[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
instalatie Co2  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
liviujosceanu
Member

IP:

sa imi spuneti unde gresesc nu am inca instalatie de co2 dar incerc sa fac.
sticla 2l de coca cola , gaura in dop prin care vine un furtun, sa fie lipit bine sa nu iasa aerul pelanga el , 1 palma de apa ( aproape jumate de litru sau 1 litru ?? )drojdie ( jumatate de plic dr. otquer sau cum se scrie ) 1 cana de zahar (canda de 250 g ) , furtunul sa fie cam 2-5 cm introdus in sticla , 1 robinet ca sa micsorez numarul de bule (1bula/s )
dupa care agit bine bine sticla (cu apa calduta,zahar si drojdie ) si dupa circa 4 -5 ore se face presiune in sticla si ii adu drumu la robinet sa imi iasa circa 1-2 bule /s .
este bine ? corectatima unde am gresit va rog.
[Yahoo!]
johnny6600
Senior member
[Avatar]

IP:

Esti pe-aproape , dar baga o geana aici http://www.acvariu.ro/forum/viewtopic.php?t=11

Pentru ca n-am stiut ce sa aleg intre mecanic,tamplar,geamgiu,electronist,chimist,fizician,biolog sau veterinar le-am ales pe toate asa ca m-am facut acvarist
liviujosceanu
Member

IP:

merci mult pt ajutor. gata facui cum scrie acolo . acum astept sa se aca presiune dupa care bag furtunul in apa si las sa iasa 1b/s
[Yahoo!]
Dalles
Membru banat
[Avatar]

IP:

liviujosceanu wrote:...gata facui cum scrie acolo...

De curiozitate te intreb: ce metoda ai ales? Cea simpla sau cea cu gelatina?

[url=http://www.acvariu.ro/coppermine/index.php?cat=10593] )\
>((º>
)/[/url]
liviujosceanu
Member

IP:

cea simpla. acum mai e ceva ... unde las sa iasa bula ? in coltul acvariului sau ? e de ajuns 1 bula /s la un acvariu de 200 litri si cu multe plante ? unde pun bula ? filtrul e in mijlocul acvariului pe geamul din spate este internal power filter sp 1800 l (1000l/h) . unde pun bula ?? in colt sau pe mijloc ?
[Yahoo!]
akademik_79
Senior member
[Avatar]

IP:

Or sa-mi rupa capul baietii pentru ce scriu aici, dar nu ma pot abtine: parerea mea proprie si personala este sa pui bula pe una din muchiile acvariului, intr-un echilibru relativ - cu cat sta mai mult acolo, cu atat se dizolva mai mult CO2 in apa

Liviule, trebuie sa retii un aspect important, poate cel mai important in ceea ce priveste CO2 in acvarii - difuzia lui in apa. Mai precis, dizolvarea, care implica un contact mai indelungat al bulei de CO2 cu apa. Asadar...sau agiti bula aceea in power filter, sau incropesti o instalatie pe larg descrisa in forumul vechi. Cu cat tii mai mult timp bula in apa, in contact cu ea, cu atat se dizolva mai eficient. Daca ii dai drumul pur si simplu in apa, ea se ridica si nu prea da randament.

Hai mai omule, mai uita-te pe vechiul forum, vei gasi si calcule necesare pentru a sti cate bule/volumul acvariului..

Engels and Marx are responding the FAQ's...
[Email] [Yahoo!] [MSN]
Dalles
Membru banat
[Avatar]

IP:

@liviujosceanu: ai citit articolul lui Sandu? Despre instalatia de CO2
Gasesti totul acolo, inclusiv la final un tabel cu concentratiile de CO2 in functie de pH si kH.

>((º>
)/[/url]
liviujosceanu
Member

IP:

prea multe de facut. pot pune bula sa iasa intr-un borcanel deasupra jetului de apa pe care il scoate filtrul ?? poze aveti ? dar cu instalatii din sticla cu zahar si drojdie nu cu instalatii delea sofisticate
[Yahoo!]
miky
Member
[Avatar]

IP:

pai cel mai simplu pentru inceput :

este sa pui furtunul la filtru pe care il ai si bula de CO2 va zi maruntita foarte tare de filtru si se va absobi mult mai usor in apa decat daca ai pune o piatra de aerare sau alceva (inafara de difuzoarele de CO2 care sunt performante)

se vor simti rezultate foarte bune

Puterea zeilor este mare acvariu
[Email] [Yahoo!]
liviujosceanu
Member

IP:

am pus bula sa iasa pe jetul de apa si jetul ala o sparge in zeci de bule mititele detotsi care se izbesc de geamul din spatele acv.. asa cred ca e mai bine. bulele ajung mai greu sus . multumesc pt ajutor. acum sa astept sa vad daca da rezultate
[Yahoo!]
liviujosceanu
Member

IP:

sticla aia o mai agit in fiecare zi sau o las acolo nemiscata ?? eu am pus sticla in spatele acvariului cat timp o sa ma tina ? am inteles ca cca 1 saptamana ?
[Yahoo!]
miky
Member
[Avatar]

IP:

pai ideea ar fi sa nu o agiti ca emanarea de CO2 sa fie mai lenta si nu risti sa se faca presiune prea mare in sticla

[Email] [Yahoo!]
liviujosceanu
Member

IP:

decand i-am dat drumu la instalatie s-au umplut geamurile de alge si a murit si un peste (guppy) acum toti pestii mei stau la suprafatza apei , nu mai stau ca inainte prin acvariu jucandu-se . respira greu . scot instalatia aia pana nu imi omor toti pestii. la plante nu se vede nimik..
[Yahoo!]
Dark4ce
Member
[Avatar]

IP:

asta inseamna ca e prea mult co2..scoate-to,baga aerare k-lumea la apa si apoi bag-o la loc,dar cu un volum de co2 mai mic...incearca sa reduci la jumatate cantitatea de co2
[Yahoo!] [MSN]
Dalles
Membru banat
[Avatar]

IP:

Ai un dezechilibru chimic in acvariu. Banuiesc cantitate mare de nitriti. Masoara repede pH-ul si kH-ul si spune ce valori ai gasit. In mod normal, plantele ar fi trebuit sa scoata bule de oxigen in prezenta CO2-ului din abundenta.

De asemenea, trebuie sa stii ca CO2-ul are efect asupra unei plante numai daca aceasta beneficiaza si de celelalte doua elemente esentiale pentru dezvoltarea ei: lumina si fertilizant.

>((º>
)/[/url]
liviujosceanu
Member

IP:

decat sa imi moara pestii mai bine opresc instalatia aia . plantele sunt f frumoase si fara co2 dela .. si mai bine le las asa .. chear daca se inmultesc mai greu. va multumesc prt ajutor .. ph ul si ce mai ziceati sa il fac mi-e greu .. tre sa ma duc sa vumpat test dela sau ce o fi . schimb din apa si o aerisesc bine. ;) ca doar nu mi-or murii pestii
[Yahoo!]
miky
Member
[Avatar]

IP:

pai daca ai plante f frumoase la ce iti mai trebuia CO2?

te legi la cap fara sa te doara

[Email] [Yahoo!]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: