| Message |
|
|
|
molly se inmultesc intre ei oricum ar fi balon sau nu.numai ca cel negru sigur nu e femela...posibil mai degraba sa fie cel alb femela ca nu se vede foarte clar daca are codita aia sub el...uita-te bine in acvariu la cel alb si vezi daca are sub el in partea din spate sub codita,o alta codita mai mica.undeva mai spre burta...daca are asa ceva clar e tot mascul
|
 |
|
|
|
ce fel de comportament au unul fata de celalalt? par sa aiba contact? masculul cum jiceam mai sus are ca o aripioara in partea din spate sub el,care e si organ reproducator,iar la contact se vede foarte bine cum isi inclina acea aripioara spre femela.acel comportament trebuie sa iti atraga atentia ca se apropie momentul sa separi femela.ai vazut la ai tai un asemenea comportament?
|
 |
|
|
|
eu am avut molly balon,mi-au facut si pui,iar masculul meu era identic cu ''femela'' ta
|
 |
|
|
|
am impresia ca ai cumparat 2 masculi.asta alb nu se vede foarte bine,dar tot mascul pare,dar cel negru sunt 99,9% sigur ca e tot mascul
|
 |
|
|
|
ma intereseaza plante nepretentioase care nu necesita aditie de CO2,in mod special plante care sa reziste intr-un acvariu cu carasi.
|
 |
|
|
|
Cumpar Anubias barteri,echinodorus ozelot,microsorum.De preferat din Constanta
|
 |
|
|
|
bine ai venit pe la noi.
|
 |
|
|
|
bine ai venit si asteptam si cateva detalii despre acvariul tau,eventual ceva poze.in rest,ape limpezi si speram sa te putem ajuta in caz de nevoie
|
 |
|
|
|
1:acel exemplar din poza pot sa jur ca e mascul.masculii au in partea de sub anus o codita care este si organ sexual,iar femelele nu au asa ceva,iar la al tau se cam vede codita.
2:femelele molly balon e cam greu sa-ti dai seama cand sunt gestante deoarece au burta umflata mereu.in momentul in care observi ca are contact cu masculul ar fi bine sa o separi dearece nu dureaza mult pana face pui,daca nu ma insel undeva la 2-3 saptamani maxim.
3:dupa ce scoate puii ar fi foarte bine sa iei femela si sa o pui inapoi in acvariul comun si sa ramana separat doar puii deoarece cam au obiceiul sa-si manance puii,eu am patit asta
|
 |
|
|
|
bine ai venit,spor la treaba si ape limpezi
|
 |
|
|
|
la acvariul tau ai spatiu pt un caras maxim 2.dar patru deja e prea mult...si eu am carasei dar spatiul e cu mult mai mare.nu faci altceva decat sa-i chinui
|
 |
|
|
|
superb acvariul tau
|
 |
|
|
|
sper ca apa care o schimbai saptamanal o tineai la declorinat...sau macar bagai ceva aqua safe in ea.ca ce ai tu e foarte probabil un acvariu deciclat sau neciclat.nu cred ca e o solutie sa speli tot,ca sigur il vei decicla de tot.fa schimburi mai dese de apa,ceva mai putina mancare,si lasa filtrele sa-si faca treaba.nu ai zis cat de des speli filtrele,daca e deciclat ar fi bine sa le lasi nespalate o perioada mai lunga de vreo 2 saptamani.informeaza-te bine despre ciclare si vezi ce ai gresit ca sigur ai gresit ceva,ori ai intervenit cu ceva si l-ai deciclat.
|
 |
|
|
|
cel din prima poza pare un oranda...sunt 99%
|
 |
|
|
|
cum a zis si colegul,nu te apuca direct de reconditionare...verifica bine daca intr-adevar ai scurgere,apoi daca chiar e,sterge-l bine,lasa-l sa se usuce apoi bagi un retus cu silicon pt acvarii.eu am cumparat un acvariu nou si avea scurgeri.l-am sterg,lipit,iar acum nu mai curge nimic
|
 |
|
|
am vrut sa iau si eu una cu un singur tub dar ma gandeam ca e prea mica si am optat pe cea dubla.de desfacu nu cred ca avem prea multe otiuni  ) eu o opresc pompa,las apa sa iasa de pe furtun,apoi pun filtrul intr-un lighean ca sa curga pe jos si il desfac pur si simplu,oricum nu curge multa apa.
|
 |
|
|
|
banuiesc ca pui ceva fertilizante in apa?poate iti par idioate intrebarile mele dar nu am avut niciodata plante naturale si la asta chiar nu ma pricep deloc...dar mi-as dori foarte mult sa pun si eu si cred ca voi alege varianta ta cu bolurile
|
 |
|
|
|
mi-am schimbat parerea...acum pare foarte asemanatoare cu o alga...parerea mea e sa iei ceva pt alge ca vad ca ai si plante naturale si nu merge sa ti bezna cateva zile...si acum deviez putin de la subiect.imi pare foarte interesanta ideea ta de a baga plantele in ghivece de sticla...banuiesc ca ai in ghivece substrat si fertilizant?eu am doar pietris si cred ca ar fi o alternativa buna sa pot pune si eu plante naturale.poti sa ma lamuresti te rog?
|
 |
|
|
|
am avut si eu un beta care se comporta la fel,dar aveam acvariul deciclat,apoi au si aparut puncte albe pe el,dovada ca facuse gris...al meu a facut ceva timp asa,pana l-am tratat cu punktol de la jbl daca nu ma insel si apoi a fost ok.
|
 |
|
|
|
daca si sticla e colorata e posibil totusi sa fie o alga ceva...incearca o solutie anti alge si redu durata de iluminat,sau chiar sa faci cum am facut eu,sa lasi vreo trei zile pe intuneric,asta daca nu ai plante...eu am avut alge si dupa 3 zile de bezna aveam apa cristal si fara alge
|
 |
|
|