Message |
|
Bine ai venit, eu unul nu ti-as recomanda acest peste, este destul de fitos iar dupa ce mai creste o sa aibe nevoie de sare......si eu am vrut sa iau pestele asta (cel mai amuzant peste) dar nu am vrut sa il chinui sau sa il vad cu rotile in sus
|
 |
|
ii scoti mecanic cu manunta din acvariu, repeti treaba in fiecare zi pt 4-5 zile si scapi de ei, nu iti ia mai mult de 5 min pe zi, apoi cum vezi cate o dihanie poti baga minciocul , sa nu te uzi 
|
 |
|
Salut, treaba sta in felul urmator, nu stie neonul cati litri ai tu in acvariu, corect  ) de exemplu daca ai un acvariu de 100 de l trebuie sa pui atatea neoane cat suma watilor sa fie undeva la 1w/l examplu: 3 neoane de 30w,
Cam asa sta treaba. Spor
|
 |
|
Donez pesti blue acara si o pereche nigrofasciatum albino , sanatosi, grasi si in crestere, au intre 3-6 cm la alegere, ii donez pt ca am prea multi iar bazinul meu nu este prea mare. zona de ridicare obor sector 2
|
 |
|
frumos!
|
 |
|
salut. bine ai venit.
O mica observatie de estetica: lipeste un autocolant negru sau albastru pe spatele acvariului, negru iti scoate in evidenta plantele verzi, iar cel albastru iti da impresia de spatiu, acum e alegerea ta
|
 |
|
Dupa 2 saptamani de fertilizat micro macro si co2 la pet cam asta e evolutia... nu ma asteptam sa imi "reinvie" plantele, pe viitor ma gandesc serios la un sistem co2 presurizat
|
 |
|
Schimb pompa de aer resun AC 9602 cu 2 iesiri si reglare a debitului de aer foarte putin folosita si ornament acvariu, reptile etc triceratops skull cca 25 cm nefolosit
Se schimba cu plante, neon t8 30w, reactor co2, test permanent co2 sau ph,radacina de lemn
|
 |
|
am dat drumul la robinet la maxim si am doar 2.5 bps, dar sunt destul de mari pt ca am folosit burtun de pompa de aer. mi se par mai mari decat la un numarator de bule cumparat
|
 |
|
salut, am decat plante easy, niste valisneria hydrophila echinodorusi nasaj..... sunt mai multe tipuri, nu le stiu denumirea la toate pe de rost, oricum sunt easy am facut reteta clasica cu gelatina si drojdie, numai ca am pus f putin mai multa drojdie. un pliculet de 7 grame am pus robinet pt ca aveam destule bule pe sec cam 4-5 si am zis sa nu fie prea mult sa obor orataniile si am pus un robinet, care chiar functioneaza, bomba asta e prima pe care o fac si a fost asa de proba... sa experimentez, ca difuzor am o piatra clasica de aer. lumina e slabuta 2 t8 de 30w fertilizez cu profito si easy carbo, urmeaza sa iau si kalium de la EL iar de explodat nu face asta sare furtunul de la robinet in cel mai rau caz. am omis ceva? sau am pus prea multa drojdie:-"
|
 |
|
Salut, mi-am facut o bomba co2 cu drojdie, pana cumpar un test permanent de co2 sunt curios cate bule pe secunda trebuie sa am la 180 l mediu plantat,
|
 |
|
Donez Blue acara si 2 nigro dp cum zice si titlul la diferite marimi, la alegere, se ridica din zona obor, daca se pot da niste plante la schimb sunt binevenite, daca nu, nu este problema.
Sarbatori fericite!
|
 |
|
Salut, am fost azi dimineata la Hornbach si am mai luat plante am luat si profito plus easy carbo o sa iau si kalium si teste dar dp revelion si din pacate nu am putut pleca fara 2 ramirezi, pt ca blue acara ai mei m-au dezamagit si am sa ii donez (stiu ca sunt o persoana rea) dar am asteptat atat timp sa se aleaga o pereche si sa vad multe codite in acvariu si s-au ales 2 femele care au depus pe rand, iar restul sunt foarte ramasi in urma (pt ca mi-au fost donati, si astia ramasesera)
Acvariul are 180 l
plante recente : valisneria, echinodorus si inca 2 plante la care nu le-am retinut numele, dar am scris pe o foaie
|
 |
|
acvariul arata groaznic a fost o perioada de neglijare din cauza timpului, dar revin in forta  mi-e si rusine sa pun poze
|
 |
|
Salut, nu am decat 2 tuburi de 30 W 865 si am plante easy, nu foarte multe, as vrea sa ma feresc de fertilizantii diy (recomandarea multor persoane), de azi bag easy carbo si o sa fac azi o bomba cu gelatina
|
 |
|
Salut, vreau sa fertilizez din gama Easy Life si as vrea sa stiu daca sunt indispensabile cele 5 produse:
Profito
Kalium
Nitro
Fosfo
Easy Carbo
Se poate fara kalium? am inteles ca EL Nitro adauga si potasiu sau e neaparat indispensabil? (nu de alta dar sunt destul de scumpe)
Sau daca aveti alte sugestii de fertilizare, dar nu mai scumpe
Va Multumesc!
|
 |
|
|
 |
|
recomandarea mea este sa nu te zgarcesti pt ca este cel mai important lucru la acvariu...... exista si variante ieftine cat de cat, adica un filtru extern mare nou la 240 ron cu debit de 1000L/h sun sun hw 302, eu sincer pe asta il am si sunt mai mult decat multumit de el. oricum este recomandat si un filtru intern pt filtrare mecanica
|
 |
|
Vand 7 ciclide americane blue acara, sunt juvenili 5-6 cm acum se aleg perechi, hraniti cu tetra discus, artemie congelata, mixtura congelata, tubii vi si jbl cichlid, crescuti in apa de retea 5 lei bucata sau 30 de lei toti.
|
 |
|
Dupa aproape 20 de zile au depus iar.
Recapitulam: am inceput fertilizare din gama sera micro si macro (florena si daydrops) am mai bagat niste plante, puse la nimereala am facut o bomba cu gelatina, pe viitor o sa mai cumpar plante si niste crengi, radacini. vreau sa fac un ornament frumos, singura problema este lipsa totala a simtului artistic, adica sunt praf..nu stiu sa fac un scape frumos. app, donez restul de pesti!
|
 |
|