[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Oana
Forum Index » Profile for Oana » Messages posted by Oana
Vad ca vanzarea nu are succes asa ca revenim cu un update, mai exact incerc cu donatia. Ca si donatie, ii vrea cineva? Daca nu e cineva de pe forum, poate stiti vre-un pet shop unde as putea sa ii donez?

eventual rog moderatorul sa mute topicul la donatii..... multumesc.
Dupa ce am pus intrebarea am gasit un post fix despre neoane. E adevarat ca nu am priceput aproape nimic din explicatiile tehnice dar am retinut ca am nevoie de un 830, eventual 2 pt ca cel de la narva e de cand am cumparat acvariul adica de mai bine de 1 an jumate. Dar sa inteleg ca trebuie sa schimb neonul la 6 luni? De ce?

Acum am pietris alb si da, l-am schimbat deja o data pt ca se inverzise si arata ca dracu. Iar pietrele cred ca s-au umplut de alge in mai putin de 1 saptamana, chiar ma gandeam ca o sa am o problema cand o sa pun plante daca se fac atat de repede algele. Oricum e clar ca o sa schimb aproape tot.

Alta intrebare: eu puneam in filtru extern un strat de carbune activ care am inteles ca era contra algelor. Parca scria pe cutie ca daca am plante sa nu pun asa ceva, deci o sa il scot. Pot pune ceva in filtru special pt plante? Exista vre-un fertilizator de genul asta?

Ah si inca o maxima problema: cred ca filtrul trage chestii mici, si probabil asa o pot pati si neonii...ca am gasit o data un pui in el, desi era viu, dar nu stiu cum a reusit sa ajunga acolo....cum fac sa nu am problema asta? daca ii pun sita, nu va mai trage mizeria....
Oh, dar ma ajutati, enorm chiar si ma bucur ca imi raspundeti si in mod sigur o sa aplic tot ce mi-ati spus. Da schimb pietrisul, arunc pietrele mari care erau calcaroase si erau special luate pt ciclide si da intentionez sa schimb neoanele. De apa nu eram sigur daca sa o schimb pe toata sau nu, dar daca ziceti ca asa trebuie nu-i nici o problema, cum dau ciclidele incep rearanjarea si nu ma grabesc sa bag instant pestii. O sa las plantele in apa noua cam 2 saptamani si sper sa fie ok.

problema mea e cu plantele, candva pe vremuri am avut plante si ba cresteau in disperare de ma scoteau din minti ca acvariul arata dezordonat, ba se umpleau de alge si aratau ca naiba. Asa ca as vrea niste plante nepretentioase dar sa arate si bine, ca acvariul e maricel si daca nu le aranjez frumos o sa arate ca naiba. In mod clar la inceput nu o sa ma descurc cu fertilizant, CO2 si alte alea, nu sunt atat de tehnica si mi-e greu sa inteleg legaturile chimice.....

Oricum pentru inceput cred ca am informatiile importante. Probabil o sa imi mai vina intrebari in minte asa ca nu o sa ma sfiesc sa intreb. Pesti ok stiti de unde as putea lua? sa nu iau pesti bolnavi....daca nu gasesc pe forum planuiesc sa ma duc la hornbach sau la magazinul domnului Oprescu. Speciile enumerate sunt de neoni, diverse varietati de culoare sau sunt specii de characidae?

Later edit: m-am uitat la neoanele pe care le am acum si am unul pe spate care e venit cu capacul si este marca Narva este daylight si are 30W si pe fata am un philips aquarelle tot de 30W. Nu sunt bune pentru acvariu plantat? Pietrisul trebuie sa aiba o culoare anume? Tot pe aici am citit ca neonii prefera substratul mai inchis, asa este?
Buna ziua tuturor,

Sunt noua in ceea ce priveste aceasta specie, mai veche in domeniul acvaristicii, candva am fost foarte activa pe forum si am avut ceva specii de pesti, nu foarte speciale dar macar sunt in stadiul in care nu fac ciorba de pesti si nu cumpar nimic fara sa ma documentez inainte.

Dar sa las "vrajeala" si sa trec la subiect. Am acum ciclide africane la care vreau sa renunt pentru ca sunt prea sfioase pt mine, in general admir bolovanii din acvariu, pt ca pestoii sunt speriosi si se ascund care unde nimeresc cand apare cineva in camera. Asa ca as dori sa schimb pestii si evident decorul si m-am hotarat la un card de neoni si probabil atat pt ca nu am gasit un alt peste care sa imi placa si sa se potriveasca cu neonii. As fi vrut tetrazone dar prefer sa am neoni intregi si nu ciopartiti.

Concluzie: intr-un acvariu de 180l net, cam cati neoni as putea sa bag? Probabil ca o sa iau si niste sanitari deci va rog tineti cont si de un nr de 4 din acestia (2 sugatori si doi care sa manance ce ramane de la neoni). Daca iau specii diferite de neoni, cati trebuie sa fie din fiecare specie?

Ca si plante, as vrea sa am si ceva gen iarba, pt ca imi place foarte mult si din cate am inteles imi trebuie si niste plante mai mari pt ca cineva a scris pe aici ca neonii prefera plantele dese si inalte. Deci daca stiti denumiri, la care recunosc nu sunt foarte buna, va rog sa mi le spuneti. Vechiul decor facut pt ciclide in spatele acvariului (adica stanci din polistiren si ciment) va ramane la locul lui, desi e plin de alge, nu stiu cum il curat.....deci daca aveti idei sunt nerabdatoare sa le ascult.

mentionez ca am filtru extern, JBL cred, nu stiu exact capacitatea dar stiu ca l-am luat sa se potriveasca pt marimea acvariului. probabil ca vor mai urma intrebari legate de materialele filtrante, substrat si neoane care in mod sigur vor trebui schimbate ca sa se potriveasca unui acvariu plantat.

Daca am zis vreo gogomanie nu dati prea tare cu pietre, orice greseala e reparabila...
M-am hotarat sa vand ciclidele pentru ca din pacate mi se par foarte fricosi, si mai mult stau ascunsi printre pietre decat la vedere. Asa ca vand:
- 5 buc de Labidochromis caeruleus (4 mari (cam 1 an jumate cred ca au) si unul mai tinerel, puiul rezultat din familia asta, care are probabil in jur de 6-8 luni
- 6 bucati de Pseudotropheus elongatus (adica o familie de 5 si un pui (cam tot de 6-7 luni) rezultat din aceasta familie si care a reusit sa scape din ultima serie de pui pe care i-am maritat).

Bonus vin doi sanitari, synodontis.....

Daca doriti poze, le am pe calc de acasa, si le trimit la cerere. Nu stiu cate sunt femele si cati masculi dar cel de la care i-am luat si care este crescator cu experienta, tot de aici de pe forum, mi-a garantat ca sunt combinatia optima ca sa se formeze familie si sa nu iasa cu scantei, ceea ce s-a si intamplat.....

Pret: 15 lei/buc sau la pachet 100 lei.
Problema e ca trebuie sa stiu exact cand vreti sa ii luati pentru ca din pacate pt mine, am un decor din polistiren pe spate cu foarte multe ascunzatori, ceea ce face prinderea lor aproape imposibila. Deci daca aveti sfaturi si idei despre cum sa ii prind mai repede si cu mai putin stres pt ei, le accept cu placere.

Las si telefonul de contact al sotului meu, pt ca are mai mult timp liber: Andrei - 0729.440.206
Multumesc Lofty. Pestii sa stii ca sunt bine sanatosi, nu se bat deloc, par sa convietuiasca bine.

Le-am luat mancare noua, mi s-a parut ca cea pt pui pe care mi-ai recomandat-o la inceput nu le mai ajungea.

Le dau de la JBL: Grana pt ciclide 10% krill si Novo Stick M. Astazi le-am dat si ceva artemia si cand s-a imprastiat prin acvariu au fugit care incotro

Inca nu m-am prins care sunt femele si care sunt masculi, mai ales ca sunt tare speriosi si nu prea reusesc sa le fac poze. Poate o data la masa incerc o poza de grup si poate ma ajuti si cu asta.

Multumesc inca o data pt tot
Am revenit, poate de data asta ma ajutati mai mult....

A disparut problema cu algele, am micsorat mult perioada de iluminare, apa, schimb la 2 zile cam 40L, si am montat in capac un cooler de calculator care imi scade temperatura la apa cam cu 4-5 grade/zi daca il las sa mearga non stop.

Vreau acum sa schimb neoanele cu care a venit setul. Problema e ca nu stiu ce fel de neoane sa iau. Am inteles ca am nevoie de Phillips Aqua Glo dar cu ce cati W? Si al doilea de care sa fie? Pot sa il pastrez pe cel cu care a venit capacul si pe al doilea sa il inlocuiesc cu un Phillips?

As vrea sa scoata in evidenta coloritul pestilor, lofty zicea ca are un neon pt marine spre ex.

Ma puteti ajuta?

Multumesc!
Nu am de unde sa fac rost de asemenea echipamente si sa le cumpar nici vorba deocamdata. Am urmat sfatul vostru si am lasat lumina aprinsa cat se poate de putin, in jur de 1 ora dimineata si 1 ora seara. In rest au lumina dor de la fereastra, care e destul de departe.

In privinta celor doi sanitari nu ma ajutati cu nimic? ei ce mananca si mai ales cand si cum mananca daca ceilalti halesc tot ce ajunge in acvariu si e comestibil....
pai si presupunand ca trece, nu va reaparea problema? Dar care e de fapt problema? Nu sunt ok neoanele din cate inteleg nu? Si nici filtru nu face fatza nu?
Revin cu probleme evident.... si cu o intrebare:
1. problema: apa e verde rau de totsi destul de tulbure, desi schimb apa cam 40L la fiecare 2 zile. Mancare le dau asa cum mi-a zis Lofty 3 click-uri dimineata si 2 click-uri seara (am mancare JBL Nova Grano Vert mini in recipient cu dispozitiv de dozare). De mancat o mananca pe toata, i-am urmarit. De fapt pestii au crescut destul de mult de cand i-am luat (2 sau 3 saptamani) dar apa se inverzeste pe zi ce trece...

image

image

2. intrebarea: ce sa le dau sa manance la synodontis? nu prea ies de sub pietre cat e neonul aprins si nu sunt sigura ca au ce manca dupa ce se stinge neonul ca mananca ceilalti tot ce pare bun de mancare...zici ca ii tin nemancati non stop, asa se reped si devoreaza mancarea...synodontisii saracii nu raman cu nimic....

P.S. - stiu ca pietrele nu sunt prea ok, nu am avut bani de altele si am vrut sa aiba toti ascunzatori, dar cand o sa am o sa pun mai multe de genul celor albe. De asemeni, inca nu am bani de filtru extern asa ca daca filtrarea e cauza....
Mi-am luat vineri din Hornbach doi synodontis (eupterus cred) si sunt cam ciudati...adica pe langa faptul ca inoata numai cu burta in sus, obicei despre care am citit ca ar fi normal, stau mereu ascunsi si daca aprind neoanele fug disperati prin tot acvariul.

Momentan, pentru ca nu am alti pesti, tin mereu neoanele stinse, dar cand o sa populez acvariul, nu vor fi stresati de lumina, asa cum imi par a fi acum?
Ok, multumesc pentru informatiile mai mult decat satisfacatoare si la obiect :-P .

Deci daca apar alge inseamna ca ciclarea merge bine, deci pot sa sper ca totul va merge bine :-)

O sa primesc si niste pietre in curand si sper sa fie ok.

M-am hotarat si la specii si o sa le iau de la un crescator de aici de pe forum, de la Lofty, care mi-a raspuns si el foarte la obiect

Mai am totusi o intrebare legata de duritatea apei; cu ce o cresc? Tot cu solutii speciale sau pot sa o fac cu ceva natural? Ce teste trebuie sa am obligatoriu si cu ce frecventa sa testez apa?
In loc de SERA Aqutan pot folosi in combinatie JBL Biotopol+Sera Nivitrec ? Vad ca deja pe pietris si pe pietre a inceput sa se faca o pelicula maronie. Sa se faca alge atat de repede? dupa numai 4 zile, desi in acvariu merge doar filtrul, am pus foarte putina mancare care s-a lasat pe fund si acolo a ramas, si nu am dat drumul la neoane deloc. Precizez ca nu ajunge deloc soarele la el...singura problema e ca se face foarte cald in camera unde tin acvariul...caldura va fi o problema grava pentru africani?
Lofty e un user? :d

In privinta duritatii apei, trebuie sa fac ceva special? Speciile de pesti, am citit undeva ca chiar daca sunt din aceeasi specie, sa nu pun mai multe familii cu aceleasi culori. E adevarat? Ramirezii merg combinati cu africanii?
Va multumesc pentru uraile de bun venit si pentru sfaturi, voi tine clar cont de ele si probabil voi fi printre putinii incepatori care o fac ...sau poate cat am fost plecata s-au schimbat lucrurile in privinta asta

Acvariul are suprafata 100X40X45, probabil scazand nisipul si pietrele, volumul va fi sub 180l. Nu am unde sa pun un acvariu mai mare din pacate...poate cand voi avea copii mari care sa nu mai stea cu mama ))

O sa pun mai jos niste poze cu ce am pana acum, mentionand ca voi mai aduce pietre, preferabil din natura pentru ca cele din Hornbach sunt ale naibii de scumpe....

Filtru extern e prevazut dar mai tarziu pentru ca acum nu am buget pentru asta. Nu stiu modelul de filtru pentru ca am aruncat cutia...si am uitat sa notez dar mai ajung la hornbach si o sa notez pe ceva.

Mai spuneti-mi va rog cat sa las acvariul la ciclat si daca stiti de unde as putea lua pesti sanatosi si nu groaznic de scumpi cum sunt la hornbach si la petshopu din Grand Arena.
image

image

image
Buna ziua tuturor. Numele meu este Oana, sunt "noua" (sau nu neaparat, unii poate isi vor aduce aminte de mine sub un alt nick) pe forum si evident voi avea nevoie de ajutor.

O sa prezint mai jos "achizitia" mea in domeniul acvaristicii si poate ma ajutati cu sfaturi pentru ca am ajuns intr-un mic impas.

Am un acvariu cumparat din Hornbach, 180l, complet utilat (cu filtru intern, termometru, incalzitor, capac, neoane). Am cumparat nisip alb si ceva pietre albe, calcaroase cred. Vreau sa bag inauntru ciclide africane. Nu vreau sub nici o forma plante.

Acum impasul meu este: ce specii sa iau ca sa nu se lase cu bataie, cate buc din fiecare (am retinut 1 mascul la 3 femele) si ce alte specii pot adauga pe langa ele? Nu as vrea in mod special sa ii imperechez, vreau doar sa se simta bine in acvariu.

De asemeni, ce sanitari sa iau avand in vedere ca nu am plante si sper sa nu imi apara alge.....(acvariul e ferit de soare)?

Acum am lasat acvariul la ciclat, o sa iau pestii abia dupa ce ma documentez suficient. pana atunci merge filtrul si zilnic voi pune putina mancare in apa. Am mai avut acvariu acum vreo 4 ani, nu foate mare si cu specii comune si nu am avut nici un fel de problema dar stiu ca africanii sunt mai deosebiti.

Forum Index » Profile for Oana » Messages posted by Oana
Go to: