| Message |
|
|
|
salut mitzha;) fara sa supar pe nimeni iti dau dreptate,toata lumea stie ca pe google gasesti orice pt oricine,dar totusi aici pe forum imi place sa cred ca ne sfatuim si ne ajutam cu sfaturi din experienta fiecaruia.Nu trebuie sa se simta nimeni jignit sau stresat ca i se adreseaza o intrebare,chiar si stupida pt un experimentat.Nimeni nu s-a nascut invatat dar dorinta de a sti ne tine in picioare.Bine ai venit pe la noi si sper sa-ti gasesti raspunsurile care le doresti aici pe forum
|
 |
|
|
|
bine ai venit pe la noi Cristi.Ne dai si noua cateva detalii despre acvariul tau?
|
 |
|
|
|
ma bucur daca ti-am putut fi de folos
|
 |
|
|
|
Daca ii pui placa aia pe verticala si prinzi in eurosuruburi rafturile sigur nu vei avea probleme.eurosuruburile sunt mai complicat de bagat ca ai nevoie de o bormasina sa dai gauri inainte ca alea sunt groase.dar le poti prinde in holsuruburi simple si e suficient,important e sa fie rafturile fixate in laterale.spor la treaba
|
 |
|
|
|
acum sunt cam maricei ca sa ii mai aspire...chiar nu am avut problema asta,nici nu m-am gandit sincer.ms oricum pt obeservatie
|
 |
|
|
|
Salut Radu,bine ai venit pe la noi.astept sa vad poze in viitor .sper sa ne uimesti,cu atat mai mult ca mai ai ceva experienta in domeniu
|
 |
|
|
eventual aduna cativa prieteni si faceti o bauta cocotati toti pe dulap si vedeti daca rezista  ) glumeam desigur,nu te supara.eu am un atelier de mobila si cunosc cum e palul si de aceea nu iti recomant atata greutate pe el.acvariul umplut va fi foarte greu si te vei umple de apa in camera...mai ales ca va fi si ceva umezeala in aer iar palul se umfla destul de repede de la umezeala si atunci clar va ceda
|
 |
|
|
|
parerea mea e ca nu va tine,sau chiar daca tine nu va rezista prea mult timp...palul nu e prea solid,iar dupa cum arata acel dulap nu va tine...rafturile banuiesc ca nu sunt prinde in laterale cu ceva eurosuruburi ci cu dibluri...deci rezistenta zero...iar la spate are un pfl la fel de slabut...decizia e a ta dar eu nu m-as risca
|
 |
|
|
|
eu am acum 45 de pui de la guppy si din prima zi le-am dat mancare pt pui speciala,se gaseste la orice petshop.le-am facut temperatura de 25-26 grade,o piatra pt aerare si un filtru intern.totul decurge foarte bine,deja sunt maricei
|
 |
|
|
|
citisem undeva ca cineva chiar facuse unfiltru extern cu pompa dintr-o masina de spalat.deci sigur se poate,dar la fel cum a zis colegul mai sus nu se stie debitul,masinile de spalat totusi au pompe slabe ca baga apa foarte lent
|
 |
|
|
|
neonul e pozitionat in partea din spate a acvariului si se afla undeva la 2cm sub nivelul apei
|
 |
|
|
|
pestii sunt foarte vioi,mananca bine...nu par a fi afectati.doar ca mi se pare ciudat sa-si petreaca majoritatea timpului la suprafata
|
 |
|
|
|
apa eu zic ca e buna,acvariul e ciclat,apa o tin mereu cate 4-5 zile,acum am luat si aqua safe pt o mai mare siguranta
|
 |
|
|
|
Va salut si va rog sa ma ajutati cu niste sfaturi in legatura cu urmatoarea problema.guppy mei stau numai la suprafata de parca le e frica sa inoate mai jos...absolut toti stau numai la suprafata,foarte rar mai coboara pe fund,eventual cand mai aduna mancare.Am un acvariu de 10L,in care am pietris,pompa de aer si filtru intern.iluminatul il asigur cu un neon mic submersibil de culoare albastra.
|
 |
|
|
probabil a vrut sa zica h2o  )
|
 |
|
|
|
salut si bine ai venit pe la noi.multumim pt urari
|
 |
|
|
|
e buna pompita aia.ma bucur daca te-am putut ajuta.spor la treaba si sa ai o apa cat mai limpede si pestisori sanaatosi
|
 |
|
|
o mare parte din murdaria de care zici tu sunt bacterii de care chiar ai nevoie in filtru,iar odata spalat la robinet...in mai putine cuvinte de cate ori vei spala filtrul la robinet practic incepi iar ciclarea  ) iar incet incet vei avea o mare surpriza...in acvariul tau pestii nu vor inota,vor pluti...iar pe parcursul ciclarii nu trebuie spalat deloc filtrul.parerea mea e ca vreoo 2-3 saptamani sa nu umbli deloc la filtru,fa doar schimburi de apa si atat.mancare putina la pesti,cat sa o poata manca in 2-3 minute.deja dupa vreo saptamana vei incepe sa observi usor usor rezultate.niciodata nu ma spala nimic de la acvariu cu apa de la robinet.iar cand faci schimburi de apa ar fi bine sa si sifonezi substratul,daca ai un aspirator special,ori daca nu ai,gasesti la petshop,costa vreo 8 lei.asta ca si faci curat in acvariu cum se cuvine
|
 |
|
|
|
in nici un caz la fiecare schimb de apa.filtrul il speli decat daca e necesar,adica daca vezi ca ii scade debitul,asta insemnand ca e foarte murdar.iar cand vei spala filtrul sper ca nu o faci la robinet.filtrul se va spala usor in apa scoasa din acvariu,altfel vei ucide toate bacteriile si te vei confrunta iar cu o deciclare a acvariului.mediile filtrante din filtru le vei spala usor nu pana vor arata ca noi,mai lasa si ceva bacterii pe bureti
|
 |
|
|
|
oricum va mai dura ceva ceva pana scapi de probleme...sa nu umbli o perioada la filtre,sa lasi sa se formeze coloniile de baccterii...iar usor usor vei scapa de culoarea din apa si de mirosul urat care sigur il ai acolo.si continua cu schimburile de apa
|
 |
|
|