[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Salut !  XML
Forum Index » Despre noi
Author Message
Cosmynas
Junior member

IP:

Salutare la toata lumea ! Numele meu este Cosmin, am 17 ani si sunt din Braila.

Am acvariul de un an si ceva dar nu sunt avansat, sunt inca la stadiul de incepator. Acvariul meu nu este asa de mare , este destul de mic, am tot ce trebuie la el , de la filtru pana la neon. Pestisori am guppy, 2 scalari, 2 xipho, sanitari, si 3 neoni ( 2 negri si 1 albastru ). Cam asta este tot. Am acvariul mic din cauza ca nam posibilitati ca sa imi iau unul mare dar ma multumesc si cu acesta.

.::CosMynAs::.
[WWW] [Yahoo!]
Pushkatu
Senior member
[Avatar]

IP:

Eu zic sa renunti la scalari si neoni si sa ramai doar cu xipho si cu guppy.

Seris venit usus ab annis.
[Yahoo!] [MSN]
Oana
Membru de baza
[Avatar]

IP:

specifica cam cat de mic este acvariul si poate pui si o poza. Asta daca chiar vrei sa te ajutam in vre-un fel...
Cosmynas
Junior member

IP:

Pai acvariul meu are lungimile astea : 40 Lungime, 30 Inaltime, 20 Latime. Nu este mare deloc. Iar poza am sa incerc sa pun.

Apropo ! De ce mi sa zis sa renunt la scalari si la neoni? Explicati si mie !

This message was edited 1 time. Last update was at 05/05/2011 14:13:43

[WWW] [Yahoo!]
Pushkatu
Senior member
[Avatar]

IP:

Cosmynas wrote:Pai acvariul meu are lungimile astea : 40 Lungime, 30 Inaltime, 20 Latime. Nu este mare deloc. Iar poza am sa incerc sa pun.

Dupa calculele mele acvariul tau are undeva la 24-25 de litri, deci e mic.

Apropo ! De ce mi sa zis sa renunt la scalari si la neoni? Explicati si mie !

Scalarii sunt pesti care la maturitate ajung la dimensiuni mult prea mari pentru acvariul tau. Datorita si formei corpului vor avea nevoie ca inaltimea coloanei de apa sa fie de cel putin 50 de cm pentru ca ei sa se simta bine. Neonii sunt pestii de banc si le place sa fie putin mai multi, cel putin 6-8.

Te-am sfatuit sa ramai la vivipari (guppy, de care nu ai specificat cati ai, cati? ) pentru ca sunt pesti de incepator, nu foarte pretentiosi. Atat, doar ca se inmultesc foarte repede si trebuie sa ai grija cu ei, ca altfel iti vor suprapopula acvariul. Multi colegi acvaristi de pe forum au recomandat altora sa tina doar masculi, sunt si mai frumosi colorati.

Sper ca am reusit sa te lamuresc. Bafta.

[Yahoo!] [MSN]
Cosmynas
Junior member

IP:

Pai da acvariul meu este de 24 de litri. Nu am avut posibilitati financiare pentru un acvariu mai mare. Iar guppy am 3 femele si vreo 4 masculi , iar xipho am doar o femela si un mascul. Nu am cine stie ce pestisori. Am luat si eu ce mi sa zis sa iau pentru inceput.

[WWW] [Yahoo!]
Pushkatu
Senior member
[Avatar]

IP:

Am inteles, doar ca acvariul tau este deja suprapopulat. Asta poate cauza o gramada de neplaceri, in primul rand pestilor, care se pot imbolnavi de la stres, murdarie(fiind asa multi, intr-un spatiu asa de restrans) si in al doilea rand tie, cand o sa constati ca nu le merge bine, ba mai si moare cate un pestiuc. Inteleg ca ai fost constrans financiar, dar poti oricand sa iei masuri. Reduci numarul lor si te axezi pe specii care nu au nevoie nici de spatiu foarte mare si nici nu sunt foarte pretentiosi. Credema ca e neplacut sa faci experienta in acvaristica pe statele catorva zeci de pestisori, pe care sa ii pierzi rand pe rand pana te iluminezi si tu cum sta treaba mai bine. Multa bafta!

[Yahoo!] [MSN]
banika
Member
[Avatar]

IP:

Salut si bine ai venit! Dupa ce o sa rasfoiesti forumul sigur 100 % o sa renunti la o parte din pesti

Totul sau nimic
Cosmynas
Junior member

IP:

Da mam gandit mai bine, si as vrea sa renunt la cei 3 neoni si cei 2 scalari. Dar problema este cui sa ii dau? Cei din jur de la mine nu are niciunu acvariu.

[WWW] [Yahoo!]
vereb
Senior member
[Avatar]

IP:

Salut
Bine ai venit

fostul user ozy
[WWW]
Pushkatu
Senior member
[Avatar]

IP:

Poti sa ii returnezi la magazinul de la care iai cumparat. Le explici ca nu ai spatiu suficient pentru a tine atati pesti si poate ajuta ei sa scapi de problema.

[Yahoo!] [MSN]

Forum Index » Despre noi
Go to: