| Message |
|
|
|
cardul de pesti este absolut mortal! Nu mai zic de crengi.
|
 |
|
|
|
Cred ca unele dintre speciile de acolo se vor face foarte mari, ma refer la Bala (Colourful) shark si la Hoplo. Si cred ca ai cam facut ciorbita acolo desi partea buna este ca nu ai adus si niste carasi....Nu ai scris cate bucati din fiecare specie ai.
|
 |
|
|
|
mancarea poate fi variata, eu le dau un fel dimineata si un alt fel seara. Important este sa fie mancare pentru specia respectiva si pentru dimensiunea pestilor. Personal am mers pe JBL poate si pt simplu motiv ca recipientele cu click sunt mai usor de folosit.
Daca uiti sa le dai de mancare o data sau chiar cateva zile, sa nu-ti faci griji ca mor de foame. In acvariile bine plantate cred ca rezista destul de mult fara mancare. In concluzie nu-ti recomand sa ii lasi nemancati doar sa nu iti faci griji ca mor de foame daca uiti.
|
 |
|
|
|
nu te tine nimeni cu forta sa stii....
|
 |
|
|
|
ai grija cu plantele din hornbach...eu nu as cumpara nimic de acolo, in general sunt pline de alge si oua de melci. De la ei poti cumpara substrat, mancare, razuitor. Ah si sa nu uiti sa cauti un fundal autocolant simplu, negru sau albastru (nu la acvaristica ca alea sunt numai cu plante sau pietre). Pentru plante vezi la sectiunea vanzari, e mult mai sigur. Ah si ia-ti si o priza programabila, vei putea programa neonul sa se aprinda conform sfaturilor date de vereb. Ce altceva nu intelegi despre plantat? Important este ca plantele sa se adapteze usor luminii, altfel te umpli de alge. Rezolvi cu priza programabila!
|
 |
|
|
|
filtrul il speli cand se colmateaza, adica cand vezi ca debitul se micsoreaza. Spalarea o faci mai degraba ca o clatire, sa se ia mizeria grosiera si atat. Nu ii mai adaugi nimic.
Muta filtrul in spate, garantat iesirea pentru cabluri este facuta pe spatele capacului.......
iar la pesti eu as renunta la scalar, betta si neoni. Probabil ca platy si molly vor fi mai ok pt copil pt ca sunt mai colorati, dar vei avea probleme cu inmultirea excesiva. La plante nu ma pricep foarte bine dar cred ca ti s-au recomandat niste plante pe la inceputul topicului. Razuitorul ai grija sa fie plutitor si pompa de aspirare arata ca un fel de furtun mai gros cu un fel de palnie in capat. Le gasesti la pest-shop-uri in general. Poti incerca in hornbach, cred ca s-a deschis unul prin zona ta, gasesti chestii interesante si bune.
|
 |
|
|
marius32 wrote:ma bate gandul sa scap de sanitari.
include in gandul asta si betta si scalarii...
|
 |
|
|
Pai sa lasam atunci topicul asa pentru ca este unul de prezentare si eventualele probleme le semnalezi la rubricile potrivite.
Iti urez bine ai venit, ape limpezi, pesti sanatosi si sa schimbi cat se poate de urgent pietrisul ala
ah si sa nu uit...muta planta aia direct in nisip nu in ghiveci
|
 |
|
|
|
Stai asa ca nu ne intelegem...pai in primul rand ai niste pesti incompatibili acolo....scalarii, betta si tetra (daca sunt tetrazone).
Filtrele sunt curate adica spalate foooarte bine cu apa de la robinet? Iar schimburi de 40% de apa nu cred ca e ok, eu ti-as recomanda deocamdata pana cand echilibrezi acvariul, sa faci schimburi cam la 4 zile cu maxim 20l de apa.
Sanitarii da sunt imensi pentru acvariul tau, pot ajunge la 18 cm si nu cred ca ti-ai dori asa ceva.
pestii morti prezinta semne vizibile pe corp?
|
 |
|
|
|
cum adica s-au cam imbolnavit? faptul ca nu ai ciclat acvariul nu e o mandrie...face parte din categoria "asa in nici un caz"!
|
 |
|
|
|
No offense dar ce aveti domnule toti cu pietrisul ala colorat? mie mi se pare absolut oribil dar desi e o chestie de gust, cred ca o sa insist pe asta cat timp o sa vad asa ceva in acvarii...daca ar fi dupa mine le-as interzice in pet-shop-uri....
si plantele alea sunt naturale sau plastic? daca sunt naturale nu au ce cauta in ghiveci!
|
 |
|
|
|
Ori nu ai scris ori nu am citit eu cu atentie, dar nu vad nicaieri ce pesti ai si cati. Ce pesti ti-au mai murit? Alte amanunte nu ai dat in afara de schimbul de apa facut la 10 zile de la ciclare. Eu as face schimburi de apa mici, gen maxim 20L cam la 3 zile. Filtrul l-ai curatat in vre-un fel? Cam greu sa dea cineva un diagnostic fara prea multe amanunte. Pestii aratau in vre-un fel ciudat sau pur si simplu i-ai gasit morti?
Eu las fanta de la acvariu deschisa in permanenta sa se poata evapora din condens.
|
 |
|
|
|
Asa mai vii de-acasa...pozele sunt uneori foarte elocvente.
Pai sa o luam cu inceputul pentru ca parerea mea, ar cam trebui facute undele schimbari majore acolo....
1. Desi gusturile nu se discuta, ai vazut undeva in natura pietris verde? Daca vrei sa ii arati baietelului ce inseamna un colt de natura, ideal ar fi sa ii creezi un mediu natural, adica pietris natural, plante naturale
2. filtrul trebuie pus pe spatele acvariului si eventual mascat cu plante naturale.
3. pe spatele acvariului pune un autocolant simplu, albastru sau negru, tot ansamblul va arata altfel dupa, mult mai spectaculos si mai natural.
In concluzie, pe langa sfaturile de schimbare a pestilor care nu se potrivesc intre ei in acvariul tau, ar fi cazul sa schimbi si pietrisul si plantele. Exista variante de plante easy si nu sunt foarte scumpe. Daca te hotarasti sa faci toate astea, nu lua nimic direct, intreaba aici intai si ai sa vezi ca va fi bine.
|
 |
|
|
|
Cand faci reply nu mai fa Quote la cel caruia ii dai reply pentru ca nu este nevoie. Si pune si o poza cu ce ai pana acum.
|
 |
|
|
|
toate neoanele se aprind simultan pentru ca sotul meu le-a prins pe acelasi cablu de alimentare. Cele doua T8 sunt Philips si T5 e Osram.
|
 |
|
|
flyer01 wrote:@geo13
se mai intampla si minuni,dar eu nu cred ca a disparut alga din cauza neonului..
referitor la CO2,nu are rost sa investesti de la inceput in un sistem complet,intai experienta,apoi buget  ..oricum,easy carbo nu este laudat degeaba 
ah si eu care ma bucuram si speram ca de la asta este.....si totusi pun easy carbo din decembrie, chiar asa sa fi dat rezultate brusc? Si sa dispara alga de tot in doar 2 zile?
Sa nu ma intelegeti gresit, nu renunt la easy carbo sub nici o forma, pe mine ma interesa deocamdata perioada de iluminare acum ca am mai multa lumina....
|
 |
|
|
|
Ori am devenit plictisitoare cu aceste intrebari ori sunt prea banale ca sa imi raspunda cineva, asa ca o sa fac dupa presupunerile mele....Sau poate daca as deschide cate un topic pentru fiecare intrebare pe care o am as primi ceva raspunsuri....
Ma rog, ideea e de cand cu neonul suplimentar, mi-a disparut brusc alga aia lunga si verde care imi invadase tot hemianthusul....m-am uitat cu atentie si nu mai este deloc nicaieri, pur si simplu a disparut......
Saptamana viitoare cresc intervalul cu inca o jumate de ora.
|
 |
|
|
|
sa lasam la o parte CO2-ul deocamdata, inca nu mi-a raspuns nimeni la intrebarile mele privind noua iluminare. E om noul program?
|
 |
|
|
|
nu stiu daca ma intelegeti sau nu dar chiar nu imi permit.....
de aia am pus neonul suplimentar, sper sa nu fi gresit si sa ma umplu de alge...asta este, o sa tin doar plante nepretentioase, deocamdata imi doresc doar sa nu fac alge....
|
 |
|
|
|
am schimbat perioada de iluminare de la 10 ore pe zi la 6, adica intre 7-10AM si 19-22PM. Este ok asa? saptamana viitoare mai cresc cu o ora pana ajung din nou la 10. E ok?
|
 |
|
|