[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Akaiu
Forum Index » Profile for Akaiu » Messages posted by Akaiu
Cum incepe splituirea? Apare una in miniatura pe langa gura?
Eu de-aia am renuntat complet la incalzitor. Ca sa nu mai am nicio grija. Acvariul sta intre 23 si 24C de mai bine de un an. N-am nici chiller nici incalzitor. 100% safe.
melcu wrote:O sa ma rog la Doamne Doamne sa se divizeze

Am avut si eu un necaz de anemona viridis de la greci... dar nu a vrut sa traiasca prea mult desi manca... si nu avea treaba. Ma rog exista inca sperante ca este ascunsa si nu o mai vad eu.

Am una cumparata... nu vrea sub nici o forma sa imi arate o tzatza ceva.... si este si decolorata dar este asa de jumatate de an. Nu stiu ce altceva sa ii fac.

Tu hranesti anemona viridis? Eu nu le-am dat niciodata nimik si le am din septembrie. Stiam ca au nevoie doar de lumina.
Pai sa vedem daca se va diviza. Ii merge bine pentru ca sta numai infoiata de cand am luat-o de la ionut.

Am si niste salbaticiuni de Grecia si sunt ok. Nu arata atat de spectaculos ca tzatzoasa asta dar dau bine in peisaj. S-au sucit putin prin bazin cateva zile si de atunci stau pe loc.
De cateva zile am zarit ceva interesantla balena asta de anemona...Foarte aproape de gura i-au "crescut" tentacule noi, sunt toate mici si inghesuite

O fi vremea unei splituiri...asa se intampla la divizare?
Nu te incumeti sa-l expediezi prin curierat? Trimit eu curieratul la adresa unde stai. Doar sa-l poti ambala bine sa reziste pe vremea asta. Chiar as avea nevoie de un al 2lea exemplar.In bazinul mare zaresc niste mustati de aiptasii si nu as vrea sa se inmulteasca prea tare.
A trecut ceva vreme de cand n-am mai intrat pe aici. Am fost cam ocupat si nu am avut timp de acvaristica.
Bazinul se descurca singur singurel adica-i pe cont propiu 100%. Tot ce fac este sa-i arunc 2 cubulete de artemie si niste fulgi cand mai trec pe langa el. Pare a fi ok. Alge hair zero. Zaresc niste urme de un alt soi de alga..una care arata ca un material..foarte subtire. si sunt locuri unde pare ca s-ar coji..? Oricum nu ma deranjeaza deloc ca nu arata rau.
Mai sesizez ca o parte dintre corali dau semne de bleaching.Toti cei in cauza stau in bazinul mare. In cel micut toti coralii sunt frumosi si au culori foarte aprinse ceea ce ma determina sa cred ca poate lampa led este data prea tare.Apa fiind comuna pentru ambele bazine pot trage concluiza ca de vina ar fi lumina de-i "bate in cap"

Azi cand am dat haleala am zarit ca in bazinul mic mi-a crescut un crab... este portocaliu si e putin mai mare decat o moneda de 50bani. Asta cred ca a ajuns in bazin cu pietrele aduse din Grecia. O fi bun, o fi rau...la dimensiunea asta are ceva clestisori.
Lucian wrote:Chiar as fi curios daca datele furnizate de diverse firme corespunde cu realitatea si aici ma refer la consumul electric si debite. De cand mi-am luat un device cu care pot masura consumul unui echipament am descoperit destule diferente fata de ce imi inchipuiam eu sau fata de datele puse de producatori. Si aici se aplica regula la care s-au gandit cei de la Volkswagen - minte consumatorul doar sa cumpere
Asta este device-ul Gembird EG-EM1

Insasi deviceul cu care faci masuratorile o fi trecut pe la inginerii de la VW Am avut 3 identice pe masa si le-am pus la treaba simultan. Acelasi consumator arata 3 puteri diferite ...aparatul este facut la misto!
E cu tzatzele vezi si sfarcurile roz
Laurentiu A wrote:
Akaiu wrote:Exact asta ai, un dezechilibru ionic. Sa ai mare atentie la ce fel de solutii aditionezi. Daca adaugi calciu balansat vei creste automat si alcalinitatea!
Si te invarti intr-un cerc fara iesire. Un KH de 8.39 nu este deloc ridicat dupa parerea mea.

Pe mine mai bagat in ceata. Poti sa elaborezi dutin partea cu dezechilibru, in cazul de fata? Din cate vad eu ca aditii foloseste doua solutii, ambele aditii de Ca, care nu afecteaza PH ul. Si nu pare sa afecteze KH ul, din ce vad eu in instructiuni.
O fi scaderea asta de PH de la faptul ca a venit frigul si nu mai lasam asa de mult fereastra deschisa!? Sau poate sonda de PH trebuie recalibrata? Ar fi cateva lucruri de verificat inainte sa schimbam sarea sau aditile.

La mine PH ul in acvariu este perfect... pentru ca nu il masor! Si jur ca nu vad vre-un coral sa tusasca!

P.S. Mg 1200 nu ti se pare mic? Dpmdv 1300-1350 ar fi nivelul optim de Mg.

Sunt extrem de multe feluri de aditii de calciu. Una este sa adaugi spre exemplu clorura de calciu si alta este sa aditionezi un produs brand care poate fi preparat in asa fel incat sa mentina balansul ionic. Aditia de calciu are impact direct aspura alcalinitatii si de aici poate rezulta acea senzatie frustranta cand masori si in loc sa observi o crestere a nivelului de calciu si scadere de KH iese exact pe dos. In mod logic KH ar trebui sa scada, dar daca aditia de Ca este una balansata te invarti in cerc si nu sti de unde. Am patit-o si eu pana m-am lamurit.

Eu am Mg pe la 1100 si totul este OK. Nu ma mai stresez sa stau in "sabloane" atata timp cat bazinul arata foarte bine si pare a se fi stabilizat.

Dap, nu la nivelul tau dar am avut. La mine se faceau pe pietrele care erau mai cocotate si apropiate de lumina. Mai pe la inceputuri aveam si pe nisip. Si aveam si o groaza de bule pe toate suprafetele. Orice bazin crud trece prin asa ceva.
Cel mai bine ai rabdare sa se coaca bazinul si nu-l mai stresa.
Acum dupa un an si jumatate iti pot spune ca cel mai bun lucru este sa ai rabdare. Am trecut exact prin aceleasi faze culminand cu un bloom de alge de era cat pe ce sa demolez tot bazinul. Noroc ca m-a luat lenea si am zis ca o sa-l las sa creasca algele pana n-o sa mai zaresc pestii
Si uite asa m-am ales cu bazinul "sticla", fara urma de alge/cyano
M-am stresat ca nebunul, am aruncat tot felul de algicide, am stresat si coralii stropind pietrele cu H2O2 si cu cat il caleram mai tare cu atat cresteau mai zdarvan

Dupa experienta asta am invatat o lectie foarte importanta: Rabdarea! Dupa ce au trecut alegle nu-ti mai zic ca au inceput cyano...Am fost tentat sa ma dau la imediat la ele dar am zis sa las sa vad daca trec de la sine...si dupa vreo 2saptamani au disparut complet.

Singurul lucru care-l mai fac la bazin: Schimb reguat de apa.Am adoptat o strategie mai neortodoxa si schimb zilnic 5l de apa. Nu am idee daca aceasta schema a adus bazinul la stadiul actual dar eu unul am sa o mentin atata timp cat o sa-i merega la fel de bine ca acum.
Mai arunca niste macare in apa. Sa ai NH4 indeajuns ca sa se poata cicla cum trebuie.
Eu mai devreme de 2luni nu as indrazni sa consider bazinul ciclat indiferent ce mi-ar arata testele.Sau cel putin nu as baga nicio lighioana in bazin in acest interval.
Exact asta ai, un dezechilibru ionic. Sa ai mare atentie la ce fel de solutii aditionezi. Daca adaugi calciu balansat vei creste automat si alcalinitatea!
Si te invarti intr-un cerc fara iesire. Un KH de 8.39 nu este deloc ridicat dupa parerea mea.
darthradu wrote:Si mai e o problema, cred ca am aruncat un kg de nisip aspirand maroneala de pe fund, daca o tine asa o sa fac bare bottom )
Am facut aseara curat, am schimbat apa etc. O sa mai trag niste schimburi de apa. Azi tre sa plec dar maine opresc skimmerul si bag si un bioptim.

Eu zic ca mai bine lasa-l asa cu cyano si nu mai schimba atata apa. Asa cum zicea si koala mai sus ai bazinul prea crud. Cu cat vei umbla mai mult la el cu atat iti cei face de lucru in plus.

Si eu l-am calarit zi de zi timp de 3 luni ca sa scap de alge. Si am mers din rau in mai rau. Pana am cedat nervos si nu am mai facut nimic in afara de a da artemie la pesti. Dupa o luna nu mai aveam urma de alga in tot bazinul! Asa ca am invata lectia de baza- rabdarea
+1
Ce bun e batranul la casa forumului

Eu am tinut robinetul de picatura inchis o saptamana si l-am lasat sa invarta apa in el fara sa o scoata. zilnic i-am injectat si cate 1ml de vodka. Cam dupa 10 zile a fost pregatit de lucru. Picaturile miroseau foarte tare a sulf si asa mi-am dat seama ca-i "ciclat".
Ideea este sa nu intre sub nicio forma aer in el.
koala wrote:Ba, masoara apa care iese din reactor... daca e "zero", inseamna ca ala functioneaza in parametri.
Ne mai gandim, dupa ce vii cu raspunsul.

darthradu wrote:

Apa din reactor dpdv nitrati e la fel ca aia din acvariu.

ptmdanezu wrote:cred ca am confundat nitritii cu nitratul...de fapt mereu incurc

In cazul asta chiar ca trebuie sa ai ochii cat cepele Miroase a deciclare.... Odata ciclat un bazin tre sa aibe NO2 =ZERO
darthradu wrote:
De cand am facut reactorul la picatura am pus si bioptim si biodigest in acvariu si nopox in reactor - acu vreo 4-5 saptamani?
Ulterior am deschis reactorul sa-i pun o presetupa si mirosea a nopox cam la o saptamana asa...

Pui vodka in reactor si inchizi robinetul de la picatura. Dupa cateva zile ii dai drumul. Daca totul este ok, apa aia tre sa puta a sulf.Asa esti sigur ca reactorul a intrat in functiune.
La 0.1 tu iti mai faci probleme? Nu inteleg de ce atata stres. La nivelul asta poate sa te stresezi ca-ti moare xenia din cauza ca-i apa prea curata

Forum Index » Profile for Akaiu » Messages posted by Akaiu
Go to: