| Message |
|
|
|
e bun aqua safe,dar oricum tre sa lasi si apa macar 24 de ore intr-un recipient descoperit
|
 |
|
|
|
Cumpar carasei oranda.De preferat in Constanta
|
 |
|
|
|
nu mai schimba niciodata toata apa din acvariu si mai ales nu folosi substante pt curatat prin acvariu ca iti otravesti pestii...iar apa care o vei completa in acvariu trebuie neaparat sa fie statuta cateva zile la declorinat si abea apoi o pui in acvariu.clorul ucide pestii
|
 |
|
|
|
acvariul tau este neciclat si mai mult ca sigur ai imbolnavit pestii...nu te mai lua dupa aiuritii aia de la magazine ca sunt mai ceva decat cei de la magazinele de etnobotanice;) incearca sa bagi ceva aqua safe in apa si eventual mai fa niste schimburi de apa.nu spala des filtrele decat daca e cazul,nu faci altceva decat sa deciclezi acvariul si vei afecta pestii.da-le mancare putina decat cat pot manca in cateva minute
nu mai spala niciodata toate filtrele odata.spala-le pe rand,intotdeauna sa ai un filtru care va merge nespalat,altfel vei decicla
|
 |
|
|
|
de trei zile am ridicat temperatura la 28 grade,e suficient sau mai trebuie sa fac ceva?
|
 |
|
|
|
bine ai venit pe la noi.ape limpezi si pesti sanatosi sa ai
|
 |
|
|
|
va salut si apar cu o problema noua...am in acvariul meu 3 sanitari corydoras aeneus iar cel mai mare are coada roasa aproape de tot...am observat problema asta dintr-o data deci nu s-a petrecut in timp,pur si simplu azi dimineata nu mai avea aproape toata coada.in acvariul meu de 150L mai am 4 carasei,o pereche de gupy si doua merechi de molly dar nu pare nici unul agresiv ca sa ma duca cu gandul ca l-ar fi muscat,pare mai mult roasa...ma poate ajuta cineva cu ceva sfaturi?
|
 |
|
|
cel mai bine intra aici http://www.jbl.de/de/online-hospital ,seteaza limba elgleza din dreapta sus a siteului...ai mai multe sanse sa stabilesti un diagnostic exact.sper ca iti va fi de ajutor si ca vor fi bine pana la urma pestisorii tai
|
 |
|
|
|
ms pt raspuns dar totusi cred ca 30 de grade e cam mult pt carasei...nu ii zapacesc la temperatura asa mare? am si eu baktopur dar pe cutie scrie ca e pt bacterii care afecteaza inotatoarele,sau pt codite care sunt putrezite sau ceva de genul asta..
|
 |
|
|
|
incearca cu verde de malachit 20 picaturi /l , baie individuala de 10 - 15 minute zilnic.Incearca si un tratament impotriva micozelor.Uitate cu atentie si la ceilalti pesti .Boala ar putea fi transmisibila.
|
 |
|
|
|
am uitat sa mentionez ca am 6 carasei,din care 4 cu varsta de aproximativ 6-7 luni,iar doi de vreo 3-4 luni
|
 |
|
|
|
va salut,am si eu o problema cu caraseii mei.le-au aparut de cateva zile puncte albe mici pe branhii si din cate am citit ar fi gris.am o solutie de la tetra ContraSpot dar nu stiu cat de buna e pt asta....scrie ca e pt gris.Mentionez ca am un acvariu de 150L cu doua filtre din care unul extern hang-on si unul intern tip cascada,iar aerarea o fac cu o perdea de aer pe toata lungimea acvariului.temperatura apei 21,1 gradeC,nu am plante deloc.Ma poate ajuta cineva cu un sfat ceva?va multumesc
|
 |
|
|
|
ms mult,o sa intru la boli/tratamente sa vad ce se poate face.ms oricum pt ajutor
|
 |
|
|
|
ms mult ,reusisem deja sa setez engleza si e clar ca e gris.o sa merg la un pet shop sa vad ce tratament au...eu am deja ceva de la tetra:ContraSpot si baktopur dar nu stiu daca sunt chiar bune pt asta...
|
 |
|
|
am intrat pe site dar nu pricep nimic  )
|
 |
|
|
|
Va salut,am o problema cu caraseii mei...de cateva zile le-au aparut cateva puncte albe pe branhii si nu stiu sigur daca e gris...ma poate ajuta cineva cu un sfat ceva ?
|
 |
|
|
|
multumesc pt raspuns.am un acvariu de 150L si am 4 carasei din care 2 auri de vreo 6 luni si doi cu capul rosu mai mititei,am o filtrare interna si o filtrare externa(hang on) si o perdea de aer pe toata sticla...iar mancare le dau de doua ori pe zi,dimineata si dupa-amiaza cate putin...nu au multi slzi cazuti dar m-am panicat sa nu fie bolnavi sau ceva.Ca stare imi par normali,mananca normal,se joaca
|
 |
|
|
|
Va salut cu respect si mai apar cu o problema...am observat ca la carasei le-au cazut cativa solzi.e vreo problema asta?trebuie sa fac ceva sau e normal si o sa creasca iar?
|
 |
|
|
|
multumesc mult pt ajutor
|
 |
|
|
|
am pus desigur apa din acvariu iar filtru nu am...dar voi schimba apa...e nevoie sa bag si femela cu puiul sau sa tin in continuare femela in acvariul mare?
|
 |
|
|