Author |
Message |
piratuxxx
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 02/10/2014 18:04:51
![[Up]](/forum/templates/default/images/icon_up.gif)
|
piratuxxx
Junior member
IP:
|
Salut,
Ma numesc Alexandru am 27 de ani si sunt din Bucuresti, iar acesta este micul meu colt de relaxare.
Acvariu 126l - Hornbach
Filtru intern eheim aquaball 180
Filtre externe 2 x Eheim 2213 - As dori sa le vand pe cele 2 si sa achizitionez un filtru jbl cristalprofi - Astept sugestii pareri!
Capac modificat - Am adaugat 2 neoane osram t5 830 si 865 pe langa cele 2 neoane t8 cu care a venit capacul
Sistem CO2 Jbl proflora 80
Pompa aer
Incalzitor eheim
Recunosc ca e cam populat acvariu si pentru ca nu pot renunta la pesti am hotarat sa achizitionez un acvariu mai mare.
Astept parerile voastre, sunt binevenite si sfaturile pentru ca sunt la inceput si orice informatie in plus e binevenita.
This message was edited 1 time. Last update was at 02/10/2014 18:06:03
|
|
 |
psihoactiv
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 02/10/2014 18:35:03
|
psihoactiv
Member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/7366b7a89fc9d6c90e308d633d63884f.jpg)
IP:
|
Salutare, bine ai venit pe forum.
Ca si prima idee, sunt MULT prea multi pestani pt volumul ala de apa, ai putea tine doar carasii in acvariu ala pt ca sunt cei mai jegosi pesti  ) adica fac foarte multa mizerie.... un fel de porc de apa.....
Daca as fi in locul tau as fi renuntat la ei si as lasa decat guppy gourami moli si xipho... sau ce sunt aia
si ca parere personala corabia ai care scoate bule nu isi are loc acolo.
in rest e ok, cat de cat filtrare ai. dar oricum mult prea multi pesti, daca esti curios gasesti pe net "calculatoare de cat de populat este acvariul tau" daca esti curios sa vezi cat de suprapopulat este acvariul tau
|
|
 |
piratuxxx
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 02/10/2014 18:55:54
|
piratuxxx
Junior member
IP:
|
Salut,
Stiu ca este foarte populat. Intentionez sa achizitionez un acvariu mai mare 250-300l eventual doar acvariul si capacul si sa fac eu standul, iar in acel acvariu sa iau totul de la 0 pentru a fi exact asa cum imi doresc.
Substrat, pietre/radacini pentru decor, plante etc. . . sa-l las la ciclat asa cum trebuie si sa mut toti pesti acolo dupa ce totul este oky.
Corabia stiu ca nu prea se potriveste cu decorul, ea nu scoate bule am pus eu piatra de aer in spatele ei pentru a o masca.
Acest acvariu a fost achizitionat sh si asa a venit cu substratul asta care nu prea imi place cu corabia...fara plante, plantele le-am pus eu si cu ceva pesti, am mai achizitionat si eu neonii, carasii si un scalar (cel negru).
|
|
 |
stefanp
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 02/10/2014 20:28:36
|
stefanp
Moderator
IP:
|
Bine ai venit!
Problema e ca asociatia de carasi cu restul pestilor nu prea se pupa, carasii preferand o apa mai rece.
O alta chestie care nu prea se pupa e piatra de aer si instalatia aia de co2. Bulele alea cand ajung la suprafata agita apa si cresc eliminarea CO2-ului... (de care au nevoie plantele).
Ce fel de filtru vrei sa-ti iei in locul celorlalte doua?
|
Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank
Romanian Aquascaping Contest 2016
Blog despre acvaristica
Despre Dennerle |
|
 |
piratuxxx
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 02/10/2014 22:06:28
|
piratuxxx
Junior member
IP:
|
Salut,
Ce pot face in legatura cu piatra de aer? Ce imi recomanzi sa folosesc?
As vrea sa dau cele 2 filtre si sa achizitionez un jbl cristalprofi 901 sau 700. Dar sunt deschis si astept sfaturi in legatura cu filtrul.
|
|
 |
maryusdv8
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 03/10/2014 20:03:57
|
maryusdv8
Membru de baza
IP:
|
Am un acvariu identic (126 l)... capacului i-am adus aceeasi modificare ( 2 T8 x 18W + 2 T5 x 24W), iar ca filtrare folosesc un JBL E901 GL, de care-s multumit.
De ce vrei sa schimbi cele doua filtre externe Eheim cu un JBL?
Legat de piatra de aer, este suficient ca out-ul de la filtru sa fie indreptat spre luciul apei, acesta fiind un pic valurit (eu am scos capacul de la capatul spray bar-ului, am pus in interiorul tevii un cauciuc care s-o optureze partial... astfel am creat un curent de apa ce "agita" un pic suprafata apei)... nu ai nevoie de pompa de aer (implicit piatra de aer).
Initial am avut acelasi sistem JBL Proflora pentru aport de CO2... concluzia mea a fost ca "bomba" de citrice este mult mai eficienta. Dupa o perioada de utilizare a bombei, timp in care a si inundat un pic prin casa, am ales sa cumpar o butelie si-un manometru.
|
|
 |
Nimeni
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 03/10/2014 20:52:30
|
Nimeni
Membru de baza
![[Avatar]](/forum/images/avatar/a933075894d2fccffdaa2a492a4a12da.jpg)
IP:
|
maryusdv8 wrote:De ce vrei sa schimbi cele doua filtre externe Eheim cu un JBL?
2213 - tevi multe, lipsa amorsare, spatiu ptr material filtrant relativ mic.... depinde si in ce stare le-a cumparat... motive pot fi destule.
|
Situatia in care te afli este consecinta faptelor si actiunilor tale! |
|
 |
Shubi
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 03/10/2014 21:15:54
|
Shubi
CNC-ist de frunte
IP:
|
Domnule draga, am vazut o gramada de minunatii de acvarii pe forumul asta, si dulci dar si sarate, dar al tau e un .... Kitsch
Daca-ti place, incearca un al hobby pe care sa-l simti
|
|
 |
piratuxxx
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 03/10/2014 21:44:02
|
piratuxxx
Junior member
IP:
|
Filtrele sunt intr-o stare foarte buna, nu curg, sunt silentioase insa asa cum spunea si colegul NIMENI nu are sistem de amorsare trebuie sa-l amorsez cu filtrul intern pe care il am, fiind 2 puse in acvariu am 4 furtune care intra in acvariu.. nu e tocmai oky.
Legat de amenajarea acvariului, astazi am schimbat apa si am rearanjat plantele, am scos corabia si am renuntat si la piatra de aer.
#Shubi Apreciez criticile de orice fel, doar asa putem evolua ca si oameni, nimeni nu sa nascut invatat si consider ca am destul timp la dispositie pentru a invata cat mai multe despre acest domeniu.
O seara buna.
Aex
|
|
 |
piratuxxx
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 04/10/2014 19:40:20
|
piratuxxx
Junior member
IP:
|
Revin cu o poza dupa reamenajarea acvariului.
|
|
 |
stefanp
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 04/10/2014 20:41:59
|
stefanp
Moderator
IP:
|
E binisor pentru inceput
Eu zic sa deschizi un jurnal la categoria dedicata si acolo vom vorbi mai multe legat de bazin
|
Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank
Romanian Aquascaping Contest 2016
Blog despre acvaristica
Despre Dennerle |
|
 |
|