Message |
|
nu-i mai bine sa cauti o butelie de dozator de bere si poti pastra regulatorul supapa si toate celelalte ca sigur se potrivesc daca nu pui o reductie si gata treaba
ar trebui sa gasesti la max 1 mil
|
 |
|
pai clar ca cu apa din acvariu
se poate as fie si de la prea putin CO2 cu toate ca plantele "bolboroseau" de bucurie
voi vedea dupa ce instalez butelia
|
 |
|
am cumparat si i`o testul dar......parca nu prea da rezultate sau cel putin nu am observat i`o. Am pus apa solutie si le-am pus in acvariu culoare albastra totul e  , dar am inceput a bag CO2 dar solutia tot albastra a ramas nu si-a midficat deloc culoarea
la voi si-a modificat culoarea sau.....?
acum am facut rosr si de o butelie de CO2 si tare sunt curios sa vad diferenta intre ea si "BOMBA" 
|
 |
|
florin0_2001 wrote:Si eventual sa il pui sa ti le si slefuiasca putin cu piatra.
nu este recomandat de slefuit, daca tot ai slefuit ar trebui sa degresezi foarte bine ca nu mai are aderenta asa de buna siliconul. Poti slefui lateralele pe care nu se pune silicon
|
 |
|
vyrussu wrote:L 550 mm X l 398  mm (pentru laterale, am inteles ca 1 mm la fiecare e silicon
acolo ai numa 2 mm luat in calcul
pai nu-i bine ia mai calculeaza odata: sticla are 10 mm si deci ar trebui sa fie laterala de 550 x 380 maxim dar mai e si siliconul si daca nu taie nici geamul bine....... cam da eroare
mai bine faci 550 x 370 sau 375 daca e meserias geamgiul
|
 |
|
vyrussu wrote:Nu este cam mult? La un acvariu de 250 l cam 160 - 175 W ??
mult nu este dar daca ai putine plante sigur vei avea probleme cu algele. Ideal ar fi sa bagi si CO2 in acvariu (pe langa fertilizanti pt. plante) si sa mai stingi din neoane peste zi sa se creeze efectul de cer inorat
vyrussu wrote:Nu e deranjant pentru pesti?
deobicei nu acum epinde ce pesti ai si daca e destul de plantat au unde sa stea "la umbra" 
|
 |
|
sonyk wrote:
Si totusi cum rezolv problema cu lumina?2becuri economice nu rezolva problema?
ba da o rezolva suficient numai sa fie cu lumina "calda" nu daylight si daca pui si un reflectorizant (autocolant, oglinda sau daca nu ceva mai "profi") va fi si mai bine 
|
 |
|
a fugit la pomenire poate  :-)
|
 |
|
lasa bolborositorul la pesti si scimba mai des din apa (la 3 zile 20%), melcii pune-i cu plantele si deaspura pune un bec sa aiba plantele lumina si pietrisul sta bine
asa poti sa dormi linistit
|
 |
|
in general nu coloreaza apa, mai ales daca e tinuta cateva zile in apa curata (schimbata des). Cel mai bine o ti o saptamana in apa curata
este bine ca o ti si in apa fierbinte ca se mai elimina tot felu de impuritati
daca ai vazut ca nu coloreaza apa o poti pune cu succes in acvariu
|
 |
|
sa nu zici ca ai discusi de vanzare
daca ai, sau daca sti pe cineva din brasov sau de undeva aproape ca vinde zi-mi si mie
mersi
|
 |
|
categoric ca reflectoarele de la Juwell sunt net superioare am vazut la un amic in acvariu si daca mai sunt utilizate si cu neoane de calitate (nu daylight) isi fac toti banii deci se merita investitia
|
 |
|
folia de aluminiu alimentara nu-i asa de buna in timp incepe sa se sfarame
cel mai bine cumperi autocolant care este tot in genul la folia de aluminiu (aceeasi culoare), si gasesti de cumparat in general la mag cu materiale de constructii . este la fel de buna
sau daca vrei ceva mai "profi" se gasesc in mag de acvaristica niste reflectorizante
|
 |
|
:-)
pai e vorba de un fertilizant in forma de con de la "Aquamedic" parca
nici vorba de conul de brad din padure deci nu pune asa ceva in acvariu
si ami da un search sa vezi cat de bune sunt conurile respective
de utilizat mai bine il pui intreg
|
 |
|
BlackDart wrote:
Am mai multe probleme.. in primul rand.. pesti se duc langa incalzitor, shi se ard, unii ramand chiar prinsi intre geamul acvariului shi incalzitor.. shi aolo isi gasesc sfarsitul  (.. am patit cu mai multi asta.
ar trebui sa-l pui cat mai aproape de geamul acvariului (eventual poti schimba ventuzele sau poti pune ceva intre) pt a nu mai fi pesti tentati sa treaca printre incalzitor si geam ca ei rama blocati acolo si de asta mor nu prea au cum sa se arda
|
 |
|
am incercat si i`o
dar se pare ca s-au dat ca "painea calda"
|
 |
|
razvein wrote: de freo saptamina am avut ceva probleme cu pestii si am tot bagat sare (!) si anti-alea plus albastru de metil. Help si io !
pai sarea se baga numai cu masura aprox o lingura la 10 litri de apa si numai in cazul in care faci tratament la pesti, iar dupa tratament se schimba din apa deoarece sarea este daunatoare plantelor
acum depinde si de lumina, nitriti-nitrati, ph ......
cel mai bine faceti niste teste sa vedeti calitatea apei
|
 |
|
pti sa pui si pe tot fundul acvariului ca lantele isi indind radacinile si eventual sa pui mai mult in zone unde ai plante mai pretentioase care au nevoie de mai mult substrat "imbogatit"
plantele le asezi inainte de a pune apa in acvariu
apa de ce nu o pui in cateva oale din bucatarie macar jumatate din cantitatea de apa ar fi mai indicat dar dupa tot va trebui sa lasi la ciclat acvariu macar cateva zile daca pui si filtru vechi
|
 |
|
pe lat le montezi degeaba sau nu te-ai exprimat tu bine ele se monteaza pe lungime ca doar acolo face burta
pai nu ar trebui sa-ti faci probleme la "burtica" de 2 mm mai ales ca nu sunt decat arox 70 litri de apa poate nici atata (acum depinde cat il umli)
dar daca ti neaparat pt siguranta ta se pun de-a lungul laturei mari pe interior  la aprox 3-5 cm fata de marginea de pe in lungime in cazul tau de max 55 cm si lata de 3-4 cm
si asa vei dormi sigur linistit
|
 |
|
inainte de a pune pesti ai lasat acvariu sa se ciclezi si cu apa tatuta binenteles nu cu apa direct de la robinet?
acum cel mai bine faci schimburi zilnice de apa sau la 2 zile cate 30%
|
 |
|