[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Pestii mei se teleporteaza  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
eugen2265
Member
[Avatar]

IP:

Dragii mei prieteni ! Imi dispari pestii din acvariu. dimineata cind ma trezesc sa plec la munca gasesc cite un peste in minus. Asta se intimpla numai in timpul noptii. Din 10 neoni mai am decit unul, mi-a mai disparut si un pui de xifo ( aproximativ 3cm , cam de marimea unui neon ) la un mascul de guppy i-am gasit coada ciufulita ( dar nu stiu care din ei este de vina, am 4 gupy - 2 perechi ; 3 molly ; 3 xifo ; 2 beta ( pereche ) 2 platy; 2 carasi si 2 sanitari mici la un acvariu de 90L
[Email] [Yahoo!] [MSN]
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Esti sigur ca nu te-a sfatuit nimeni pana acum sa renunti la o parte din pesti? Nu ti-a spus nimeni pana acum ca ai specii incompatibile in acvariu?

In alta ordine de idei. Ramai te rog pe topicul principal pe care l-ai deschis la Coltul incepatorului, nu mai deschide topicuri peste topicuri.

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
georeo
Member
[Avatar]

IP:

Salut,

Betta au obiceiul de a mai ciupi pestisorii mai ales guppy, iar carasii nu au obiceiul de ai ciupi ci de ai infuleca cu totul; intotdeauna pestele mare il papa pe-ala mic. Incearca sa renunti la betta si carasi iar ca regula generala ramai la specii din aceeasi familie daca nu macar compatibili. Succes!

nihil sine Deo!
eugen2265
Member
[Avatar]

IP:

multumesc mult pentru sfat Alber. Vreau sa scap de carasi, si nu stiu ce specie de pesti sa pastrez
[Email] [Yahoo!] [MSN]
eugen2265
Member
[Avatar]

IP:

Georeo sa stii ca si eu m-am cam gandit la carasi, fiind maricei . La acvariul meu de 90L cam ce numar de pesti este indicat sa am?
[Email] [Yahoo!] [MSN]
georeo
Member
[Avatar]

IP:

Depinde de talia fiecarui peste cu cat este mai mare cu atat are nevoie de mai mult spatiu...Eu unul intr-un acvariu de 90 l as tine maxim 20 - 25 pesti de talie mica gen neoni rasbora etc.

nihil sine Deo!
eugen2265
Member
[Avatar]

IP:

Multumesc mult GEOREO! Si ape limpezi la toti acvaristii
[Email] [Yahoo!] [MSN]
eugen2265
Member
[Avatar]

IP:

Luna trecuta am cumparat o lampa de iluminat acvariul (neon, tub fluorescent subtirel ) de 14w. T5, cu lungimea de 56cm. L-am cumparat din Piata de la Big ( castani) de la electrice.Oare o fi compatibil?
[Email] [Yahoo!] [MSN]
brutusanf
Member
[Avatar]

IP:

Problema cred ca ar fi de la carasi, daca au o marime considerabila, papa pestii mai mici .Betta nu mi se pare un peste agresiv . Restul sunt in regula.
[Yahoo!]
Pushkatu
Senior member
[Avatar]

IP:

brutusanf wrote:Problema cred ca ar fi de la carasi, daca au o marime considerabila, papa pestii mai mici .Betta nu mi se pare un peste agresiv . Restul sunt in regula.

Ciudat fiindca 99% din cazuri am citit ca betta se tin singuri. Fi atent ce sfaturi dai. Coada lipsa de la guppy = ai betta in acvariu. S-ar putea sa fi atacat si neonii daca au intrat in raza lui de actiune. Bettanul meu nu ma sufera nici pe mine cand ii dau mancare, nici vorba sa pun alti pesti cu el. Am avut si betta care intradevar erau mai pasnici.Daca tia facut cumva si cuib de spuma, pentru ca ziceai ca ai 2, sa sti ca isi apara foarte bine teritoriul din zona respectiva.

La lumini nu ma precip incat sa dau sfaturi deci ma abtin.

Bafta!

Seris venit usus ab annis.
[Yahoo!] [MSN]
eugen2265
Member
[Avatar]

IP:

Marius am un Betta asa de cuminteeeee !! pe cuvint,am 3 gupy care nici nu ii baga-n seama.AM SCAPAT SI DE CARASI
[Email] [Yahoo!] [MSN]
Pushkatu
Senior member
[Avatar]

IP:

Ideea este ca betta nu e un peste pe care sa il poti tine in acvariu comunitar fara sa ai griji.

Seris venit usus ab annis.
[Yahoo!] [MSN]
eugen2265
Member
[Avatar]

IP:

Mai am o nelamurire, in afara de intrebarea mea de mai. sus. Am pui de xifo,au aproape o luna de zile.Pot sa le dau sa manince larve de muste rosii?
[Email] [Yahoo!] [MSN]
Oana
Membru de baza
[Avatar]

IP:

larve de muste? Mai degraba as recomanda pe cele de libelula....sunt tot rosii dar mai subtiri si cred ca alea sunt pentru pestii de acvariu. Dar ai mare grija cat le dai ca daca nu sunt consumate in totalitate se descompun si vei avea ceva probleme.
eugen2265
Member
[Avatar]

IP:

le cumpar din hornbach,dar sincer nu am vazut larve de libelula sau de tintari, le-am mai dat shi maninca absolut tot SARUT MIINILE PRNTRU RASPUNS
[Email] [Yahoo!] [MSN]
Oana
Membru de baza
[Avatar]

IP:

arata asa:
image

sau asa:
image
eugen2265
Member
[Avatar]

IP:

cele de sus sunt libelule ( le stiu ca am fost pescar inrait ) se folosesc ca momeala la pescuit ,iar cele de jos cred ca sunt larvele!! de unde le pot procura ? ai idee?
[Email] [Yahoo!] [MSN]
Oana
Membru de baza
[Avatar]

IP:

nu stiu sincer, stiu doar ca cele de libelula se gasesc inghetate pentru ca se dau la pesti.
eugen2265
Member
[Avatar]

IP:

ok ok !! Sarut miinile pentru raspuns
[Email] [Yahoo!] [MSN]
eugen2265
Member
[Avatar]

IP:

-Am pui de xifo (au o luna de zile ) in fiecare zi imi mor cite 1-2 pestisori,Stiti cumva care e cauza mortii?Am mai citit pe undeva pe aici ca e bine daca adaugi o lingurita de sare la 10L. de apa.Acvariul are 25L,schimb apa la 2 zile.am si un filtru (RESUN MINI FILTER)
[Email] [Yahoo!] [MSN]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: