Sa va zic patania de ieri. Asa se intampla cand te scarpini fara sa ai maicamrime!
De perioada lunga acvariul se autointretine singurel foarte bine. Schimburile de apa sunt automate, toti parametrii sunt stabili, in afara sa curat geamurile si sa dau de mancare la lighioane nu am mai contribuit cu nimic.Pana aseara....
Pentru ca nu am avut ce face, zic hai sa-mi arunc si eu un ochi prin sump si am zarit reactoul de phosguard...Cum nu am mai schimbat "bilutele" de vreo 3 luni am zis ca ar fi cazul. Si asa am purces la schimbatul lor. Toate bune si frumoase: clatit, spalat pompa, buretele si instalat la loc.
Mentionez ca nu aveam nicio problema cu nivelul fosfatilor! In refugiu imi crestea excelent o tufa de alge care aratau si bine si tineau si fosfatii la locul lor.
Azi dimineata cand am dat cu ochii de bazin....ziceai ca a turnat careva o canistra de lapte in apa.
Am cautat cu atentie sa vad cum sunt pestii si coralii...totul ok, niciun semn de stres.In schimb 90% din tufa de alge decolorata si lesinata, moale fara consistenta. Deci phosguardul i-a venit de hac. Am facut un schimb de apa de urgenta, maine mai bag unul. A trebuit sa elimin aproape in intregime tufa de alge pastrand doar ce a mai ramas viabil.
Asa se intampla cand iti faci de lucru fara sa fie cazul.