[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Scoici de la mare si coral de mare ! - un sfat .  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
Cosmynas
Junior member

IP:

Buna ziua ! Acum 4 zile am fost la mare, si am strans anumite scoici iar tatal meu in timp ce mergeam cu el pan satul de vacanta, a gasit un coral destul de mare deja pietrificat, care mi la cumparat sa il pun in acvariu sa asez sa fie frumos. Sesizarea mea este ca si scoicile si coral miros a sare si par destul de dure. Este indicat sa pun asa ceva in apa ? bine inteles asta inainte sa le fierb sa scap de microbi si toate cele, dar este indicat sa le pun in apa? Voi ce spuneti?

.::CosMynAs::.
[WWW] [Yahoo!]
dsxstyle
Junior member
[Avatar]
IP:

pai o sa creasca duritatea apei si nu face bine la pestisori.mai bine mergi si cumperi niste mopan sau o piatra Dragon Stone

succes
scificuss
Senior member
[Avatar]

IP:

Depinde, daca creste vreun crab care are nevoie de saruri sau vreo ciclida de apa dura s-ar putea sa-i fie de folos. In schimb la niste neoni sau altii de teapa lor nu prea cred ca ii coafeaza, oricum daca nu foloseste co2 si daca face schimburile de rigoare asa cum trebuie facute nu cred ca o sa-i ridice asa de mult duritatea.

Pe partea cealalta colegule, io is mai uitat pe la tele enciclopedia sau discovery dar sa fie al dracului daca am vazut coral in apa dulce, bineinteles in afara de acvariile de prost gust.

PS. Coralul nu se pietrifica, ala moale cand moare se duce pe apa marii si cel dur e de la natura crescut asa, sunt organismele alea care isi construiesc singurele casuta lor de calcar.. Doar ca fapt divers.

LE. Stiu ca in ultima vreme am devenit un pic acid si ca sa nu va dezobisnuiti de idee, ii comunic pe aceasta cale colegului dsxstyle ca raspunsul lui a lamurit cam 90% din acvaristica. Eu in locul tau nu m-as mai apuca sa raspund asa ce am auzit cu juma de ureche cine stie pe unde. Un pic mai documentat si chiar daca nu a precizat Cosmin ce pesti are ii poti da un raspuns general sa acopere problema lui.

PS2 Sunt pesti care stau si chiar e bine pentru ei sa fie tinuti in apa cu duritate foarte mare.

This message was edited 1 time. Last update was at 18/07/2011 14:26:36

Multe din tainele acvaristicii le gasiti AICI.
[Yahoo!]
dsxstyle
Junior member
[Avatar]
IP:

iarta'ma, dar stiu ca colegul nostru are neoni (daca ii mai are) si alora nu le face bine. sper ca am dreptate.

iti multumesc pe aceasta cale ca imi areti drumul spre cunoastere si nu cred ca trebuie sa te enervezi.eu mi;am spus parerea si mi se pare normal ca sa vina cineva cu una mai buna si sa ma completeza sau sa'mi spuna ca nu am drepate .Daca nu ne'am da parera in functie de cat stim ar fi nevoie sa citam tot timpul.
Imi cer scuze din nou

scificuss
Senior member
[Avatar]

IP:

Atunci cand ajuti sa dai un raspuns un pic mai concret. Daca stiai ca are neoni spuneai in raspuns ca nu face bine neonilor sau altor pesti de apa moale.

This message was edited 1 time. Last update was at 20/07/2011 12:53:18

[Yahoo!]
dsxstyle
Junior member
[Avatar]
IP:

imi cer scuze ca am omis asta ...nu o sa mai fac
scificuss
Senior member
[Avatar]

IP:

Nu trebuie sa-ti ceri scuze, cel putin nu mie, eu doar am atras atentia. Daca era vorba doar de dat cu parerea si mai ales ca discutia a fost abordata intre voi doi se poate face asta pe privat. Zic eu. Dicutiile din public afecteaza si restul cititorilor, incepatori in speta.

[Yahoo!]
calin_gherman
Ultra High Member
[Avatar]

IP:

Apoi, nu era secret cu coralii din apa dulce ...da, exista dar doar sub forma de fosile , demonstrand existenta in negurile timpului a unei mari, a unui oceanash in regiunea respectiva. Corali, in adevaratul sens al cuvantului, adica acei corali din apa sarata, nu exista, vii, in apele dulci.
Exista insa nevertebrate de apa dulce, asa numitele bryozoare (sunt si marine) care au o crestere extrem de asemanatoare cu a coralilor.
Pun niste linkuri cu bryozoare de apa dulce si marine:
DULCE
http://www.bryozoans.nl/index_en.html
MARINE
http://www.marinbi.com/bryozoa/index.htm

http://www.acvariu.ro/coppermine/index.php?cat=12817
[Email]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: