unul dintre ei sa speriat si cand a "alergat" in acvariu cred ca sa lovit de geam si acum nu-i mai merge bine deloc
sta numai cu capul in jos, nu vine la mancare, iar jumatatea din spate este cam neagra (oricum foarte inchisa la culoare)
l-am scos separat i-am pus MINERALSALT in apa si temperatura un pic mai mare pe la 32, dar...
ce ar mai merge facut
l3n3a wrote:Din pacate este destul de greu sa gasesti o butelie de dimensiuni mici pentru a o cumpara... Iti spun acest lucru pentru ca eu caut de 2 luni o astfel de butelie si nu am gasit pina acum. Am primit insa indicii despre unde as putea sa gasesc o butelie de 2,5 L si acest lucru s-ar putea sa te ajute in cautarile tale ----> se gasesc in dotare pe orice salvare umplute cu O2 - le incarci cu CO2 si ai rezolvat problema. Deci daca ai cunostinte care lucreaza pe la salvare ar fi cazul sa incepi sa dai niste telefoane.
Eu nu am reusit sa gasesc pe cineva sa-mi faca rost de o astfel de butelie (cica sunt pe gestiune si sunt foarte greu de scos de pe respectiva salvare) deci in continuare sunt in cautare de butelie de CO2, ori de 2,5 L, ori de 7L, ori de cit o fi .... Daca sunt persoane care te pot ajuta te rog sa ma anunti si pe mine daca cumva au inca o butelie in plus de dat.
din cate tin minte, buteliile de O2 nu pot fi folosite pentru CO2. Daca gresesc, corectati-ma. Oricum, atentie!
daca se schimba robinetul buteliei cu unu special de CO2 merg si buteliile de O2 incarcate cu CO2, un "meserias" spunea ca ar merge schimbate si numa garnituriel de la robinetul buteliei de O2 cu garnituri speciale pt CO2 si se poate rezolva si asa problema dar.......
daca gasiti buteli de O2 cel mai bine intrebati "meseriasii" de la centrul de umplere daca pot sa schimbe garniturile sau robinetul si va vor lamuri ei cum e mai bine
poti pune eventual in cultura de grindal niste iaurt si ai avea sanse sa se formeze si ceva vierisori mai mici tip micro
si in cazul in care apar si vei vrea sa te scapi de ei ti cultura nemancata cateva zile si ei vor disparea si vor ramane numa grindalul
si apropo cu ce mai hraniti culturile de grindal? (eventual PM mersi)
o metoda simpla si la indemana este testerul permanent care se pune in acvariu si indica cantitatea de CO2 din apa
se gaseste pa pet-shop si nu-i nici o "avere"
sau daca esti mai toata ziua pe langa acvariu poti sa te risti si "ochiometric" si vei vedea evolutia plantelor dar la un acvariu de 100L nu baga mai mult de 1 (una) bula/secunda. binenteles sa ai plante destule nu un fir sau doua si lumina sa fie de minim 0.5W/L
pai nu prea conteaza, doar sa nu aiba prea mult pamant
eventual gasesti pe ceva bolovani mai mari (stanci) niste muschi cam de vre-o 7-10 cm merge mai repede cu aia decat sa te chinui sa smulgi dinaia mici
trimite un PM cu mailul tau si voi scana i`o instructiunile ca ams i i`o unu la fel doar ca scrie in engleza langa butoane, iar traducerea e in romana
deci sigur se potrivrste daca nu macar iti faci o idee
astept
eu am o butelie de 4 kg si functioneaza de vre-o 6 luni, la un acvariu de 300L, binenteles noaptea este oprita
ziua dozajul nu este asa de mare cum ar trebui (pentru a nu aparea alte complicati neavand supapa electronica legata la un tester), el fiinde de 1-2 bule pe secunda. Binenteles ca fara tester dozajul este direct proportional cu cantitatea de lumina si cantitatea de plante care sunt in acvariu.
dar poti incerca si sigur va merge cu un fir de sarma otelita (de la cablurile de frana de la bicicleta sau de la alceva), incalzesti un pic varful ca sa intre mai usor prin silicon si se rezolva usor problema, singura conditie esta cablul sa fie destul de subtire
Error on line 63, column 41 in default/user_posts_show.htm
topics.get(post.topicId) is undefined.
It cannot be assigned to topic
The problematic instruction:
----------
==> assignment: topic=topics.get(post.topicId) [on line 63, column 41 in default/user_posts_show.htm]
----------
Java backtrace for programmers:
----------
freemarker.core.InvalidReferenceException: Error on line 63, column 41 in default/user_posts_show.htm
topics.get(post.topicId) is undefined.
It cannot be assigned to topic
at freemarker.core.Assignment.accept(Assignment.java:111)
at freemarker.core.Environment.visit(Environment.java:221)
at freemarker.core.MixedContent.accept(MixedContent.java:92)
at freemarker.core.IteratorBlock$Context.runLoop(IteratorBlock.java:167)
at freemarker.core.Environment.visit(Environment.java:428)
at freemarker.core.IteratorBlock.accept(IteratorBlock.java:102)
at freemarker.core.MixedContent.accept(MixedContent.java:92)
at freemarker.core.Environment.process(Environment.java:199)
at freemarker.template.Template.process(Template.java:259)
at net.jforum.JForum.processCommand(JForum.java:262)
at net.jforum.JForum.service(JForum.java:228)
at javax.servlet.http.HttpServlet.service(HttpServlet.java:717)
at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.internalDoFilter(ApplicationFilterChain.java:290)
at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.doFilter(ApplicationFilterChain.java:206)
at fr.xebia.servlet.filter.ExpiresFilter.doFilter(ExpiresFilter.java:1243)
at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.internalDoFilter(ApplicationFilterChain.java:235)
at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.doFilter(ApplicationFilterChain.java:206)
at net.jforum.util.legacy.clickstream.ClickstreamFilter.doFilter(ClickstreamFilter.java:59)
at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.internalDoFilter(ApplicationFilterChain.java:235)
at org.apache.catalina.core.StandardWrapperValve.invoke(StandardWrapperValve.java:233)
at org.apache.catalina.core.StandardContextValve.invoke(StandardContextValve.java:191)
at org.apache.catalina.authenticator.AuthenticatorBase.invoke(AuthenticatorBase.java:433)
at org.apache.catalina.core.StandardHostValve.invoke(StandardHostValve.java:128)
at org.apache.catalina.valves.ErrorReportValve.invoke(ErrorReportValve.java:102)
at org.apache.catalina.core.StandardEngineValve.invoke(StandardEngineValve.java:109)
at org.apache.catalina.connector.CoyoteAdapter.service(CoyoteAdapter.java:286)
at org.apache.coyote.ajp.AjpProcessor.process(AjpProcessor.java:437)
at org.apache.coyote.ajp.AjpProtocol$AjpConnectionHandler.process(AjpProtocol.java:366)
at org.apache.tomcat.util.net.JIoEndpoint$Worker.run(JIoEndpoint.java:447)
at java.lang.Thread.run(Thread.java:619)
Messages posted by miky
Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor