| Message |
|
|
|
cand am avut eu icre de la carasi,le-am separat si am bagat un filtru de capacitate mica dat la minim,si oxigenare.a fost totul ok
|
 |
|
|
|
va salut.am o femela caras care de cateva zile sta mai mult pe la suprafata apei.am crezut in prima faza ca e de la oxigenare si am dat pompa mai tare dar la fel se comporta...de mancat mananca normal(ar manca orice non-stop).inoata dar parca o impinge la suprafata.nu sta cu burta in sus sau intr-o parte.ce poate fi?e vreo roblema,sau doar mi se pare mie?
|
 |
|
|
|
cumpar microsorum pteropus
|
 |
|
|
|
Doresc sa cumpar plante rezistente la carasi,eventual plante care se leaga pe lemn.pm sau la tel 0721926571
|
 |
|
|
|
parerea mea e ca este destul de bun.la banii astia merita incercat
|
 |
|
|
|
am o problema cu puii de caras si nu stiu ce gresesc.Am avut aproximativ 12 pui de caras din care mai am doar 4 deoarece restul au murit unul cate unul.I-am separat de parinti intr-un acvariu de 10L la care am bagat o pompa de de exigenare si atat.Apa,schimb zilnic din ea si curat si resturile de pe fund,temperatura constanta la 22grade,dar odata la cateva zile mai moare cate un pui.Mancare le dau ''super baby''de la ocean free.Ce gresesc,sau ce as putea face sa salvez macar puii care au mai ramas?
|
 |
|
|
|
am fost pe la brick si au plante frumoase dar parca nu mai am incredere in baietii de la tarabe ca am luat odata niste pesti si erau bolnavi..am avut numai probleme.iar multe plante din cate am vazut erau cam pline de melci
|
 |
|
|
|
salut si bine ai venit
|
 |
|
|
|
bine ai venit pe la noi
|
 |
|
|
|
nu stie nimeni ce ar putea fi?
|
 |
|
|
|
am o problema cu un sanitar Hoplosternum thoracatum,care pluteste cu burta in sus,daca il ating fuge imediat,inoata spre fundul acvariului,dar imi pare ca nu se poate mentine in apa,parca ar fi un balon de aer si este imediat aruncat spre suprafata.stie cineva ce ar putea fi sau ce as putea face?
|
 |
|
|
|
salut,eu am un filtru hangon de la ocean free,care e cam acelasi lucru cu Hagen AquaClear, e foarte bun si chiar foarte silentios
|
 |
|
|
|
stie cineva din cat in cat timp depun icre carasii?
|
 |
|
|
|
teste de apa ai facut?poate rezultatele la teste ne vor raspunde ce s-a intamplat acolo.oricum eu recomand sa faci schimburi dese de apa statuta si ar trebui sa isi revina
|
 |
|
|
mama cat incesc se produce la tine in acvariu  ) glumeam.am avut si eu gupy dar niciodata nu am tinut cont de asta.s-au imperecheat care cum le-a venit
|
 |
|
|
|
scificuss are dreptate.nu mi se pare cu nimic mai deosebit ca multe alte acvarii de incepatori.nu zic ca arata rau dar nici nu e ceva iesit din comun.filtrarea clar e slaba,iar practic de ce? te ajuta sa speli? sau filtrul ala aspira si prin casa?
|
 |
|
|
|
dupa parerea mea ar fi o urma de deciclare...sau neciclare.sa inteleg ca ai ciclat acvariul?
|
 |
|
|
|
va rog sa ma ajutati care sunteti mai experimentati in legatura cu inmultirea carasilor.mai exact azi dimineata o femela a inceput sa scoata icre,am reusit sa o scot din acvariul comun si am separat-o,apoi am muls incet doi masculi in recipientul cu icre.in momentul de fata am icrele intr-un castron mai mare,cu apa din acvariul comun.am pus 2 picaturi de albastru de metil in castronul cu icre.am nevoie de sfaturi cu ce sa fac in continuare.am facut bine pana aici sau nu?icrele au nevoie de ceva special?schimburi de apa sau ceva in mod deosebit?e prima data cand am icre la carasei
|
 |
|
|
salut si bine ai venit pe la noi.ai facut niste greseli dar nu foarte grave.prima ta greseala a fost ca ai plecat urechea la ''expertii''din petshop.iti dai seama ca pt ei nu primeaza incasarile mari ci aspectul si sanatatea acvariului tau  ) (sarcastic rau de tot).doi la mana eu am ciclat acvariul cu pesti in el si a fost foarte bine,unii foarte expermientati chiar recomanda ciclarea acvariului cu pesti in el,numai ca e mai migalos si e ceva mai multa munca(schimburi dese de apa).dar daca iti iubesti pestisorii si acvaristica nu e un simplu hoby va fi bine pana la urma si sunt sigur ca nu te vei linisti pana nu te vei documenta despre tot cum am facut si eu de altfel.niciodata nu le vei sti pe toate;) inca invatam si iar invatam.iar in legatura cu sfaturi si ajutor iti stam la dispozitie oricand vei avea nevoie ca la urma urmei de aceea e creata comunitatea asta.in speranta ca nu te-am plictisit cu discursul meu lung iti urez multa bafta si spor a treaba.sau cum se zice aici ''ape limpezi''
|
 |
|
|
|
olarpetru ai facut o gramada de topicuri cu aceeasi problema,in alt topic deschis de tine ceilalti colegi deja sunt deranjati de asta.incearca sa te rezumi la un topic,iti expui problema si vedem ce putem face.eventual te prezinti inainte,sa ne cunoastem si noi
|
 |
|
|