[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Tratament Reticulated Hillstream Loach  XML
Forum Index » Boli/tratamente
Author Message
Severus
Senior member
[Avatar]

IP:

Am cumparat ieri 2 exemplare de Reticulated Hillstream Loach (Sewellia lineolata) de la un petshop din Bucuresti si am observat abia spre seara ca unul din exemplare are o pata alba pe spate (putin mai mica decat un bob de orez).
Pentru clarificare, atasez si o fotografie.
Din pacate, aceasta specie este sensibila la sare si la medicamente puternice (o fiziologie oarecum asemanataore cu Corydoras) si ca sa fie tacamul complet, nu este indicat sa fie tinuta la temperaturi peste 24 grade Celsius.
In aceasta situatie, imi poate da cineva o sugestie despre tratamentul pe care ar trebui sa-l aplic pentru vindecarea pestelui ?

PS Pentru moment, ambele exemplare sunt f mancacioase si curata gemurile si pietrele de alge si de resturi.

by koala: Am modificat, la cererea lui Severus, titlul topicului.
[Thumb - DSC05255 - 1024.JPG]

This message was edited 3 times. Last update was at 11/02/2013 12:11:40

Festina lente !
Severus
Senior member
[Avatar]

IP:

Inca nu imi este foarte clar motivul pentru care pestele a venit cu o rana pe spate, dar situatia s-a imbunatatit pe zi ce trece: dimensiunea ranii s-a redus considerabil, iar pestele mananca si se comporta normal.
Banuiesc ca rana a fost provocata de manipularea neatenta a pestelui si de conditiile proaste in care a fost tinut pana l-am achizitionat. Dupa ce l-am introdus intr-un acvariu normal (apa curata, filtrare buna, hrana de calitate) starea lui generala s-a imbunatatit rapid.
Pentru a evita o eventuala infectare a ranii am adaugat putin verde malachit in acvariu. De asemenea ii fac poze din cand in cand, pentru o mai buna monitorizare a evolutiei.
Orice sfat / sugestie / comentariu sau critica sunt binevenite.
Va multumesc
[Thumb - DSC05398_1024.JPG]

Festina lente !
MishuM
Member
[Avatar]

IP:

Salut Severus. Nu cred ca sunt in masura sa dau sfaturi, dar pot sa spun ca am avut doua exemplare cumparate din pet-shop. Unul a avut aceiasi problema in exact aceiasi locatie presupun ca de la filtrul intern pe care-l aveam la acea vreme (era locul lui preferat de hranire), dar si-a revenit fara probleme si a trait mult si bine (vreo trei ani dupa care l-am donat). Deci.....cred ca va fi OK

Non scholae, sed vitae discimus
Severus
Senior member
[Avatar]

IP:

Multumesc pentru informatie (si incurajare) Mishu.
Sper ca si "dihania" mea sa traiasca la fel de mult, deoarece curata algele cu o harnicie fara seaman.
Nici nu am observat sa manance altceva. Imi fac griji ca nu o sa am suficiente alge pentru "dihanie".
La tine mai aveau si alte preferinte culinare in afara de alge ?
Iti doresc o seara placuta si ape limpezi.

Festina lente !
deSCALAR
Junior member

IP:

si eu vreau Reticulated Hillstream Loach
oare nu vinde sau doneaza nimeni ?
nu vezi asa ceva in Oradea
[Email]
MishuM
Member
[Avatar]

IP:

imi amintesc ca le-au placut tabletele (pentru sanitari) de la Tetra....nu mai stiu cum se numeau, aveau o forma usor bombata si se faramitau usor dupa 2-3 minute in apa, ceva de culoare inchisa (probabil ceva cu spirulina). ATENTIE - nu cele multicolore (tot de la Tetra, care sunt aplatizate si destul de dure).

This message was edited 1 time. Last update was at 13/02/2013 22:53:27

Non scholae, sed vitae discimus
Severus
Senior member
[Avatar]

IP:

Mishu inca o data iti multumesc pt ca mi-ai confirmat ca totul este in regula.
Se pare ca in majoritatea cazurilor acest peste are nevoie de o perioada in care sa-si revina dupa ce a fost achizitionat sau dupa un transport mai lung.
Am gasit acest lucru mentionat chiar si pe Seriously Fish la descrierea acestei specii (ultimul paragraf de la Diet - Hranire/Dieta).

[Sewellia lineolata] are often seen on sale in an emaciated state ... A good dealer will have done something about this prior to sale, but if you decide to take a chance with weakened specimens they’ll initially require a constant source of suitable foods [algae] in the absence of competitors ...

PS Deci, cine nu are nici un pic de alge in acvariu, sa nu-si achzitioneze un astfel de peste.

Festina lente !

Forum Index » Boli/tratamente
Go to: