[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Oana
Forum Index » Profile for Oana » Messages posted by Oana
a disparut si masculul...l-am vazut la pranz cand a stat lumina stinsa, acum cand s-a aprins nu mai este nicaieri. Pe bune, nu are nimeni nici o idee? E chiar de-a dreptul ciudat....Restul sunt toti la apel, am numarat si neonii si bleheri si cory si ancistrusii. Singurii care lipsesc sunt ramirezii....
lipsa unei bucati din coada se datoreaza femelei care probabil ca in alergare i-a ciupit coada. Daca ii fac bai cu sare se rezolva?

Nu are nimeni idee unde ar fi putut dispare femela? Zau ca mi se pare extrem de ciudat....Daca nu apare, il pot tine singur sau trebuie sa ii iau alta femela?
deci nu mai apare celalat ramirez...pe bune, unde putea sa dispara? Am bagat mana printre toate pietrele din decorul din spate si nimic....mi se pare de domeniul sf chestia asta....are cineva vre-o idee?
apar intr-adevar dupa ce dau hrana congelata, cred ca e imposibil sa vad cu ochiul liber capul lor. Se misca foarte repede si invart doar o parte din corp, repede in spirala. Unul dintre bleheri i-a halit la un moment dat. Oricum par a fi mai subtiri decat cei din poza ta Dolly si mai lungi si se invart cu miscari mai dese...nu stiu cum sa explic....de pozat putin probabil...

Oricum nu sunt o amenintare nu?
Din pacate nu trece nici o zi fara sa am probleme...acu a disparut ramirezul urmaritor...

mai vroiam sa intreb ceva, am vazut in apa niste viermisori foarte subtiri si albi care se misca f repede, ce mai sunt si astia?
mai pun doua poze, mai edificatoare sper.
image

image

din pacate am o veste proasta, nu stiu ce s-a intamplat cu urmaritoarea....aseara era in acvariu si azi dimineata nu se mai vede pe nicaieri. Nu avea cum sa sa sara ca am capac si printre plante nu e, pt ca as fi vazut-o, plantele nu sunt atat de dese. Poate sa se fi prins in decorul din spate? Unde putea sa dispara?
imi este imposibil sa fac o poza cand e linistit pentru ca uneori dureaza doar cateva secunde, astazi chiar pt un minut isi recapatase culorile si isi ridicase inotatoarele. Mie totusi mi se pare ca are cele 3 inotatoare mai inalte si cand l-am luat chiar era foarte diferit de celalalt, in sensul ca era muult mai colorat. Petele negre de pe corp se intind pana la coada in mod normal....

Presupunand ca dau unul dintre ei, la care sa renunt? la batausa care sigur e femela?
M-am hotarat sa deschid aici topic pt ca vad ca la sectiunea unde e topicul intial nu prea imi raspunde nimeni.

Am acvariu de 180l brut in care am neoni, red nose tetra, cory, ancistrusi si doi ramirezi. Cand i-am luat vanzatorul mi-a zis ca mi-a dat pereche, cel mai mare parea sa fie femela. Au fost linistiti pana cand s-au acomodat, acum insa in fiecare zi este o urmarire, cel mare il fugareste pe cel mic non stop si saracul si-a pierdut toate culorile, sta cu aripioarele mereu stranse si deja si-a pierdut o bucatica de coada. Partea buna e ca mananca.....

Evident sunt ingrijorata, imi plac enorm si am inteles ca se pot tine cu pesti pasnici si intr-adevar nu pare sa atace pe nici un alt colocatar, are ce are doar cu celalalt....Pun si aici pozele cu amandoi, poate ma ajutati sa imi spuneti care e femela si care e masculul.

asta am presupus ca e femela
image

si asta baiatul cel vesnic urmarit
image
cineva mi-a spus ca e posibil sa fie invers, masculul sa fie cel mare si femela cea mica sau sa fie amandoi masculi. M-am tot uitat dupa dimorfismul lor dar acum sunt si mai confuza...daca atunci cand i-am luat as fi pariat ca ala mic e mascul, acum nu mai sunt asa sigura. Imi poate spune cineva daca intr-adevar sunt corect identificati?

Fugaritul deja si-a pierdut o bucatica de coada... partea buna e ca are pofta de mancare si nu se lasa pana nu mananca....
ma ingrijoreaza maxim ramirezii, mai exact femela il urmareste pe mascul in permanenta. De mancat il lasa sa manance pt ca e si ea f lacoma si cand pun mancarea e preocupata mai mult de mancare decat de el dar cand isi aminteste de el il ia iar la alergat. Saracul sta mereu ascuns si culorile i-au disparut demult iar airpioarele si le tine mai mult stranse. Noroc ca are grotele in spate ca altfel era vai de el....din fericire nu se atinge de nici un alt locuitor, are ce are numai cu masculul...

am inceput sa le dau de ieri larve de libelula luate de la reef, asta o sa le grabeasca dezvoltarea? Tot sper ca masculul se va mari si asa se va termina cu urmarirea....
pai au in dreapta acvariului o planta covor care din pacate nu stiu cum se numeste care vad ca creste in disperare si pe care am replantat-o in asa fel incat acum e destul de deasa...oricum au unde sa se ascunda, decorul din spate este doar cu grote, pana una alta sigur sunt in siguranta acolo, daca zici ca ancistrusii nu sunt interesati de ei si cum nici ramirezii nu sunt deloc interesati de partea din spate a acvariului, sper sa supravietuiasca.
am indepartat manual firele de alga pe care le-am vazut...din fericire nu s-au intins decat pe iarba aceea si pe bacopa, daca mai vad pe undeva o sa dozez easy carbo fix pe ele, doar ca dozajul e f mic, probabil ca va fi ziua si firul de alga.

In schimb, ramirezii au devenit neinfricati, asa sunt ei? am bagat mana in acvariu si numai pe langa mine s-au invartit, mai mai ca puneam mana pe ei si nu se dadeau la o parte....

Si cred ca am facut o mica greseala...am luat RCS si deja unul a devenit papica pt masculul de ramirez...ceilalti au fost suficient de rapizi incat sa fuga. Evident, in ditamai acvariul, acum nu mai vad urma de ei...sper macar sa nu devina mancare pt ramirezi sau pt ancistrusi, ca neonii, red nose tetra si cory i-au ignorat....
phiu...m-am speriat un pic...o sa o indepartez manual, nu am CO2, folosesc doar fertilizare lichida Profito (saptamanal) si EasyCarbo (zilnic).

Da ramirezii sunt absolut superbi, imi plac enorm de mult...o sa iau si niste moss sa pun pe capatul buturugii si incet incet o sa mai iau niste plante. Inca nu ma bag pe CO2, sotul meu zice ca sunt nebuna...asa ca o sa fac chestii care imi sunt mie la indemana, adica fertilizarea lichida si o sa iau niste reflectoare ca sa maresc putin lumina celor 2 neoane. Sper sa creasca plantele acceptabil, nu ma astept sa ajung la aquascaping ci doar sa ma bucur cand ma uit la acvariu.

Multumesc pt ajutor,
Oana
ba nu confund deloc, am citit inainte pe forum, doar ca am nevoie de o confirmare...Dolly a scris clar la sectiunea alge ca exista doua feluri de cladophora: asta de care vorbesti tu si Cladophora algae care este un adevarat cosmar pentru acvaristi. Eu ma refer strict la a doua, care presupun ca este si la mine in acvariu si pt care am nevoie de confirmare, atat in ceea ce priveste numele ei cat si in ceea ce priveste "anihilarea" ei care am inteles ca e strict manuala....
Trebuie in primul rand sa dai tetrazonele (cei cu dungi verticale) pentru ca sunt pesti de card si se tin in grup de minim 6 si in al doilea rand o sa iti ciuguleasca aripioarele celorlalti colocatari. Cred ca dupa asta ar trebui sa bagi ceva plante naturale si neaparat incalzitor. 22 de grade este temperatura pentru carasi nu pentru vivipari, care cred ca au nevoie cam de 24-25. Apa la acvariile mici se schimba mai des si putin, cam 10l la 3-4 zile.

si dupa asta astepti sa se cicleze acvariul cu pestii in ei pt ca acum nu mai ai ce sa faci. Sa nu mai iei altii deocamdata, lasa-i asa minim 2 saptamani.

ah si neaparat sa te prezinti la sectiunea Despre noi cu nume intreg si cu dotarile acvariului, adica cam ce ai scris aici.
alga asta e cumva cladophora, aia nasoala, cosmarul acvaristilor cum am citit intr-un articol?
sunt in continua amenajare si in mod sigur vor mai fi plante si lemne, incep sa recunosc in mod solemn ca m-a prins tare microbul....

Dar am mai gasit o problema, acum cand ma uitam mai cu atentie la plante sa vad care isi revine dupa socul de 30 de grade...si am observat o alga, evident nu stiu cum se numeste si cum se combate si sper din toata inima sa ma vada cineva si sa ma ajute....deocamdata e doar pe planta asta si parca incepe sa apara si pe cateva fire de bacopa...

image

partea cu algele e spaima mea cea mai mare....si de ce ti-e frica nu scapi.
Revin din nou cu noutati, unele bune, unele ingrijoratoare....

Partea buna e ca plantele dupa ce le-am dat fertilizanti isi revin si incep sa creasca destul de mult intr-un timp destul de scurt. Partea ingrijoratoare e ca mi-am luat doi ramirezi si femela il urmareste pe mascul non stop, de fapt mai mult cand incearca sa stea in partea din fata a acvariului. Am citit ca sunt pesti pasnici si ca pot convietui destul de bine cu pesti mici gen neoni. Aseara i-am surprins cum se ciupeau, sau mai bine zis se pupau...nu stiu cum sa explic actiunea, oricum nu se fugareau si masculul raspundea la ciupelile femelei si o ciupea si el...atasez un filmulet cu urmarirea, actiunea de ieri nu am reusit sa o filmez, dar poate se mai intampla.

Mentionez ca am lipsit de acasa cam 5 zile si au primit de mancare doar o singura data in perioada asta, e posibil sa fie de la asta? Pt ca atunci cand ma apropii de acvariu se aduna toti in fata si cred ca asteapta mancare...

femela ramirez (mai mare ca masculul)
image

masculul ramirez (isi pierde culorile cand e fugarit...)
image

si urmarirea:
http://s24.photobucket.com/albums/c47/coana_andreea/acvariu%20neoni/?action=view&current=MVI_1787.mp4

si o poza de ansamblu dupa 10 zile de la ultima poza (eu zic ca se vede cum au crescut plantele)
image
ma intereseaza si pe mine, ce pret au?
pai initial nici eu nu am vrut sa folosesc nimic, mai ales ca am observat din timp si am crescut imediat si temperatura si am introdus si aerarea...dar cand am vazut ca nu am sanse asa, am trecut la substante pt ca boala s-a intins si la alti pesti si pt ca deja dupa mai bine de o saptamana plantele mele incepeau sa cheleasca si am presupus ca temperatura a fost de vina.....am scris din greseala ca NU am scapat....scuze, cred ca m-am grabit....Ideea e ca da, am scapat la o zi dupa ce am pus substanta.

Forum Index » Profile for Oana » Messages posted by Oana
Go to: