[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Cosmynas
Forum Index » Profile for Cosmynas » Messages posted by Cosmynas
Deci ca sa inteleg. Femelele guppy sunt mereu insarcinata cand au masculi pe langa ele. Dar intrebarea mea este aceeasi cand imi dau seama ca va trebui sa dea drumu la pesti, sau cand are pestisori in burtica. Eu asta ma refer. Am auzit multe variante, si pe niciuna nu o pot intelege. Cea cu caudala , mam uitat dar nu imi dau seama. Momentan am o femela in alt acvariu care astept sa faca pui
chiar sunt foarte curios sa vad , daca va face pui. Are burta mare, si putin neutru la inotatoare mai sus ( caudala ).
Exemplu guppy si xipho.
Buna ziua !

O sa trec direct la ceea ce vreau sa ma lamuriti. Cum iti dai seama cand o femela este insarincata? Am auzit multe variante:

1. Daca femela are burta galbena ,, este insarcinata
2. Daca femela se tot plimba pe langa geam de sus in jos, este insarcinata.
3. Trebuie marit temperatura apei la 30 pentru a se imperechea.

Care este adevarat? Pana la urma cum iti dai seama cand femela trebuie sa nasca? Sau are pui?
E mai greu cu pozele fiindca nam cablu de data sa scot poza. Si am guppy, am xipho.
Salut ! Trec direct la subiect. Am schimbat acvariul cel de 40 de litri cu cel de 60 de litri, totul este "ok" .. pietris frumos aranjat. Dupa o perioada de timp sa zic maxim 3 saptamani am observat ca ceva creste din pietris, o planta. Deocamdata nu a crescut atata de mare , dar inca astept. Dar este curios cum sa intamplat una ca asta , fiindca am fiert toata apa inainte sa o pun , am filtrat bine de tot pietrisul si am fiert si pietrisul.

Iar a doua problema este ca de ce , nu se mai imperecheaza pesti deloc. Mie imi spusese un acvarist mai batran ca trebuie sa ajunga la maturitate. Sincer sa fiu uni pesti ii am de aproape un an , adica pereche, si nu mia facut deloc pestisori.

Voi cei de pe forum ce spuneti?
Hai sa iti zic deci: am 3 xipho, 3 guppy, 2 sanitari, 2 zebre, 3 neoni, un scalar. In total sunt 14 deci. Am numarat gresit. Iar ciclul azotului sincer nush ce inseamna. Nu sunt multe care stiu despre acvariu. Si apa schimb 2 treimi din acvariu.
Pai acum am 11 pestisori, filtrare este normal aceea cu burete in apa, schimburile de apa le fac saptamanal, si de fiecare data cand schimb apa pun o picatura mica de albastru de metilen in apa. Plante sincer nam , caci de fiecare data cand miam pus nu miau rezistat. Multi spun sa fac un test de apa, dar nu am bani pt un test de apa JBL.
Pesti respectivi au fost diferiti: - prima data a fost la guppy, o mare parte din ei sau dus, au urmat apoi xipho care la fel tot aceleas simptome, si acuma mai nou ia afectat si pe scalari(care aveam doar 2 ) si am ramas doar cu unu. Faza ciudata a fost ca toti au avut aceleias simptome.

Iar acvariul meu este de 40 Litri.
Buna ziua la toata lumea ! O sa trec direct la subiect: deci, de foarte mult timp ma lupt cu o boala la pestisori, care in ultima vreme mereu imi moare unul cate unul. Adica , astazi este bolnav unu rezista maxim 2 luni si apoi moare. Peste maxim o saptamana jumate se imbolnaveste altu si aceleias simptome are. Amorteala , abia innoata, sta mereu pe jos. Abia se misca cand se apropie sfarsitul. Mam interesat si cica este un parazit pe branhii. Dar sincer nu stiu ce poate sa fie. Imi puteti da niste sfaturi ?
O sa incerc sa dau de el. Caci el este foarte ocupat si sa vad daca poate sa imi explice mai bine. Si nu acvariile au nivele diferite, cel mare este de 40 litri iar cel mic de 10 litri.
Am scris gresit. Adica sa transfer apa din cel mic in cel mare. Imi zicea ca acest gen de comunicare este un fel de filtrare pt cel mare. Cel mic aduna intr-un burete mare toate impuritatile din cel mare. Si mi se pare ca il pot curata pe cel mic odata la 2 saptamani . Nu mai stiu exact cum imi zicea.
Salut ! Am acvariul cel mare de 40+ Litri si un acvariu mic maxim 10 litri. Mie mi sa spus de unchiul meu , care si el sa ocupat cu acvariile multa vreme , ca pot sa le fac sa comunice intre ele. Adica sa transfere apa in celalate si invers ( ceva de genu) nu prea am inteles bine. Intrebarea mea este: cum se face acest lucru? Eu am niste tevi imi aratase ultima data, dar nu mam prins cum se face. Imi puteti spune?
Ce substrat miati recomanda sa pun in acvariu pentru plante? Datimi si mie orice exemplu de plante . Acvariul meu are 40+ de litri si urmeaza sa il fac pe cel de 60+ litri . Ce plante si substrat miati recomanda si de unde as putea sa il achizitionez. Multumesc !
Buna ziua ! Acum 4 zile am fost la mare, si am strans anumite scoici iar tatal meu in timp ce mergeam cu el pan satul de vacanta, a gasit un coral destul de mare deja pietrificat, care mi la cumparat sa il pun in acvariu sa asez sa fie frumos. Sesizarea mea este ca si scoicile si coral miros a sare si par destul de dure. Este indicat sa pun asa ceva in apa ? bine inteles asta inainte sa le fierb sa scap de microbi si toate cele, dar este indicat sa le pun in apa? Voi ce spuneti?
Da mam gandit mai bine, si as vrea sa renunt la cei 3 neoni si cei 2 scalari. Dar problema este cui sa ii dau? Cei din jur de la mine nu are niciunu acvariu.
Da !
Ce silicon se foloseste la crearea unui acvariu?
Pai da acvariul meu este de 24 de litri. Nu am avut posibilitati financiare pentru un acvariu mai mare. Iar guppy am 3 femele si vreo 4 masculi , iar xipho am doar o femela si un mascul. Nu am cine stie ce pestisori. Am luat si eu ce mi sa zis sa iau pentru inceput.
Pai acvariul meu are lungimile astea : 40 Lungime, 30 Inaltime, 20 Latime. Nu este mare deloc. Iar poza am sa incerc sa pun.

Apropo ! De ce mi sa zis sa renunt la scalari si la neoni? Explicati si mie !

Salutare la toata lumea ! Numele meu este Cosmin, am 17 ani si sunt din Braila.

Am acvariul de un an si ceva dar nu sunt avansat, sunt inca la stadiul de incepator. Acvariul meu nu este asa de mare , este destul de mic, am tot ce trebuie la el , de la filtru pana la neon. Pestisori am guppy, 2 scalari, 2 xipho, sanitari, si 3 neoni ( 2 negri si 1 albastru ). Cam asta este tot. Am acvariul mic din cauza ca nam posibilitati ca sa imi iau unul mare dar ma multumesc si cu acesta.

Forum Index » Profile for Cosmynas » Messages posted by Cosmynas
Go to: