[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Comunicare intre acvari. Cum se face?  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
Cosmynas
Junior member

IP:

Salut ! Am acvariul cel mare de 40+ Litri si un acvariu mic maxim 10 litri. Mie mi sa spus de unchiul meu , care si el sa ocupat cu acvariile multa vreme , ca pot sa le fac sa comunice intre ele. Adica sa transfere apa in celalate si invers ( ceva de genu) nu prea am inteles bine. Intrebarea mea este: cum se face acest lucru? Eu am niste tevi imi aratase ultima data, dar nu mam prins cum se face. Imi puteti spune?

.::CosMynAs::.
[WWW] [Yahoo!]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Cosmynas wrote:Adica sa transfere apa in celalate si invers

In care celelalte?

Poze: smilie ... Poze cu plante
Cosmynas
Junior member

IP:

Am scris gresit. Adica sa transfer apa din cel mic in cel mare. Imi zicea ca acest gen de comunicare este un fel de filtrare pt cel mare. Cel mic aduna intr-un burete mare toate impuritatile din cel mare. Si mi se pare ca il pot curata pe cel mic odata la 2 saptamani . Nu mai stiu exact cum imi zicea.

[WWW] [Yahoo!]
scificuss
Senior member
[Avatar]

IP:

Acvariile sunt la acelasi nivel? Sau sunt suprapuse, probabil intr-un raft sau ceva de genul? E vorba de filtrare prin filtru extern deschis - sump? Explica mai mult, cu cuvintele tale, descrie ce si cum.

Multe din tainele acvaristicii le gasiti AICI.
[Yahoo!]
petrutz2003
Senior member
[Avatar]

IP:

roaga-l pe unchiul tau sa-ti spuna si apoi spune-ne si tu noua

https://youtube.com/@walstadmethodstepbystep?sub_confirmation=1
Cosmynas
Junior member

IP:

O sa incerc sa dau de el. Caci el este foarte ocupat si sa vad daca poate sa imi explice mai bine. Si nu acvariile au nivele diferite, cel mare este de 40 litri iar cel mic de 10 litri.

[WWW] [Yahoo!]
Moroiu Daniel
Junior member

IP:

Daca ti-a spus sa pui burete in cel mic pentru a-l filtra pe cel mare inseamna ca cel mic devine un fel de filtru extern pentru cel mare. Drept urmare faci un supraplin la cel mare ce se va scurge in cel mic si in cel mic pui o pompa de recirculare care sa urce printr-un furtun apa in cel mare. Acvariul mic va fi situat dedesubtul celui mare iar intre portiunea pe unde vine apa din supraplin si pompa de recirculare trebuie sa existe burete + eventual un al 2-lea mediu filtrant. In modul asta o sa ai un filtru extern foarte ok. Problema e cu supraplinul ca probabil nu ai montat asa ceva pe bazin si nu am cum sa-ti desenez si sa-ti explic modalitatea de a-l face. Daca ai un prieten care te poate ajuta, e mult mai simplu de explicat pe o hartie sau chiar sa iti face unul.
Practic pentru metoda spusa de unchiul tau iti trebuie o pompa de recirculare obligatoriu.
Bafta.
[Yahoo!]
scificuss
Senior member
[Avatar]

IP:

Omu nici nu stie cu ce se mananca treaba si tu ii dai sfaturi cu supraplin & s**t. Eu ii propun sa mai manance ceva acvaristica si sa citeasca cat nu a citit in generala si dupa sa se apuce de treaba. Iar faptul ca ii va reusi sa faca sistemul sa functioneze nu si inseamna ca stie sa tina corespunzator un peste sau o planta.

Multe din tainele acvaristicii le gasiti AICI.
[Yahoo!]
gengiskhan
Moderator
[Avatar]

IP:

@scificuss
Cu riscul de a te face sa crezi ca am ceva personal cu tine, o sa continui totusi.
Eu nu inteleg de ce nu vorbim frumos. Am citit tot mai sus si nu vad niciun moment in care cineva sa fie "acid" in vreun fel. De-aia suntem aici, sa dam niste informatii. Daca omul nu stie, foarte bine ca intreaba.

A reusi sa faca sistemul sa mearga este poate pentru el primul pas in a reusi sa tina corespunzator un peste sau o planta.

@Cosmynas
Eu presupun ça tu vorbesti de acvariu cu sump. Poti sa cauti pe gugle dupa "aquarium sump system" si sa vezi niste poze, apoi sa ne spui daca despre asta era vorba. Oricum, la un acvariu mic de 40 de litri, de apa dulce, nu vad rostul sump-ului. E mai simplu cu un filtru mic (sunt multe modele dintre care poti alege) sau - de ce nu? - si un filtru bolborositor cu burete.

Numai bine!

I can't brain today ... I have the dumbs.
[WWW] [Yahoo!]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: