Message |
|
Domnilor m-am last corupt!!!
|
 |
|
Dupa ce-am stors putin din putul gandirii si vreo 2 ore de bricolaj, am reusit sa gasesc pozitia optima pentru skimmer. A incaput la marele fix, pot scoate cupa lejer.De Tunze nu m-am atins.
A avut de suferit rama de plastic din spatele bazinului si foarte putin din corpul neoanelor. Daca tot am desfacut acolo, urmeaza sa trec pe T5. Comand afara niste socluri de T5, schimb si droserul electronic.Pe fata va fi un neon de 39W (85cm)iar pe spate unul de 24W (55cm). Portiunea neacoperita am sa o luminez cu ceva leduri.
|
 |
|
kirucd wrote:Pai cupa poate sa stea deasupra, nu trebuie sa stea in interiorul acvariului. Nici nu trebuie sa stea in
interiorul acvariul, ca sa skimmeze corect trebuie sa stea afara. Nu inteleg de ce vrei sa tai din cupa.
Dragos,
Ideea este ca loveste cupa in neoane. Am incercat si varianta in a ridica skimmerul deasupra cat mai sus dar locul este foarte stramt. Din cauza formei, nu pot culisa neoanele mai spre fata.  . Singurele solutii care-mi trec prin minte acum ar fi : a) sa renunt complet la neonul de pe spate si eventual sa incropesc ceva pe led pt zona respectiva; b) sa scurtez din neonul de pe spate...il bricolez pentru urmatoarea lungime mai mica. mut socketul de T8 mai spre stanga si asa mai fac loc
Vorba lui Dan, bazinul asta este "de colectie". Sincer mie imi este tare drag, cu el am inceput acvaristica, in el am inmultit si discusi deci sper sa fie cu noroc si in ale marinelor.
Stiu ca ceea ce fac este o carpleala dar tre sa trec si eu prin fazele lui Ricardo...deja m-a avertizat. ramane de vazut daca-s mai catar dect el
|
 |
|
Ieri a sosit si coletul extern cu tunzele , ceva teste de apa si un ph electronic handheld.
Acum am incercat sa vad in ce pozitie pot aranja skimmerul in bazin. Stiam de cand l-am comandat ca vor fi ceva probleme de spatiu dar nu chiar atat de mari....Asa ca ma gandesc sa mai scurtez din vas
Atasez o poza cu cat as avea nevoie sa bricolez din el. Oare va mai functiona daca-l ciuntesc la cotele respective? 
|
 |
|
Se doneaza 2 scalari. Unul este mare celalalt este micut. Zona Piata Progresul. Se dau pt ca trec la bazin cu apa sarata.
|
 |
|
Aseara la clucare apa pusa la inmuiat pietroaiele era cristal.Acum a capatat o tenta galbuie si emana un usor miors de varza murata. Cat le mai tin pana schimb apa la ele?
Mirousul de varza stricata se va accentua mult? nu de altceva dar mai bine le scot in curte, acolo poa' sa puta cat or vrea. Daca le scot afara cum e mai bine : sa stea la soare sau la umbra?
|
 |
|
CristiC wrote:
Ar fi bine sa o tii in RO.
Apa "din perete" are in ea tot felul de porcarii.
Merci. Asa o sa si fie
|
 |
|
koala wrote:Aratoase pietroaiele alea!
O sa ai mare spor la aranjamentu' lor, pentru ca au forma "buna".
Hehehe "ie" deja aranjate pe tija ca-i mai multe....3 turnulete
|
 |
|
Intrebare intrebatoare: Dupa ce spal piatra la presiune cum este mai corect sa o tin la inmuiat- in tap water sau RO?
|
 |
|
Sosira mare parte dintre acareturi. Nemtalaii mi-au trimis mail cum ca ar fi expediat coletul, deci incep sa am ce face  Dau cu karcherul pe pietre si le pun la inmuiat.
|
 |
|
Andrei, poate brevetezi un sump pe 3 sau 4 etaje! Poti face avere din asta.
|
 |
|
Am comandat o mare parte dintre acareturi acum astep cumintel sa apara.
Ca skimmer am mers pe un Tunze 9006 luat de la sewatec. Tot de acolo am comandat si kiturile de test - salifert. Sper sa se miste asa cum se lauda cu delivery time 1-2days
In rest- bolovanii, nisipul, neoanele, matrixulm, sarea vor aparea next week.
Kent Marine-ul l-am instalat si l-am pus la produs apa.
|
 |
|
Coaja sta la plaja in curte de vreo 24 ore. Am resigilat /lipit pe interior rama de plastic superioara pentru ca existau zone pe unde patrundea umezeala si apareau picaturi de apa pe exterior. De cate ori a fost nevoie de sa-l mut, intodeauna l-am apucat de rama in loc de bottom asa cum ar fi fost corect.
Inca stau si ma gandesc pe ce cale sa o apuc ca si prima tentativa in zona de marin. Am citit si pataniile lui koala care a mers initial pe aceeasi cale cum am gandit si eu. Pe deoparte fiind prima incercare cred ca nu mi-ar prinde rau sa merg pe calea "cea mai easy" ca realizare. O sa ma familiarizez cu o parte din aspecte, o sa capat ceva experienta si daca va fi cazul voi alege varianta cu un overflow propusa de colegul fanta. Ce ma tine pe loc acum este faptul ca dulapiorul de sub acvariu este foarte mic si spatiu impartit aiurea. Ar trebui desfintat placa verticala care este de sustinere ceea ce nu prea ma incanta.
Sunt constient de importanta sumpului si de problemele care pot aparea fara existenta acestuia, dar voi incerca initial sa-mi fac cat de cat idee cu ce se mananca acvaristica marina si pe urma vad calea de urmat.
|
 |
|
Cam vechi, mai bine il relipiti decat sa aveti probleme.
Ce te face sa crezi ca ar putea aparea probleme? Bazinul a stat toti acesti ani cu apa in el si nu a dat niciun semn de oboseala Siliconul are aceeasi elasticitate ca atunci cand l-am luat. Nu exista urme de exfoliere sau desprindere de pe sticla.N-am nicio grija in priviinta asta.
Am avut o pauza de 4 ani cu bazilul mare de 380L care cred ca-i si mai batran. Cand l-am reumplut cu apa am avut o oarecare temere dar nu au fost probleme.L-a lipit koala cat sa tina 100ani
|
 |
|
Porcu wrote:
Akaiu wrote:Acum 3 zile am spalat vechiul Juwel de 180l
Citi ani are? Intreb pentru ca am relipit citeva acvarii Juwel mai vechi si-am ramas mirat de cit de usor am curatat siliconu'.
1996 a fost anul in care l-am achizitionat.
Se tine foarte bine si acum.
@koala
A trecut colegul @fanta pe la mine si dupa ce a dat cu geana la el mi-a sugerat o varianta cu sump si un sistem prin care sa ajunga apa jos. Sa gaureasca rama de plastic care acopera sticla de geam. Asa imi voi permite ca in long term sa arunc si cate un coral, eventual inca 2-3 pesti in plus. Si vorba ta, totdeauna vrem mai mult asa ca daca-i o varianta fezabila o sa merg pe calea asta.
|
 |
|
Asa o sa fac domnilor, daca ziceti dvs. ca AIOul nu merita iau doar skimmerul 9006. Dar intreb in continuare...fara o filtrare mecanica nu risc sa se umple de mizerire ? Daca la freshwater bagam furtunul si sifonam substratul, aici cum o sa fac?
La filtrul mecanic Tunze imi surade ideea ca s-ar curata relativ usor. Dar daca voi ziceti ca se poate si fara filtrare mecanica merg pe mana voastra.
|
 |
|
Salutare tuturor!
Acum 3 zile am spalat vechiul Juwel de 180l, l-am umplut cu apa dulce in ideea de a-l popula cu ceva plante si pesti. Dupa un pishu scurt in el (pt ammonia fill  ) si 3 zile de holbare am ajuns la concluzia ca pauza de peste 10ani in ale acvaristicii mi-a estompat dorinta si pasiunea de a continua tot in zona de freashwater. Asa ca brusc m-a apucat "nebuneala" si m-am sucit catre un bazin de apa sarata. Acum vreo luna am mai avut tentativa asta in gand si nu mi-a trecut.
Pentru ca spatiul este limitat, trebuie sa ma folosesc de ceea ce am si sa mai adaug ce se poate. Plec de la un Juwell 180 cu 6 muchii. Nu am cum sa realizez/ atasez la el un sump deci voi merge pe pe acareturi interne.
Ma gandesc sa folosesc filtrul intern- Am schimbat pompa originala de 500l/h cu una de 1000l/h. Filtrul umplut cu siporax.
Urmeaza sa adaug un skimmer - cu suportul oferit de kolala ma indrept catre un Tunze 9004 sau 9006 (la sugestia lui kolala sa fie unul mai puternic).
Ar fi de ajuns fara o filtrare mecanica? Ar mai exista optiunea sa adaug un filtru mecanic tot de la tunze sau cu ceva banuti in plus sa iau commline reefpack 505 care are un skimmer 9011/filtru mecanic 1650l/h + osmolatorul.
In rest , 2pompe waves, si "bolovanii"...
Din cate am inteles intr-un un astfel de setup as putea gazdui un maxim de 3 pestuci , un crevete , eventual o steluta si cam atat. Bune si astea
Astept orice sugestii.
|
 |
|
Spre vanzare acvariu 130x64x40 cu background 3D.
Este un bazin "faimos" el fiind construit de catre colegul koala prin anii 95. Este intr-o foarte buna stare de conservare interioara. La exterior are nevoie de reamenajari -capacele de la stativ s-au scorojit. Deasemeni sistemul de iliminare trebuie refacut complet. Contine neoanele + droserele electronice.
In interior doar curatat pietrisul, spalat bine si nimic mai mult.
Pret 250RON. tot sistemul.
Atasez o poza de pe timpurile sale de glorie si poze actuale. Cu un minim efort, acest bazin poate deveni iar un display superb asa cum l-a gandit "mesterul koala" prin anii 90
Este un bazin norocos in care am inmultit si crescut cateva generatii de discusi si mi-ar placea sa-l revad plin de viata.
Tel 0726115644
|
 |
|
Scot la vanzare colectia de carti despre Discusi. Aceste carti sunt intr-o stare buna, toate sunt in limba engleza au coperti tari iar paginile interioare sunt glossy.
1. The Proper Care of Discus - Bernd Degen 254pagini - 10RON
2. Discus in the Community Tank -Bernd Degen 140p - 10RON
3. Discus for the perfectionsist - Jack Wattley -125p -12RON
4. Discus Today - Bernd Degen & Jack Wattley -112p -15RON
5. Wild caught discus - Bernd Degen -112p -15RON
6. Discus how to bree them -Bernd Degen -128p - 20RON
7. Discus atlas/catalogue -Bede Verlag -320p - 20RON
8. The allure of discus- Alexrod/Degen -192p - 20RON
Colectia completa se vinde la 100RON
Atasez cateva poze facute la carti. Din pacate vad ca pot atasa doar 5.
|
 |
|
Mai Koala, eu n-am auzit de niciun holdup recent..niciun jaf armat la vreo banca...
Hai sa traiesti nenea Ricardo!  Frumos acvariu..frumoasa casa...
Si tu din ce in ce mai infloritor... :-)
Si nu uitati fratilor, ca printre primele acvarii (daca nu cumva primul!) cu fundal turnat a fost realizat de koala..si se tine si acum batzos la mine-n hol.. 
|
 |
|