Message |
|
|
 |
|
exista la magazinele de bricolaj autocolant si in mod sigur te costa mai ieftin. Cat despre neoni....crede-ma intr-o luna o sa ii vezi sigur. Si eu am avut problema asta cand am luat 20 de neoni mici si am rezistat greu tentatiei de a mai lua pt ca nu se vedeau deloc dar acum......totul e sa ai un pic de rabdare si sa nu te arunci la cumparat pesti din prima.
Cat despre betta, se pare ca e pestele momentului, toata lumea vrea sa il aiba si aproape nimeni nu ii nimereste partenerii de acvariu....parerea mea, din tot ce am citit despre el, e ca trebuie tinut singurel in acvarii de tip nano pentru ca e un pic cam prea razboinic.
in rest Aberdain a zis ce mai era de zis....
|
 |
|
sper sa nu te superi dar vulcanul si imitatiile alea romane nu se pupa cu scape-ul ala pe care vrei sa incerci sa il realizezi....de fapt nu se pupa cu absolut nimic care sa induca ideea de colt de natura, sunt pur si simplu niste kitchuri....dar acum fiecare cu gustul lui....In rest, cred ca ai tendinta sa suprapopulezi, parerea mea ca numarul de pesti pe care il ai acum este suficient. Zebrele sunt pesti de card, nu se tin doar 2.
si vad o scoica acolo, scoate-o, o sa iti creasca duritatea apei si nu cred ca e ok. Si nu ai nici un fundal sau e ceva bej? ar da mai bine ceva negru sau albastru.
|
 |
|
pai tocmai ca plantele ajuta la stabilizare, foarte mult chiar. pelicula de deasupra se face la toate acvariile neciclate, este normala si va disparea de la sine. Daca indrepti jetul de la filtru spre ea se va imprastia singura.
|
 |
|
s-au imbolnavit de la hrana? da ce hrana le-ai dat? Daca ai cules tu ceva viermisori din vre-o balta ar fi de inteles dar asa....
|
 |
|
Pai cele doua probleme de baza si existentiale sunt:
1. acvariul ala nu e bun nici macar pentru un caras, cu atat mai mult pentru ce ai tu acolo
2. niciodata nu se tin carasi cu scalari, au nevoi total diferite, carasul are nevoie de apa rece, spatiu mult pt ca face mizerie si distruge orice planta iar scalarul are nevoie de un acvariu lat pentru a avea loc sa inoate.
Probabil cel mic e tinut la respect si atacat de cel mai mare care este dominant. Pune niste poze si o descriere a ta si si a echipamentelor la sectiunea "despre noi". Si tine aproape pe aici daca vrei sa fie ok.
|
 |
|
dar de ce nu iti iei plante din sectiunea de vanzari a forumului de la userii care vand? Unii dintre ei fac asta in mod curent si sigur plantele lor sunt sanatoase si fara alge.
|
 |
|
sunt mai multe specii de pesti care inoata in partea de jos a acvariului, nu cred ca se vor chinui...problema e la cum o sa umbli in el. poate merge sa il pui pe ceva culisant si sa il poti scoate macar partial din locas cand ai nevoie...
|
 |
|
5-6 cm sa umbli in el nu sunt suficienti, o sa fie extrem de greu sa umbli in acvariu cand vei face schimburile de apa si cand vei planta si chiar cand o sa pui pestii sau o sa vrei sa ii scoti.
|
 |
|
daca tu crezi ca ciclidele iti vor aduce mai multa liniste cred ca te inseli......ceea ce ai scris tu acum ca faci pentru carasi, faceam eu pentru ciclide...si am zis ca nu-mi mai trebuie cate zile oi avea....
|
 |
|
sa inteleg ca absolut toata lumea, la acvariile cumparate in sistem complet din magazine, ar trebui sa puna intre suprafata apei si capac o bucata de sticla? Ca sincer mi-e greu sa cred asa ceva....si tot nu am primit raspuns la intrebarea mea....
|
 |
|
Intre luciul apei si neoane nu e decat aer, capacul este din plastic si de el sunt prinse neoanele. Eu nu ma refer la capace DIY ci la cele de fabrica. Si daca as acoperi total acvariul, garantat se va umple capacul si neoanele de condens si la fel de garantat, ceea ce se face acolo este mucegai nu alge. prin urmare am ales sa las deschise fantele capacului ca sa se evapore apa. De aceea repet intrebarea, este de preferat condensul si mucegaiul evaporarii apei? Evaporare care pe timp de vara este semnificativa, la mine cel putin datorata neonului suplimentar care este un T5 si care am vazut ca emana mult mai multa caldura si mai ales coolerului care vara ajuta enorm la pastrarea unei temperaturi constante.
|
 |
|
Poate sunt un pic off topic dar totusi pe aceeasi tema legata de evaporare....sa inteleg ca e de preferat sa tin acvariul acoperit in totalitate si sa se creeze condens maxim in capac si destul de mult mucegai sau descoperit si sa se evapore apa?
|
 |
|
Presupun ca adaugarea zilnica a cantitatii evaporate nu dezechilibreaza atat de tare un acvariu, mai ales cand e vorba despre unul cu un volum mai mare.
|
 |
|
specifica cam cat de mic este acvariul si poate pui si o poza. Asta daca chiar vrei sa te ajutam in vre-un fel...
|
 |
|
Boraras brigittae...
|
 |
|
nu ii afecteaza...si oricum rezolvarea e simpla, completezi atunci cand vezi ca scade prea mult...Vare eu completez cred ca zilnic pentru ca din cauza coolerului din capac, apa imi scade destul de mult si pana la schimbul de apa cred ca pierd 10L prin evaporare.
|
 |
|
arata foarte frumos chiar...mie imi place. De unde ai luat bolovanii?
|
 |
|
Probabil ca i-ai luat impreuna cu plantele, in general pe ele sunt oua de melci. Inmultirea excesiva a lor poate avea multe cauze, unul dintre cele mai frecvente fiind mancarea prea multa. Da mai multe detalii despre acvariu si despre ce pesti si plante ai pentru ca altfel nu putem decat presupune.
P.S. - si deschide un topic la sectiunea Despre noi unde sa treci tot ce ti-am scris eu mai sus, adica cateva cuvinte despre tine si mai ales despre acvariu.
|
 |
|
nu stiu sincer, stiu doar ca cele de libelula se gasesc inghetate pentru ca se dau la pesti.
|
 |
|