|
 |
|
daca e plin incearca sa razuiesti geamurile cu o lama
dar daca ar fi gol este mult mai simplu cam cu orice solutie de curatat in bucatarie (cilit, cif sau otet cum sa mai zis)
si clatit
|
 |
|
oare de ce mor melcii pomanaceea?
i-am cumparat de vre-o 3 saptamani si unul am vazut ca a murit(cel putin asa cred ca nu mai are nici o activitate) si am mai patit-o de cateva ori dar parca de data asta am inceput sa ma intreb care-i problema
cu toate ca acvariul merge destul de bine (ma refer la cresterea plantelor)
acvariu 100l duritate, nitriti-nitrati, ph, toate in limitele normale
plante echinodorus, cabomba, si inca cateva se pot vedea in album
temperatura 26
fertilizant tablete sera si HP
|
 |
|
|
 |
|
in principiu FARA SARE
cica se recomanda pt black molly un pic de sare dar nu-i neaparat
SAREA se foloseste doar in cazul in care ai pestii bolnavi ( 1 lingura sare neiodata/15l apa si cresterea temperaturii apei)
in general nu este benefica acvariului mai ales plantelor
|
 |
|
pai daca ai plante f frumoase la ce iti mai trebuia CO2?
te legi la cap fara sa te doara 
|
 |
|
pai depinde de cat de mare ai acvariul, dane ceva detalii dar in principiu ce sa zis mai sus e 
|
 |
|
daca ai curenti de apa (datorita filtrului interior) ar trebui sa-i elimini cat mai repede deoarece favorizeaza cresterea algei
si in plus ar trebui sa incerci sa cureti planta de alge sau eventual sa rupi frunzele cu algele mai multe
|
 |
|
pai ideea ar fi sa nu o agiti ca emanarea de CO2 sa fie mai lenta si nu risti sa se faca presiune prea mare in sticla
|
 |
|
pai daca ar avea numa 10 copii (pesti) ar avea loc si de-o capra sau mai multe :-)
normal ca nr de pesti tre sa fie in "limitele admise de standardele europene" 
|
 |
|
poti incerca sa suplimentezi si nr de pesti pt a avea mai mult CO2 in apa si sa fie si niste black molly ( mai mananca din alge)
|
 |
|
pai bine spus 125 ar fi o lungime ideala (nu te-ai complica cu neoanele)
cat despre inaltime e mult pt ca vei avea de multa lumina mai ales cdaca vrei sa pui si vre-un covor de plante si ca sa se dezvolte calumea va avea nevoie de multa lumina si plantele care vor fi mai la suprafata sunt sanse sa se umple de alge acum depinde si de echilibru care il vei avea in acvariu
si neaparat pus sum acvariu niste poliestiren
crengi ori din rauri care sa fie mai curate nu chiar poluate (si de salcie ar fi cele mai bune) ori daca nu de la mag de acvaristica mai indicat  si mai scump de altfel
|
 |
|
pai cel mai simplu pentru inceput :
este sa pui furtunul la filtru pe care il ai si bula de CO2 va zi maruntita foarte tare de filtru si se va absobi mult mai usor in apa decat daca ai pune o piatra de aerare sau alceva (inafara de difuzoarele de CO2 care sunt performante)
se vor simti rezultate foarte bune 
|
 |
|
Pai pui mai in interior lateralele si nu vei avea nici o problema doar ca nu va mai fi asa de frumos. Poti seasemenea masca cu un autocolant pe margini si se rezolva dacat sa mergi sa-ti faci altul asa e mai simplu si mai ieftin 
|
 |
|
gata fara " " multumiri de informatie
si no fi cu suparare banuiesc 
|
 |
|
e daca zica ca tot jucausi sunt nu tre sa-ti faci probleme, acum se acomodeaza dar vei vedea ca dupa um timp cum te apropi de acvariu vor veni iara la geam sa se "joace " si cu tine sau sa ceara mancare mai sigur
daca refuzau mancarea sau erau apatici atunci da
|
 |
|
e fara fara ca doar nu ne-om supara numa din asa ceva 
|
 |
|
pai tinel unde crezi tu ca arata mai bine, nu are ce sa influenteze locul doar daca este la geam si bate soarele direct pe el atunci nu-i bine
in rest sa fie la vedera sa-l laude toata lumea 
|
 |
|
|
 |
|