Buna ziua, revin cu un nou proiect, de ceva timp mi-a intrat boala ciclidelor, comportament, colorit, viata sociala etc. ceva diferit fata de restul pestilor de apa dulce

tocmai de asta am renuntat la "ciorba" de pesti din trecut.
Mentionez ca in copilarie am avut 3 acvarii cu carasei voalati albinosi si foarte multi gupy.asta se intampla acum 14-15 ani, de cateva luni a reaparut "focul" acvaristicii. Binenteles ca varsta te face sa judeci altfel si am inceput sa ma interesez despre acvaristica la un nivel mai serios, ciclare, filtrare samd.... am ras de mine pentru greselile din trecut (cand curatam acvariul, mutam pestii spalam bine tot acvariu pietrele si tot ce era prin el, dar totusi fatalitati nu aveam erau caliti saracii guppy)
am cumparat un acvariu de 112 l eheim din hb, am cumparat si un filtru intern tetratec in 800 am cumparat si un sun sun hw 302, substrat, din greseala am cumparat si o pompa de aer

niste mopane, am bricolat repejor un capac din parchet laminat cu 3 tuburi si i-am dat drumul la ciclat,
dupa ce mi-am facut mana cu mai multe tipuri de pestani si dupa ce am stabilizat acvariul m-am orientat catre ciclide

.....
Bun...... STIU ca este mult prea mic acvariul pentru ciclide, pe viitor in functie de buget am sa achizitionez unul de cel putin 300 l cu o lungime de minim 2 m si cel putin 60-70 cm latime, inaltimea o sa fie mica probabil 35 cm
Problema cea mare este ca ii place ochilui meu foarte mult palntatele multa verdeata pe un fundal negru si imi plac si ciclidele, stiu ca nu se impaca una cu alta plus ca sunt cei mai activi sapatori.... totusi vreau sa stiu daca se poate asa ceva, cum raul a fost facut am primit 10 puisori la 1 -1.5 cm de andinoacara pulcher (din ce am vazut provin totusi dintr-un mediu cu destule plante america de sud si centrala) setupul este cel vechi de la "cioarba" (serviciul nu prea imi ofera timp liber) pe viitor am de gand sa las decat un mopat pt ca scade duritatea apei sa scot pietrisul (greseala cea mai mare) si cand ajung pe acasa la parinti sa fac o vizita la Dunare si sa culeg niste roci calcaroase superbe cu melci si scoici foslizate.
Am avut grija sa reglez parametrii apei inainte de a pune ciclidele, o duc foarte bine sunt foarte mancaciosi si cresc vazand cu ochii, am 2 coy pe care nu m-a lasat inima sa ii dau, dar o sa scap de ei in scurt timp pt ca nu au ce cauta acolo, cam asta ar fi pana acum.
Am mare nevoie de criticile si sfaturile voastre,imediat ce cresc o sa fiu fortat sa le maresc garsoniera
Scuzati calitatea pozelor si refleziile, nu am aparat foto.