[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
reproducere melci asasini  XML
Forum Index » Nevertebrate de apa dulce
Author Message
Oana
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Dupa cum am mentionat in niste posturi anterioare, am cumparat niste melci asasini sa ma ajute la decimarea melcilor comunitari care se inmutisera excesiv. Intrebarea mea este: se reproduc usor asasinii? Pentru ca am ramas cu 2 in acvariu si am vazut inca doi mini asasini, desi stiam ca nu se reproduc chiar atat de usor.
vereb
Senior member
[Avatar]

IP:

relativ se inmultesc mai usor, ideea sa ai in acvariu pietre cu suprafata neteda ca depun oua pe ele si grija la calitatea apei,

fostul user ozy
[WWW]
Oana
Membru de baza
[Avatar]

IP:

pai idee e ca nu am facut nimic sa ii inmultesc si am fost extrem de uimita cand am vazut 2 puiuti, poate mai sunt si altii si nu i-am vazut eu. Nu am nici o piatra mai mare in acvariu, doar substratul care e pietris de 2-4mm. Unul dintre ei era cu un pui de comunitar in gura deci sunt si activi....Nu am luat nici pana acum teste de apa....am stat extrem de prost cu banii...sper ca poate luna asta....
scificuss
Senior member
[Avatar]

IP:

Mai bine mentii curatenia in acvariu impreuna cu schimburile de apa de rigoare si asigura o filtrare biologica suficienta astfel incat nu vei avea nevoie de teste.

Multe din tainele acvaristicii le gasiti AICI.
[Yahoo!]
Oana
Membru de baza
[Avatar]

IP:

curatenia e riguros facuta in fiecare saptamana, nu stiu cat de buna e filtrarea biologica....dar nu asta era intrebarea, eu sunt doar curioasa ca s-au inmultit asa deodata desi parca citisem ca nu se inmultesc atat de usor si de repede. Am numarat in seara asta 6 mini asasini....eram doar curioasa daca nu cumva am niste parametri specifici inmultirii lor.
georeo
Member
[Avatar]

IP:

Helenele depun la interval de cateva saptamani, din cate stiu depun un singur ou si asta numai daca se hranesc cu alti melci... iar puii dupa eclozare se ascund in substrat pentru cateva saptamani, la tine acum au iesit la lumina , nu sunt deloc pretentiosi la parametri apei pentru inmultire, ai mei supravietuiesc la un ph de 6.4 si kh de 3.

nihil sine Deo!
flyer01
Membru de baza
[Avatar]

IP:

se inmultesc usor cand au un nivel ok de NO3,sunt ``senzori`` vii cand vine vorba de chimia apei,daca se intampla ceva cu apa ,ei mor inainte pestilor.
eu am o altfel de ``peripetie`` legata tot de melci...saptamana trecuta cand sifonam am dat de un melc de subtrat de vreo 2-3 cm,culmea fiind ca nu am cumparat asa ceva,a venit clandestin cu niste plante,dar nu ma supar )
ps : sa iti traiasca nepotii
Oana
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Eu chiar sunt fericita cand i-am vazut, ce-i drept imi plac cum arata si m-am bucurat cand am vazut cat de multi au aparut asa deodata. O sa bag si in nano ca am si acolo melci comunitari, pariez ca tot veniti cu o planta...stiu si de la cine....si acolo culmea e ca e chiar curatenie, mancarea o dau rar la creveti si totusi se inmultesc melcii astia intr-o veselie...asa ca o sa bag niste mini asasini si pe acolo daca tot am destui acum

Forum Index » Nevertebrate de apa dulce
Go to: