[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Surprindere  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
Cosmynas
Junior member

IP:

Salut ! Trec direct la subiect. Am schimbat acvariul cel de 40 de litri cu cel de 60 de litri, totul este "ok" .. pietris frumos aranjat. Dupa o perioada de timp sa zic maxim 3 saptamani am observat ca ceva creste din pietris, o planta. Deocamdata nu a crescut atata de mare , dar inca astept. Dar este curios cum sa intamplat una ca asta , fiindca am fiert toata apa inainte sa o pun , am filtrat bine de tot pietrisul si am fiert si pietrisul.

Iar a doua problema este ca de ce , nu se mai imperecheaza pesti deloc. Mie imi spusese un acvarist mai batran ca trebuie sa ajunga la maturitate. Sincer sa fiu uni pesti ii am de aproape un an , adica pereche, si nu mia facut deloc pestisori.

Voi cei de pe forum ce spuneti?

.::CosMynAs::.
[WWW] [Yahoo!]
pomi
Senior member
[Avatar]

IP:

1. Nu mai fierbe apa pe care o pui in acvariu, ca nu-ti foloseste la nimic.
2. Cum arata planta care creste din pietris? O poza ar ajuta.
3. Ce specii de pesti ai? La fel, o poza ar ajuta, ca poate nu sunt pereche.

Biotop Malawi || Biotop Amazon
Cosmynas
Junior member

IP:

E mai greu cu pozele fiindca nam cablu de data sa scot poza. Si am guppy, am xipho.

.::CosMynAs::.
[WWW] [Yahoo!]
stefanp
Moderator

IP:

Poate se refera la o alga...o poza intr-adevar trebuie ca sa te poate ajuta colegii.
Iar pestisorii poate nu se inmultesc acum caci acvariul nu s-a ciclat complet...citeste articolele din stanga de la "Link-uri utile".

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
exp
Member
[Avatar]

IP:

Apa nu trebuie fiarta cand faci schimbul, pui de la robinet intr-un recipient si o lasi o zi sau doua sa se duca clorul.
Viviparii se inmultesc de obicei foarte des. In primul rand trebuie sa te asiguri daca ai si femele si masculi (cauta pe net deosebirile).
A 2-a varianta: ei se inmultesc dar puii sunt mancati de adulti pt ca nu ai plante si locuri in care sa se ascunda (ai nevoie de multe plante daca vrei pui, sau o maternitate de la petshop).
A 3-a varianta: nu au conditiile necesare pt reproducere, temperatura, parametrii apei, hrana corespunzatoare etc...
Fa schimburi de apa de 2 ori pe saptamana, cam 20% din volumul bazinului, planteaza acvariul mai mult, hraneste adultii mai variat si o sa te trezesti sigur cu micuti pe acolo (trebuie mancare speciala si pt cei mici).
Succes!

It is fear that gives men wings.

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: