[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Akaiu
Forum Index » Profile for Akaiu » Messages posted by Akaiu
Se pare ca domul doctor este foarte incapatanat si vrea neaparat sa rescrie legile curentului electric
Am incercat sa-i explicam pe intelesul tuturor dar bag de seama ca nu ne asculta.
PWM- este un semnal cu "umplere variabila" Masurarea unui astefel de semnal cu un volmetru nu are nicio logica/sens. De aceea nu ai ce corelari a face intre Tensiune si curent.
Si asa cum a mentinonat si liv1305, parametrul principal in proiectarea unui sistem LED cu internsitate variabila este intensitatea curentului care trece prin circuit.
Sfatul meu este sa comanzi un sistem gata facut. Laudabila intentia ta de a incerca. Daca ai timp berechet si bani de aruncat pe asa ceva GO FOR IT!
Trist momentul....Dar care ar fi cauza?
11,5x8cm
Usor, usor incepi sa intelegi care-i treaba
Un LDD are Vin care este tensiunea de intrare si are valoarea in functie de proiect (cate leguri legi in serie)
La Vout legi "ghirlanda" respectiva de leduri.
DIMin este intrarea PWM. Aici aplici semnalul de dimm de la controller. Conform specificatiilor tehnice, tensiunea de intrare este intre 2,5 si 6V DC.
Daca ai alimenta TC420 la 12V, semnalul PWM ar avea on tensine mult peste cei 6V. Acum intelegi de ce am alimentat controllerul la 5V.

Trebuie sa gandesti proiectul ca 2 parti distincte:
1. controllerul care genereaza un semnal PWM in parametrii necesari pentru LDD ->5V DC
2. Partea de "forta" - convertoarele LDD care ofera un curent constant la tensiunea aleasa de tine in functie de nr de leduri de pe canal.
La intrarea LDDurilor legi sursa care trebuie sa-ti asigure curentul pentru n.canale si curentul fiecarui LDD in functie de modelul ales
Ca exemplu : vrei 4 canale la 24V cu LDD-uri diferite 700mA/600mA/600mA/1000mA. In acest caz sursa ar trebui sa poata genera 2,9A la 24Volti.

Un LDD se poate folosi alimentat de la 9 la 56V. La iesire va avea undeva cu vreo 2volti mai putin decat la intrare.

Sper ca acum sa intelegi exact cum functioneaza.
Degeaba selectezi cate canale in aplicatie. pe canalul 5 nu face dimm. Sau posibil ca al meu sa fi avut o problema.N-am aprofundat.
Asa cum scrie in titlu am de vanzare PCB pentru montaj 5x LDD. Are conectorii inclusi. Pret 40RON.

Din cele 5 canale doar 4 pot fi programate. Deci sunt din start doar 4 canale.(1-4)
Am mai mentionat ca trebuie modificat ca sa poata fi folosit cu LDD. Trebuie eliminati tranzistorii de putere din iesire. In poarta fiecarua (sunt mosfeturi) intra semnalul PWM. De acolo trebuie luat semnalul pentru LDD.
Pentru o conectare directa la LDD se alimenteaza TC420 la 5V. Restul este asa cum se stie. LDD-ul alimetat in functie de proiect. Iesirea la "ghirlanda" de leduri.
Asta micu vad ca e mare fan artemia..la restul ciupeste si le scuipa. Atata timp cat vrea artemie nu ma deranjeaza mai ales ca manaca ca spartul
Si este extrem de prietenos. Am sa-l tin separat vreo luna pana il ingras bine si o sa-l trec cu ceilalti.La cat de curajos este va face fata si cusiguranta isi va gasi ierarhia undeva in top 3

Anemonele au 10luni de cand le tin si toate o duc bine.Sunt fotosintetice.Am incercat de cateva ori sa le dau de mancare dar nu au retinut absolut nimic chiar daca au tentaculele extrem de lipicioase. Doua au crescut foarte mari. Sunt de capul lor prin bazin si si-au ales locuri retrase fara sa deranjeze .
In schimb dementa aia de bubble o mai apuca cateodata plimbatul si se duce direct peste ceilalti corali. Asta accepta mancare imediat.
rodoselada wrote:urmaresc topic-ul tau cu interes si chiar am modificat 420-u si l-am legat la o placa cu dll-uri H dar nu a functionat decat in parte

TC420 merge perfect cu orice model de de LDD. Il folosesc de mai bine de un an fara nicio problema. Da semnal PWM deci nu stiu de ce la tine nu a functionat decat partial.
Multumesc Domnilor!
Am si mysis prin congelator deci le voi testa pe rand. Gagiul este inceredibil de curajos si sigur pe el. Cum ma simte vine imediat la geam...parca asteapta sa-i pun lesa sa-l scot in parc
Se pare ca de data asta a fost cu noroc "Asta micu" (Chelmonu) trage la artemie ca musca la... Brine shrimp vad ca nu vrea. O sa mai incerc cu restul de congelate ce mai am prin congelator. Si are mari sanse sa devina hand feeder pentru ca se tine dupa mine cand apar in zona lui vizuala. Am vrut sa pozez scoica hop si el in cadru

Scuzati pozele. Am o camera foto mult prea inteligenta pentru mine asa ca le fac si ies cum le nimeresc.Toate achizitiile noi vor mai sta cateva zile in bazinul mic.Odata mutate in cel mare poate reusuesc sa le pozez cum trebuie.
Niciun efect atata timp cat apa va circula prin dreptul lampii UV. Nu are importanta sensul in care se deplaseaza prin tub.
Coane, daca vrei poze pe intuneric pot incerca

Merci frumos, si eu sper sa-mi traiasca. Doar pentru chelmon am ceva emotii.
Trista povestea chelmonului. Stiu cat de greu se gasesc exemplarele care o duc bine in captivitate.
Tocmai ce am adus si eu un exemplar acasa si sper ca acesta sa accepte mancarea.
Dragilor , azi mi-am facut de cap (nu mai zi de buzunar ) si am mai adaugat cate ceva in bazin. In primul rand am zis sa risc inca odata cu un chelmon. Este micut dar am vazut ca are tupeu nu gluma. In bazin se baga intre alti pesti de cateva ori mai mari ca sa ciugule la artemie. Sper sa reusesc sa-l dau pe brazda si sa-l pun la ingrasat mai ales ca o perioada il voi tine separat.
Am mai luat 2 scoici care vad ca s-au acomodat in mai putin de o ora. Despre astea stiu ca parca nu prea le place sa stea pe nisip..? Sa le pun pe o piatra sau le pot lasa direct pe el? Si mai sunt 2 corali care i-am adus pe seara, maine vad cum se simt. Deocamdata sunt toate in bazinul mic. Acolo am cum sa le monitorizez mai usor.

Ma bate gandul sa fac o rearanjare de rockscape...parca m-am cam plictisit de cel actual.In functie de timp /chef poate fac miscarea.
dan.pavelescu wrote:Ma gandesc acum, ca masura de siguranta, sa gauresc in partea de sus bazinul de colectare si sa-l leg la scurgere. Asta in cazul in care electrovalva da o chifla.

La mine a fost destul de simplu.
Apa iese direct din RO si face pipi in sump unde am senzorul de nivel. Pe iesirea RO am inseriat electrovalva care este comandata de senzorul din sump.
Ca safeguard am mai pus un senzor pe nivelul maxim din sump.In cazul in care apa ajunge acolo inseamna ca e ceva wrong cu electrovalva si opresc automat intregul sistem RO. Am din asta cu pompa de presiune si astea au 2 electrovalve incoproprate. Senzorul safeguard merge direct in RO si o scoate din functiune. Ca eletcrovalva am folosit tot una din asta de sistem de RO.
Pana acum nu am avut niciun incident cu electrovalva de pe circuitul ATO.

modulele cu LM2596 nu te prea ajuta cu nimic pentru ca sunt regulatoare doar de tensiune .
celalalt este ok pentru ca are reglaj pe curent si tu asta ai nevoie daca nu mergi pe varianta LDD.
Exact cum a fost mentionat mai sus TC420 este proiectat sa functioneze cu LED STRIP. Acele benzi de leduri nu au niciun stres cu intensitatea curentului prin ele pentru ca sunt calculate de asa natura incat sa le dai doar12V si prin ele circula curentul corect fara a le afecta.

Daca vei pune leduri CREE direct pe iesirea TC420 le poti praji imediat daca cumva sursa de curent cu care il alimentezi poate oferi mai mult de curentul lor nominal. Chiar daca stie PWM. TREBUIE OBLIGATORIU sa limitezi curentul care trece prin canalul respectiv la valoarea nominala de functionare corecta a ledurilor. Asta o poti face:

1. pui un limitiator de curent (acel buck) in serie cu ledurile de pe canal
2. iti iei semnalul PWM din TC420 dar inanintea tranzistorilor MOSFET de pe iesire si il aplici pe un modul LDD.

Eu am mers pe optiunea nr 2 pentru ca ofera o versabilitate maxima. nu mai depinzi de tensiunea de alimentare a TC420 si iti vei putea lega ledurile asa cum ai chef.
N-ai decat sa incerci daca nu crezi. Asa cum vrei tu nu se poate. Buckurile alea sunt inseriate tocmai pt a limita curentul pe linia respectiva
Eu iti spun cum am facut eu ca sa pot folosi TC420 pt dimarea ledurilor cu LDD.
Crezi ca pe forumurile de limba engleza legile fizicii sunt altele?
da. le-am tras afara de pe cablaj si am conectat iesirea de pe colector direct pe conectorul de iesire cu surub. Si am alimentat TC-ul la 5V. Merge brici asa.

Forum Index » Profile for Akaiu » Messages posted by Akaiu
Go to: