Message |
|
arata asa:
sau asa:

|
 |
|
larve de muste? Mai degraba as recomanda pe cele de libelula....sunt tot rosii dar mai subtiri si cred ca alea sunt pentru pestii de acvariu. Dar ai mare grija cat le dai ca daca nu sunt consumate in totalitate se descompun si vei avea ceva probleme.
|
 |
|
pai nici eu nu am, tocmai de aia ti-am recomandat moss si anubias, sunt ok si in lumina slaba.....moss-ul nu creste deloc dar nici nu se ofileste asa ca daca pui suficient de mult cred ca e ok. Iar iluminarea mea e si mai proasta din pacate si am bazinul de vreo 3 luni si totul e super ok, moss-ul a ramas la fel, am incercat si niste hemianthus care vad ca a si crescut un pic, deci sigur se gasesc si plante ok pt conditii mai "speciale"
|
 |
|
Este exact nano-ul meu, pe care l-am luat tot din Hornbach si piatra iti garantez ca e calcaroasa, am avut si eu din aia la ciclide...
Este prea mic bazinul pentru neoni, eu tin in el boraras brigittae si creveti si nu iti sugerez nici eu sa bagi ceva mai mare decat speciile indicate de Alber. In plus, poate ar fi fost mai bine sa pui un filtru hang-on, o sa mai castigi din spatiu si eventual in loc de piatra, o buturuga cu ceva moss sau anubias pe ea. Iar boraras sunt chiar dragute daca le vezi in realitate, sunt foarte micutze si
|
 |
|
rabdare pentru inceput....
|
 |
|
Nimeni? Inca sunt in cautare de anubias nana petit.
|
 |
|
Din cate am invatat si eu de la ai`mai experimentati, cica granulatia mica sufoca radacinile plantelor....
|
 |
|
Prima data ar trebui sa iei nisipul si eu as sugera sa iti iei si un substrat fertilizant, gen Aquabasis, poate ca vrei dori plante mai deosebite care ar avea nevoie de fertilizare in substrat. Pietrisul care se pune peste substratul fetilizant ar trebui sa aiba o granulatie de 2-4mm
|
 |
|
Eu chiar sunt fericita cand i-am vazut, ce-i drept imi plac cum arata si m-am bucurat cand am vazut cat de multi au aparut asa deodata. O sa bag si in nano ca am si acolo melci comunitari, pariez ca tot veniti cu o planta...stiu si de la cine....si acolo culmea e ca e chiar curatenie, mancarea o dau rar la creveti si totusi se inmultesc melcii astia intr-o veselie...asa ca o sa bag niste mini asasini si pe acolo daca tot am destui acum 
|
 |
|
curatenia e riguros facuta in fiecare saptamana, nu stiu cat de buna e filtrarea biologica....dar nu asta era intrebarea, eu sunt doar curioasa ca s-au inmultit asa deodata desi parca citisem ca nu se inmultesc atat de usor si de repede. Am numarat in seara asta 6 mini asasini....eram doar curioasa daca nu cumva am niste parametri specifici inmultirii lor.
|
 |
|
pai idee e ca nu am facut nimic sa ii inmultesc si am fost extrem de uimita cand am vazut 2 puiuti, poate mai sunt si altii si nu i-am vazut eu. Nu am nici o piatra mai mare in acvariu, doar substratul care e pietris de 2-4mm. Unul dintre ei era cu un pui de comunitar in gura deci sunt si activi....Nu am luat nici pana acum teste de apa....am stat extrem de prost cu banii...sper ca poate luna asta....
|
 |
|
Dupa cum am mentionat in niste posturi anterioare, am cumparat niste melci asasini sa ma ajute la decimarea melcilor comunitari care se inmutisera excesiv. Intrebarea mea este: se reproduc usor asasinii? Pentru ca am ramas cu 2 in acvariu si am vazut inca doi mini asasini, desi stiam ca nu se reproduc chiar atat de usor.
|
 |
|
Nu arata rau....e cam gol ce-i drept. Dar ce ai cu plantele de vrei atat de putine? Si buturuga aia fix pe centru nu prea da bine, ar arata bine iesind dintre plante....sunt multe plante easy, de ce nu vrei sa mai bagi ceva? Si pietrele alea albastre in fata nu dau bine nici ele. Imi place autocolantul, vine frumos pe spate.
|
 |
|
Anubiasul se prinde cu guta, nu conteaza distanta fata de substrat, important este ca rizomul ala sa nu stea in nisip/pietris. Riccia de asemeni o poti prinde cu guta de o radacina sau o piatra, doar ca nu pariez ca iti va rezista. La mine s-a "topit" in 2 saptamani, dar din pacate nu pot sa te lamuresc foarte mult in privinta ei...imi amintesc ca cineva spunea la un moment dat ca nu rezista fara CO2 asa ca eu am renuntat la ea cand am vazut ca se duce.....
|
 |
|
pune si ceva poze cu ce ai pana acum. in afara de donare care este ok, acum poti doar sa astepti sa se termine ciclarea cu pestii in acvariu, dar poti sa determini asta doar cu teste. Daca apa este clara, nu ai pierderi, apa nu miroase urat, atunci este ok.
|
 |
|
pai ai grabit ciclarea....daca nu ti-a murit nici un peste, spera ca nici nu va muri. Citeste ciclul azotului, il gasesti in link-urile din stanga sus (la link-uri utile). Ce pesti ai pus?
|
 |
|
pai la moss e simplu, daca are lumina creste. daca nu are nu creste. Depinde cata pistia va fi, daca e foarte deasa, evident nu va fi lumina deloc. Dar de ce vrei pistia neaparat?
|
 |
|
riccia fara CO2 nu creste, poate doar la suprafata. Daca ma insel sa ma corecteze cineva care creste aceasta planta. Mie mi-a murit fara CO2 in 2 saptamani.....
de ce nu bagi christmas moss foarte mult? Mi se pare foarte frumos si creste relativ repede daca are lumina.
|
 |
|
1. da
2. pentru cateva plante da
3. din cate stiu, anubiasul se prinde doar pe buturuga sau piatra, daca ii bagi rizomul ala in nisip va putrezi
4. cu teste. Daca nu ai teste, ideal ar fi sa il lasi 3-4 saptamani iar dupa prima sa adaugi niste sanitari si sa incepi sa le pui putina mancare zilnic.
|
 |
|
Lemnele se curata de coaja si se fierb pana cand nu mai plutesc si nu mai elimina tanin. Asta inseamna cateva ore bune de fierbere, eu ti-as recomanda o oala sub presiune, evident daca radacina o sa iti incapa acolo.
Cat despre creveti, prefera un nisip mai inchis la culoare si niste plante gen moss in care sa se poata ascunde.
|
 |
|