[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Droser  XML
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Author Message
aris
Junior member

IP:

Salut!
Va rog frumos daca stie cineva pe unde gasesc (am cautat cu google, iar pe forumul vechi am gasit un link, insa se pare ca fosta galerie a fost stearsa) o schema ptr legarea unui neon la un dorser + starter. Cred ca se leaga in serie (din cate am inteles de pe vechiul forum), dar doar atat stiu.
Va multumesc.
[Yahoo!]
miky
Member
[Avatar]

IP:

apeland la amabilitatea unui coleg de pe forum uite schema

http://www.acvariu.ro/coppermine/displayimage.php?album=126&pos=0

Puterea zeilor este mare acvariu
[Email] [Yahoo!]
aris
Junior member

IP:

Va multumesc...se pare ca site-ul era picat si pana la urma m-am prins eu ca taica-miu e electrician si l-am intrebat pe el si mi-am facut instalatia (bineinteles ca am insistat sa o fac eu...altfel nu avea nici un farmec! )
Mersi!
[Yahoo!]
pooops
Member
[Avatar]

IP:

Eu mi-am facut cu instalatia de iluminat cu 4 neoane, insa la fiecare am pus cate un droser. Mi se pare cel mai bine. Singura chestie este ca sunt mai multe fire.
Nici nu am folosit suport pentru neoane. Le-am prins direct cu silicon pe un geam tinut in acvariu de niste gheare, iar pe acvariu am pus oglinzi. Legaturile le-am realizat cu letconul.

Edited by betta: ... tinut in acvariu... ??? ...de niste gheare... ??? un soclu pentru tub fluorescent e sub 2 lei noi... TOTAL: 8 lei noi... Ce crezi, postul asta se inscrie la asa DA sau asa NU .

Daca totul e minunat inseamna ca esti deja mort!
[Email] [MSN]
pooops
Member
[Avatar]

IP:

Da, buna intrebare.
As baga la "faceti-o, dar pe riscul vostru", daca stau si ma gandesc bine.
Tot ce pot spune este ca, dupa ce m-am chinuit o zi intreaga sa fac un capac si nu am reusit sa ii dau de cap, am apelat la solutia asta.
Inainte de a trece la "montarea" sistemului, pot spune ca m-am lasat cu toata greutatea pe una din ghera (din acelea cu care se prind oglinzile) cu toata greutatea.
As putea spune ca am un capac "incorporat".

[Email] [MSN]
pooops
Member
[Avatar]

IP:

A, scuze, am citit mai bine.
Nu tubul este tinut de gheare, ci geamul, pe care nu am vrut sa il ingreunez prea mult. La socluri, m-am gandit dupa ce am facut "geamul".
Acvariul este mai inalt cu 20 cm decat nivelul apei, si asta este zona in care am facut instalatia de iluminat.
Pe interior am fixat ghearele cu silicon, asa cum am zis, iar pe ele am pus geamul cu tuburile.
Am vazut si suport simplu, metalic, fara droser si neon, insa aici este 20 lei noi (pentru 2 tuburi). Total 40 lei noi. Adica 3 tuburi philips aquarelle.
In plus, prinse direct pe geam (geamul este intre tuburi si apa; iar deasupra oglinda), maresc fluxul luminos care ajunge in apa.

[Email] [MSN]

Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Go to: