[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: psihoactiv
Forum Index » Profile for psihoactiv » Messages posted by psihoactiv
Salut vreau sa imi construiesc o lampa suspendata pt acvariul meu de 112l semi plantat (am plantat random, unde am gasit spatiu pt a obisnui plantele in noul mediu si pt a se stabiliza ecosistemul, urmeaza sa le replantez).
deocamdata nu dispun de o suma mare si dea ceea vreau sa va cer o parere legata de neoane, am deja un sun glo t8 20w 4200K si as vrea sa mai pun inca 3 noane tot t8 fie philips fie osram de 18w 865 la 1300 lumeni, este in regula pentru plante? sau nu se merita sa fac afacerea asta> si sa mai astept sa imi cumpar neoane dedicate pt acvariu si overprice rau de tot.
Sa ma corectati daca gresesc dar am comparat specificatiile tehnice ale unui philips master super 80 vs un alt neon dedicat cu aceleasi specificatii 865k 1300l singura diferenta este la wati (philips maxim 18w iar celelalte mai puternice 20, 24, etc tot t8 de 60 cm) iar diferenta de pret este enorma. gresec? cu ce este mai bun un neon dedicat acvaristicii care costa 60 de lei fata de un philips, osram la 10 lei buc (aceleasi specificatii)
Luminati-ma va rog uitati si o poza cu acvariul in momentul de fata dp 3 luni de evolutie
catalin_ wrote:Nu par a fi paraziti, daca ajuta cu ceva

da, nu-s paraziti ) si nici nu am reusit sa mai vad vreun vierme.
stefanp wrote:Ia vezi, seamana cu asta: detritus worms ?

in mare parte cred ca astia sunt, am citit articolul si o sa stau geana pe acvariu sa ii studiez..... acum nu se mai vede niciunul.dar vanatoare continua. ms mult pt efortul depus
Salut va rog ajutor am fost plecat o perioada de acasa iar cand m-am intors si am aprins lumina in acvariu sa vad ce fac pestii am observat in apa ca niste firicele lungi de 1-2 cm care pluteau drepte prin apa iar din cand in cand "flexau, tremurau" un fel de inot, nu am reusit sa le fac o poza sau sa ii filmez, la 5 min dp ce am aprins lumina au disparut, am vazut 2, unu mai mic a fost mancat de un neon.
Ce sunt? sunt periculosi? cum sc ap de ei?
buna Emilll )
elis wrote:Salut ! Citeste mai mult pt ca doar asa vei afla multe lucruri care te vor ajuta mai tarziu in alegerile pe care le faci pt acvariu .
Primul sfat :Nu te grabi niciodata !

singura problema este timpul, de 3 luni am un program foarte incarcat, lucrez is dorm dar de sapt viitoare se reglementeaza programul de munca si o sa am timp liber aproape dublu, o sa am pofta si timpul pt a ma documenta, pana acum am citit strictul necesar

Oricum astept indrumarile si criticile voastre.
ca fundal am sa pun autocolant negru mat, iti da impresia de mai mult spatiu
adiacvaristu60 wrote:In primul rand salutari si bine ai venit!Incearca sa pui in spate un fundal ceva,autocolant sau background,va arata mai bine.Critici vor mai fi,spre exemplu gupy nu sunt prea fericiti acololo cu scalarii si restul,ei au nevoie de o apa mai bazica.In rest,spor!

Ai dreptate in privinta gupilor, dar mi-s asa dragi, cand eram mic numai gupi am avut. vroiam gupi pt ca sunt mai nerabdator si vreau sa ii inmultesc (nu ca as vrea mai multi pesti, dar imi place sa am grija de ei sa ii pun la fatat, extra activitate)vreau diversitate. as vrea o recomandare de niste pesti care se inmultesc repede (icre) si nu sunt pretentiosi.
acum urmatoarea problema, nu imi rezista plantele, si vreau acvariu plantat, azi am cumparat easy carbo si azi mi-am confectionat o "bomba" de co2 sper ca de maine sa ii dau drumu.
lumina am 2 neoane t8 de 18w buc cu lumina rece (vreau sa mai pun neoane) substrat am nisip quartos cu pietris deasupra, m-am grabit cand mi-am facut acvariu si nu cred ca am facut bine, as vrea sa inlocuiesc substratul la salariu si as vrea recomandari..... VREAU ACVARIU PLANTAT :d
Salut ma numesc Madalin 26 ani din Bucuresti si sunt incepator
Am un acvariu de 112 l tip vagon putin plantatsunt la inceput de drum
Nu sunt chiar asa incepator ( am mai avut acvariu cand eram mai copil de la 12 la 16 ani) dar nu stiam prea multe dsp acvaristica
Sunt aici pentru a ma perfectiona in aceasta arta si binenteles sa ma sfatuiti in privinta acvariului
o poza cu acvariul meu care are aprozimativ 2 luni (astept criticile voastre, asa se invata)
Aer conditionat pt acvariu home made . rasfata-ti pestii.. a scazut de la 29 de grade la 28 in o ora jumatate.
Donez 5 Calistusi si 4 Flameus, totusi daca cineva are sa lase o planta 2 la schimb e binevenita, Valabil pt Bucuresti
Faye wrote:Probabil au fin rot.

asa am crezut prima data, dar am obs ca fac punctulete albe, si de la punctuletele albe se distruge coada.... mi-e mila de ei....
adiacvaristu60 wrote:
edygilet74 wrote:Salut,cozile si inotatoarele sunt mancate de scalari,ar trebui sa scapi de ei.
Substrat poti sa folosesi aquabasis de la JBL,dar sa pui neaparat peste el un strat de 3-4 cm pietris,manado sau substratul pe care il ai acum in acvariu.
Nu scalarii sunt vinovati!Chestia cu "apare un punct alb si se distruge inotatoarea" este de fapt o bacterie care apare datorita calitatii scazute a apei!Daca scalarii ii mai ciupesc ar trebui sa para inotatoare sanatoase si gaurite,nu cu puncte albe pe ele.Asa ceva imi atacase toti betta care ii am!Este persistenta rau.Poti incerca sa o omori cu albastru de metil pus in apa,ridici la 28-30 grade temperatura cateva zile,si faci schimburi dese de apa.Ar trebui sa schimbi cate 50 la suta din apa de doua ori pe saptamana pana scapi de bacteria asta.In acest timp sa nu speli filtrele,risti sa deciclezi acvariul daca o faci.

Ps:Scalarii si gupy nu fac casa buna! Scalarii vin din America de sud,bazinul Amazon,acolo apele sunt acide si au duritate mica.
Gupy sunt pesti de apa cu duritate mai crescuta si un ph de 7 sau 8.Plus de asta,cand scalarii cresc mari devin agresivi fata de pestii mici,mai ales daca se aleg perechi!Scapa de gupy,nu se potrivesc in peisaj cu ceilalti pesti ai tai.

ms pt informatii o sa scap de scalari oricum si am sa urmaz sfatul tau, o sa imi cumpar si albastru de metil si verde de malachit, unde gasesc mai multe inf dsp aceasta bacterie?
vioras08 wrote:Ai ciclat acvariul?

Da, l-am ciclat si l-am si testat. ciclarea a durat o luna. apoi am luat pestii (acum o luna de zile)
mentionez ca am testat doar amoniacul, ca nu am mai avut bani de teste.....
edygilet74 wrote:Salut,cozile si inotatoarele sunt mancate de scalari,ar trebui sa scapi de ei.
Substrat poti sa folosesi aquabasis de la JBL,dar sa pui neaparat peste el un strat de 3-4 cm pietris,manado sau substratul pe care il ai acum in acvariu.

Nu e vorba de scalari...scalarii sunt foarte pasnici.... de ce sunt sigur ca nu-s scalarii...... privesc pestii des si mult) iar scalarii sunt achizitionati de o sapt.
Adica s-au inbolnavit inainte sa aduc scalarii.... pesti erau bolnavi ... le-a trecut.... am mai luat niste pestisori inclusiv scalarii si nu au avut nimic.. le-a reaparut chestia cu petele albe si putrezitu cozilor dp ce am facut un reset-up la acvariu si am schimbat cam 50% din apa....imediat dupa...a doua zi.
salut, as fi interesat.am foarte putine plante.. dar daca vrei iti dau alti pestisori, am niste calistusi si flameus pe care vreau sa ii donez, daca esti interesat....
problema este ca pestilor pe "putrezeste" inotatoarele se fac niste puncte albe si din zona punctelor respective se distruge inotatoarea, le-am facut un tratament cu multicura..... de la easylife, iar dp tratament l-eam facut un schimb masiv de 40% din apa (ca la prospectul medicamentului) apoi in 3 zile zi-au revenit toti
Acum 3 zile am facut un nou set up la acvariu, am cumparat niste lemne, pietrisul cateva plante, am scos pestii din acariu am lasat 50% din apa am facut set-up-ul am completat cu apa declorinata apoi am bagat pestii iar la numai o zi am inceput iar sa faca aceeasi treaba cu inotatoarele.. li se "mananca" cozile.., si nu imi rezista plantele de acvariu.... m-am documentat si am vrea sa imi confectionez un reactor de CO2 (treaba cu sticlele si drojdia) si as vrea sa imi recomanzi te rog un substrat fertil pt ca stiu ca imi trebuie dar nu am mai avut bani luna asta, daca se poate ceva mai low buget..
Salutari!
Sunt nou la voi pe forum si de o luna de zile mi.am facut un acvariu de 112 l cu niste pestisori simpatici, am intrat pe forum pt ca am nevoie de niste indicatii si sfaturi in ceea ce priveste un acavriu sanatos, am avut deja probleme cu acvariul si aparent au revenit....
Ca idee de inceput o sa pun cateva poze si eventual un filmuletz pt a va da cu parerea si pt a spune unde am gresit si ce trebuie de facut in continuare.

Forum Index » Profile for psihoactiv » Messages posted by psihoactiv
Go to: