| Message |
|
|
Mona anemona pe care o am de vreo 2 saptamani a stat nemiscata pana acum. Ieri s-a contorsionat si pur si simplu si-a coborat piciorul pana sub piatra pe care sta. Piatra fiind la geam practic s-a strivit singura de el  Dar faptul ca sta infoiata m-a determinat sa o las in pace.
Azi dimineata am observat ca madam pare sa fie de fapt in plin proces de divizare. Asa ca in curand o sa fiu bunic
A! si de cand sta in contorsiune, a luat o frumoasa forma de bubble shape
|
 |
|
|
|
de la Peti (aqua-life.ro)
|
 |
|
|
Am introdus un hepatus juvenil in bazinul mare. Am stat foarte mult pe ganduri daca ar fi cazul sa-i dau drumul in asta mare sau sa-l tin o perioada in cel mic. Este la jumatate fata de flavescens si cum el este seful mi-a fost teama ca o sa-l ia imediat la omor.
Cum l-a zarit a si inceput sa-l inghesiue cu coada. Dar dupa inca vreo 15min hepatusul i-a aliniat pe toti  Gagiul chiar daca este mai mic de statura a stiut sa impuna imediat.
Acum este liniste si pace de ca si cum au stat impreuna de cand lumea  Am avut noroc de un exemplar reusit - este foarte agil si nu se ascunde la orice miscare in fata geamului asa cum face flavescensul pe care chiar daca il am de atata timp tot speriat de bombe pare. Poate cu el in bazin se mai calmeaza si galbenosul.
|
 |
|
|
|
Exclus, goby sta singurel in barlog si nici ca mai iese. Cand erau amandoi, statea pe jumatate afara.
|
 |
|
|
Eu totusi zic ca bagabontul asta de tomentosus ar fi de vina..Spre exemplu pana acum dadea ture in bazin. Acum sta si patruleaza numai pe langa piatra unde avea culcush pistolarul. Si din cand in cand ia pozitia aia de " elicopter apache" exact cum face cand ia in colimator cate o aiptasie.
Cred ca tre sa dau fuga in piata sa caut o legatura de aiptasii
Binentels ca exista si posibilitatea ca shrimpul sa fi dat ortul popii din alte cauze, la cat de mic era si-un bristle worm mai grasut ar fi putut sa-i vina de hac. Am ceva viermi din astia dar nu-s mari.
|
 |
|
|
Am avut parte de simbioza doar 2 zile
Shrimpul fiind foarte mic a sfarsit in "ciocul" tomentosului  Am observat eu in dimineata asta ca domul nu este foarte interesat de artemie.El ciugulea inca la shrimp.Nu cred sa fi fost vreo problema sa-l traga din barlog, am vazut cum face cand ia in colimator cate o aiptasie si o "aspira" de la distanta.
Vorba filosofului chiclidian in viata: Plm, firul vietii....
|
 |
|
|
Dap, sunt amandoi tarcati rosu cu alb de zici ca-s frati
Numai ca shimpul este extraordinar de mic. Sper sa fie un juvenil si mai ia in dimensiune nu de alta dar io imbatranesc/choirasc si n-o sa-l mai pot zari
|
 |
|
|
Am dat-o si eu in boala simbiozelor si am luat o pereche Amblyeleotris wheeleri/Alpheus Randalli. Crevetele este atat de micut incat nu m-am incumetat sa le dau drumul in bazinul mare. Nu de altceva dar riscam sa nu apuc sa-i vad vreodata.
Asa ca le-am dat drumul in cel mic.Numai ei stiu cum au reusit de s-au gasit in mai putin de 5min, si-au ales "casuta" si excavatorul a inceput lucrul in forta
Cel putin in bazinul asta mic stiu sigur ca ii pot vedea oricand am chef
|
 |
|
|
Revin cu update despre "camelonul marin" (tomentosus). Gagiul s-a apucat de treaba si este foarte constiincios.A facut luna in bazinul mic.Nici urma de vreo aiptasie
|
 |
|
|
Esti gata sa te sacrifici si sa-i sustii moral tinand o sticla in mana  ..Dar atentie, nu mai grea de 2L ca dauneaza in primul rand la coloana si dupa cateva ore si pe la ficat.
|
 |
|
|
Pe sprancenati nu i-am mai zarit de ceva vreme asta insemnad ca or fi ajuns hrana pt steaua de mare.
Intre timp algele paroase dispar intr-un ritm accelerat fara nicio explicatie! Cred ca in weekend or sa devina istorie...am sa le caut cu lupa prin bazin
Singurele modificari aparute de pe vremea cand eram in razboi total cu ele au fost:
Adaugare de ceva piatra vie de marea egee
Ceva melci si hermiti tot din aceeasi locatie
Am ridicat treptat KH-ul spre 11.
Am dat drumul la lumina cum trebuie - o tineam mai jos tocmai din cauza algelor.
Pur si simplu dupa ce am venit din concediu am renuntat sa mai lupt cu GHA. Am zis ca las cele cateva pietre necuratate cu H2O2 si fundalul in voia sortii. Si numai Dzeu stie care a fost motivul de au inceput sa dispara in ritm atat de alert!
Anyway, am tras cu ele de prin luna mai si imi pierdusem sperantele voi scapa vreoda complet de ele.Dar uite ca sunt la cateva zile sa le spun "adios"
In rest, cu ajutorul colegului Ionut am mai adaugat la colectie o 'monstruozitate" de anemona bubble care sta infoiata la maxim. Clownul freaca in continuare ciuperca chiar daca i-am adus anemona la nas
|
 |
|
|
|
Este un bristle worm. Nu-i periculos.
|
 |
|
|
|
De ce nu bagi ceva la intrarea in overflow? Asa nu mai au cum sa faca excapade prin el.
|
 |
|
|
Mai usor ca cica eu sunt pe locul 2 in lista doritorilor
Clownul meu freaca o richodeea de a tocitt-o!
|
 |
|
|
Lupta contra algelor este o adevarata loterie. Dupa ce am incercat cam tot ce se putea si am reusit sa scap de ele de pe pietre (in afara de un singur loc unde mi-a fost lene sa mai scot si pietroiul respectiv sa-l tratez cu peroxid) am zis ca las asa sa vad ce se intampla. Sincer algele de pe background nu ma deranjeza pt ca dau bine sa le vezi cum "falfaie" in ritm cu poma de valuri.
Am renunat a le mai "paste" manual.Nu am mai facut nicio modificare in afara de a mari intensitatea la leduri cat sa fie cum trebuie. Aceleasi aditii , aceeasi rutina de schimbare a apei saptamanale.
De vreo saptamana constat cu susprindere ca algele au inceput sa dispara intr-un ritm alert atat de pe piatra respectiva cat si de pe backround.
Numai Dzeu stie ce le face sa apara si sa dispara cand vor ele. Am ajuns la concluzia ca degeaba lupti importiva lor daca ele nu vor sa plece. Asa ca mai bine nu le mai bagi in seama, se vor supara de lipsa de atentie si vor pleca singurele..Asta-i cel mai bun tratatment
|
 |
|
|
|
Este o reteta pentru prepararea unui buffer KH si nimic mai mult. Nu are nimic a face cu volumul bazinului. Adaugi solutia respectiva in bazin in functie de parametrii si nevoile acestuia.
|
 |
|
|
Este versiunea acvatica a cameleonului!
|
 |
|
|
Mah, tu la scoala mai mergi? Or fi scos astia din programa sutdiul de limba romana. Ce ti-a facut limba asta de o schilodesti in halul asta cu atata perseverenta?
Imi oripilez retina cand citesc prin topicurile tale...o sa procedez exact cum zic astia din media: "cin' te pune domne sa te uiti daca nu-ti place ce vezi, schimba canalul!" Imi dau eject.
Alooo, domnul administartor koala, se poate sa ma setati si pe mine cu resctrictie in topicurile deschise de catre "copkilul minune"?
|
 |
|
|
|
Se pare ca sunt si astia de mai multe soiuri...Defunctul care rupea orice aiptasie zarea avea o coloratura maro ciocolatie, asta nou este verzui.
|
 |
|
|
Da, cu cat sunt lasate sa-si faca de cap mai tare cu atat vor fi mai greu de scos din bazin. As fi vrut si eu sa stiu mai dinainte...
|
 |
|
|