Message |
|
cred ca te vei chinui mult cu lipitul (mai ales daca nu-i de calitate ) si poate te mai trezesti ca este si gol tubul in cazul superglue
mai bine ai pune colturi de lemn si prinzi cu suruburi mai micute ai mai mult siguranta
|
 |
|
poti pune un furtun (sau tub de plastic) care duce pana la suprafata dupa care il duci de-a lungul apei, pui un dop in capatul lui si ianinte de dop faci mai multe gauri (de vre-o 2-3 mm) prin care va iesi apa.
Numa sa ai grija ca grosimea lor adunata sa fie mai mare decar cea a filrtului
cam asa ceva
ar trebui sa rezolvi problema ca daca nu incep sa-ti apara si alge negre filamentoase(ca firul de par) si de alea tare greu vei scapa
|
 |
|
pai numa daca ne gandim la formula apei (H2O) raspunsul ar fi logic 
|
 |
|
pai da un nr de tel sa vb 
|
 |
|
pai dupa cate stiu i`o este canal de mirc #acvariu
numa ca sunt prea putini useri si nu prea ai cu cine vb acolo
tot forumul este baza
|
 |
|
eventual ia si tu o gagica pt masculul cel feroce de beta 
|
 |
|
pai poate fi si lumina
ce neoane folosestisi la inceput nu trebe exagerat cu iluminarea ore mai putine (vre-o 7-8) si intensitate mai mica
sau poate bate soarele pe acvariu
|
 |
|
dar un bazin de 300l (130/45)+ substrat "sta" bine pe 3 picioare de pal de 18mm (care sunt legate si in partea din spate de o placa)
si ca blat 2 placi de pal tot de 18 (adica 36mm)
acum e dulapul in modificare
ce zicerti merge varianta?
|
 |
|
pai inainte de a pleca in concediu cu cateva saptamaini ai putea sa incepi sa le dai mai mult de mancare pestilor pentru a se ingrasa (ca sa aiba de unde slabi cat timp esti tu plecat)
si de rezistat ei rezista si cateva saptamani fara mancare acum depinde si cum e plantat acvariu (ei hranindu-se si cu algele de pe plante si alte microorganisme din apa)
si o idee ar fi sa-ti cumperi o priza programabila pentru a fi mult mai usor cu programul de iluminare al acvariului sau daca nu tragi perdeaua sa intre mai multa lumina in camera  , nu este o idee buna sa lasi iluminatul non stop chiar daca nu e lumina prea puternica
|
 |
|
poti pune tibi intr-o galeata de vre-o 5 litri de apa plina (apa rece binenteles) si intr-un loc mai racoros in baie eventual si sa-i speli de macar o data pe zi
sau daca nu o alta varianta tinuti cu foarte putina apa doar pe fundul vasului (dar conditia e ca trebe sa fie cantitate mai mare ca altfel nu prea merge si in cazul asta tot trebe spalati de cateva ori pe zi
sau intr-un vas in care curge un fir de apa rece
nu se spala cu apa calda  in caz ca te gandesti la varianta asta
|
 |
|
pai am cam citit dar are cineva in acvariu asa ceva ?
si daca are e multumit ?
|
 |
|
mistretzu wrote:Salut,
Am eu trei radacini de dat, marisoare cam cum itzi trebuie tzie. Cand ajung acasa le masor si itzi zic precis cati centimetri au. 2 dintre ele sunt liniare (stil trunchi de copac prabushit), dar una este de-a dreptul spectaculoasa, are forma de radacina cu 4 bratze shi cam 30-35 de cm in diametru. Pret 130k cele liniare shi 200k cea cu multe bratze.
pai arunca o poza poate te "scapam" de ele 
|
 |
|
care este mai bun substratul din roca vulcanica sau pietrisul de rau ?
acum am pieris de rau dar ma gandeam ca daca tot fac alt acvariu sa folosesc roca vulcanica maruntita si asa e la acelasi pret/Kg la petshop
|
 |
|
pai e prea lung si ai nevoie de intarituri cu siguranta si i`o zic ca-i prea ingust (iti vei da seama mai tarziu)
|
 |
|
|
 |
|
pai mai bine punea apa direct de la robineta fara sa o lase 24 de ore sa iasa clorul din ea decat sa puna din "piscina" comunitara
cel mai bine sa se apuce sa schimbe o mare parte din apa dar cu apa
lasata 24 de ore cel putin 
|
 |
|
pai in mare parte vei avea probleme cu scalarii si sanitarii ca ei cresc destul de mult
daca vrei sa-ti faci altul si vrei sa ti si scalari in ei trebe sa-l faci mai inalt cel putin 50 mai ales daca ai si substrat
|
 |
|
pai la acvariul tau ai avea nevoie de 3 neoane sa iti mearga la plante bine, dar ar merge si doua si durata iluminarii sa fie de cel putin 10 ore
daca te-ai hotarat sa pui 3 neoane punele treptat 2 si dupa vre-o cateva saptamani al 3-lea
incearca si vei vedea diferenta
|
 |
|
pai sare nu folosesc deloc
mai era o varianta cu apa prea dura dar nici asta se pare ca nu-i
|
 |
|
pai daca vrei 77x35x45 dar cam departe Brasov
|
 |