[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: cheloo
Forum Index » Profile for cheloo » Messages posted by cheloo
Salut eu am parvula si acicularis intr-un nano de 18L in care nu am fertilizare decat substratul (Aquabasis) si nu folosesc CO2.
Au luat-o mai greu cand le-am introdus (cam in 2 sapt) dar acum vad ca tot cresc ba chiar au si destul de lungi runerii ca se vad prin sticla acolo unde sunt destul de apropiati de margine.

Lumina este o lampa de 13w Solar White 6500k de la Aquatic Nature.
Ca si teste de apa NO3=5 / PO4~0.03 / Fe nu prea e / Kh = 4 / pH = 7
Da la minikani poti pune pompa chiar in dulap sub acvariu (daca exista asa ceva bineinteles) linga filtru. Nu este obligatorie amplasarea sa in bazin. Stiu pe cineva care are astfel montata pompa la un minikani 80 si ii merge de 1 an de zile fara nici o problema.
Am avut si eu un moss wall facut dupa ce am vazut pe youtube un filmulet. Arata binisor .. dar nu l-am lasat sa creasca sa acopere complet plasa pentru ca bagasem red cherry in bazin si am pierdut multi dupa el chiar daca era foarte apropiat de spatele acvariului (la 3-5 mm).
Ah da .. pe moss wall am avut java / christmass si erect .. sincer cel mai mult mi-a placut cum crestea christmass din el .. restul erau mult prea rare firele .. cred ca daca asteptam mai mult in timp s-ar fi umplut.
@dogibeer84 omule doar ce mi-ai raspuns la o mare intrebare pe care o aveam in legatura cu tufele de stem plants. Multumesc mult
Daca zici ca ai primit un botia ... lasa-i o sa se ocupe el de "problema"
sunt total de acord cu tine vereb.
Nu ma contrazic cu nimeni ci doar mi-am expus parerea in legatura cu niste neoane pe care eu insumi le-am testat. Ba chiar de 2 zile am tot vorbit cu initiatorul topicului pe privat explicandu-i cum sa pune rigletele alea, de unde ar putea cumpara neoane, s.a.m.d. pentru a nu transforma topicul intr-o sesiune de chat.

Iar in legatura cu neonul acela .. l-am comandat si l-am testat si sincer m-a lasat total rece. Sunt neoane mult mai bune si mai ieftine pe net .. care fac acvariul sa arate MULT mai bine decat Aquarellul.
In legatura cu clipurile alea nu cred ca sunt filmate cu o camera slaba sau ca lumina arata altfel decat in realiate .. daca te uiti oamenii au facut filmulete (ceea ce mie mi-se pare foarte tare) cu tipurile de neoane pe care le vand in magazinul lor.
Practic e ceva gen ce a postat alber mai sus .. doar ca video.
uite un acvariu luminat cu Philips Aquarelle ... zi-mi si mie pe ce culoare se vede acvariul ? Pe albastru ? cred ca sunt daltonist

http://www.youtube.com/watch?v=fTur7KFAfJg

uite unul pe 865 :

http://www.youtube.com/watch?v=fY1DdxHPDOg&feature=related
ceeee ?? Nu va luati de egeria aia !!! mi-a luat ceva timp sa i-o plantez ca lui ii era lene si amu ii ziceti sa o scoata ??

Glumeam bineinteles eu unu as lasa cateva fire ascunse dupa buturuga unde nu se vad doar pentru calitatile ei si consumul de nitrati in excess care il are.

Oricum vad ca s-a limpezit frumos bogdane felicitari dar endleri ? Cand am zis eu de endleri parca ziceai ca nu ai chief de vivipari

acu hai cu aparatu ala si la mine
nu se merita sa cumperi desi sunt ceva producatori care vand asa ceva. JBL .. Sera dar sunt undeva la vo 60-80 RON.

http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/12601.page

Aici e tot ce trebuie sa stii despre bomba
daca o faci tu ... 5-10 lei cred.
mmm am inteles
Pai atunci ai 2 optiuni .. vezi cat tin balasturile tale daca tin mai mult de 30W incearca sa iei neoane T5 de putere mai mare. Nu iti trebuie nici o mare inginerie schimbata la acvariu ca sa le poti monta. Foloseste niste riglete electrice (din alea de bagi cablu pe o parte si strangi cu surubelnita si pe partea cealalta alt cablu pe care iar il strangi cu surubelnita). Pe o parte bagi cablurile pe cealalta parte picioarele de la neon. Si ca sa le fixezi le prinzi cu coliere de plastic de suportii T8. Mai mult de 4-5 ron nu te costa modificarea asta daca bineinteles tin balasturile.

Daca nu .. ramai momentan pe T8 dar trebuie sa cauti ceva neoane cu lumina "normala" gen Daylight sau Sunlight. In momentul asta chiar nu imi trece prin cap nici un model dar poate alti colegi te pot ajuta mai mult
Inteleg ca acvariul tau are 180L.

Pai poti sa faci o combinatie de 1xAquarelle + 2x Osram 865 (nu 830 sau ceva de genul .. trebuie sa fie 865) pentru ca astea au in spectrul lor de culoare destul albastru sa taie rozul acela.

Aquarellul este numai T8 deci va fi de putere redusa la aceeasi lungime ca T5-urile 865.

De exemplu .. acvariul tau are 100cm
Pui un Aquarelle 25W care are 75 cm si 2x39W T5 HO Osram Lumilux 865 care au 849 mm.

Asta in cazul in care vrei sa ai neaaparat un neon mai "special" pentru plante.

Dar daca nu ai un bazin bine plantat mai bine nu iti bati capul si te duci direct pe 3x865 si ai terminat treaba. Sunt mai ieftine ca alte neoane de acvariu si isi fact treaba ok zic eu.
In timp daca faci rost de bani poti sa mai schimbi si sa incerci si alte tipuri de neoane .. cu alte spectre daca nu esti multumit.
Salut

Dupa ce m-am imbolnavit bine cand am vazut cateva dintre acvariile nano ale unor colegi de aici de pe forum m-am decis ca este cazul sa incep si eu unul.
Proiectul a inceput acum 3-4 saptamani si o sa postez cateva poze (din pacate de proasta calitate) din evolutia sa.

Bazinul : Cocoon 2 18.5L
Lumina : Aquatic Nature Solar Duo Boy : 13W Lumina Alba 6700k
Filtru : Aquatic Nature Flow 60 (In curand un Resun Cyclone Mini)
Substrat : JBL Aquabasis + Manado
Decor : Lemn de esenta tare care este luat dintr-un acvariu in care a stat destul de multe luni, granit.

Flora : Java Moss, Christmass Moss, Eleocharis acicularis, Eleocharis parvula, Pogostemon helferim, Staurogine, 2 specii de criptocorine momentan neidentificate
Fauna : Rasbora Maculata + Red Cherry Shrimp, 1 Neritina Horned.

Nu am poze cu bazinul de la inceputuri dar am cateva poze facute cam la 3-4 saptamani de la setup :

image

image

image

Si acum 3 poze facute azi dupa ce ieri m-am balacit un pic prin bazin (scuze pentru calitatea proasta .. sunt facute cu telefonul)

image

image

image

Acum problema pe care o am este ca am senzatia ca este neterminat. Ii lipseste ceva si desi stau cu ochii in el de ieri nu reusesc sa imi dau seama ce.

Orice sfaturi sau obiectii sunt binevenite.

Multumesc
cheloo
hmmm ai idee cea din spate de la tine din acvariu ... care seamana cu iarba cum spui tu cum se numea ? Adica ce nume a spus ca are vanzatorul din magazin ?

Daca era Parvula sau Acicularis sunt plante de mijloc (Acicularis) sau fata (parvula).
Alea sunt plante care daca se simt bine tind sa acopere toata suprafata de substrat pe care o au la dispozitie si odata incepute sa creasca sunt destul de enervante pentru ca acopera tot.
Daca le tii sub control sunt foarte frumoase si chiar dau un efect deosebit in acvariu dar trebuie sa ai grija de ele si de cum se imprastie.

Echinodorusii sunt plante destul de mari (exceptie facand echinodorisii pitici si hai sa zicem si Tenellus) asa ca incearca sa le plantezi mai spre spatele acvariului. Ei fac frunze mari care tind sa umbreasca tot ce ar putea creste sub ei .. deci nu cred ca vrei sa ai o astfel de planta in prim plan ;)
Aquarelle sunt neoane speciale pentru plante.
Au un spectru predominant rosu si ele aprinse au o nuanta roz. Daca pui un astfel de neon la acvariu trebuie sa ai in vedere faptul ca va trebuii sa "tai" culoarea rozalie pe care o va da apei cu un neon cu o culoare rece altfel tot acvariul va avea o lumina sa zicem suspecta spre rosu .. si chiar nenaturala. Spun asta din experienta .. devine chiar deranjanta la un moment dat.
Deci daca iei un Aquarelle va trebuii sa cauti si un neon gen DayLight de putere mai mare .. sau ceva cu un spectru spre albastru (nu actinic bineinteles).

Inca ceva .. am observat ca daca neonul "roz" este pozitionat pe spatele acvariului (primul neon de la spate) iar cel cu lumina mai rece mai spre fata taie mult mai bine rosul decat daca cel rosu va fi primul din fata.
CO2 lichid poti gasi de la Easy Life. Se numeste Carbo. E ok-ish pentru inceput dar nu se compara cu ceva gen Bomba CO2

In legatura ca plantaminul nu stiu ce sa zic. Din cate am mai citit discutii despre el daca e sa faci o scara a fertilizantilor este cam pe undeva pe la inceput. Daca aveai ceva substrat fertil poate ca era mai ok dar asa chiar nu stiu cat de efectiv va fi.

Oricum ce ai face nu pune fertilizanti de acum ... mai asteapta cateva zile sa se mai aseze acvariul pentru ca momentan nu prea consuma nimeni fertilizantii deoarece plantele inca se acomodeaza si s-ar putea sa te trezesti cu o alga de toata frumusetea
Daca nu ma insel ce ai tu acolo sunt echinodorusi.
Echinodorusii au "obiceiul" asta de a se topi partial cand sunt introdusi intr-un mediu foarte diferit de cel in care au fost tinuti/crescuti.

Lasa-i in pace .. eventual poti sa le rupi de la radacina frunzele alea care se topesc mai tare.
Si pe viitor cand plantezi echinodorusi rupe-le din frunzele mai vechi asa incat sa ii plantezi cu 3-4 frunze maxim.
Cauta pe youtube sfaturi de plantare de la Tropica. Ai sa vezi ca cei de la Tropica (mare crescator de plante) chiar si recomanda ruperea frunzelor mai batrane inainte de plantare.

Si asa cum zice si lazarginel gandeste-te pe viitor la ceva fertilizanti. De exemplu feropol24 + feropol (primul este zilnic iar al doilea se adauga saptamanal). Daca cumperi alea la bazinul tau iti vor ajunge pentru foarte mult timp.
Dar inainte de fertilizare incearca sa mai plantezi putin acvariul cu ceva plante mai easy pentru inceput. Gen Valisneria, Egeria, Elodeea, Anubias (in zonele mai umbrite).
Frumos inceput .. cred ca o sa iasa ceva foarte interesant acolo mai ales ca se vede ca "ti-ai facut lectiile" inainte sa te apuci

Si da sunt de acord cu Dolly .. pietrele alea sunt superbe !!
Eu ti-am zis din prima pagina a postului .. daca vrei sa te apuci sa bagi CO2 la cate plante ai tu o sa ai probleme.
Mai baga plante si dupa aia da-le CO2. Asa ele iti vor suplimenta aportul de O2 in acvariu si nu o sa ai probleme cu sufocarea pestilor.
In momentul asta tu bagi CO2 de la bomba ca pentru un acvariu plantat normal spre mediu .. iar tu ai doar cateva plante. Nu au cum plantele alea sa consume tot CO2 care il bagi tu si in acelasi timp sa iti produca suficient O2.
Daca doar ti-a sarit supapa la butelie nu trebuie sa schimbi robinetul. Doar spune-le ca a sarit supapa ca au incarcat prea mult butelia si sa ti-o schimbe.
Acum 3 sapt un coleg de aici de pe forum a patit ceva asemanator .. i-au incarcat o butelie de 3kg ca si cum ar fi fost de 4 desi el clar le-a zis ca este de 3kg.

toate bune frumoase .. a ajuns omu acasa si pentru ca "fugise de la munca" a montat repede butelia .. a dat drumu la CO2 pe instalatie si a plecat. Era pentru prima oara cand si-o incarca deci nu stia el ce prostii pot sa faca astia de la centrele de reincarcare.
La 30 min dupa asta a avut FOARTE mult noroc ca fratele lui a intrat in casa si a vazut ca butelia scapa CO2 si facea mare bahau sub bazin in dulapul ei.

Dupa ce s-a dus cu butelia cu supapa sarita la centru aia i-au schimbat supapa gratuit! si i-au reincarcat butelia fara sa comenteze nimic.

Forum Index » Profile for cheloo » Messages posted by cheloo
Go to: