[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Eleocharis parvula  XML
Forum Index » Plante de acvariu
Author Message
pomi
Senior member
[Avatar]

IP:

Buna seara!

Cat de curand, vreau sa imi fac un nano cu planta din titlu si as dori sa aflu cat mai multe despre ea, astfel incat sa formeze un covor frumos.

Ii trebuie substrat fertilizant?
Cati watti sau lumeni pe litru ii trebuie?
E necesar CO2?
Are nevoie de fertilizare micro/macro?
ETC...

Am cautat pe net, dar am gasit informatii firave si contradictorii, asa ca intreb pe cei care au aceasta planta.

Va multumesc!

Biotop Malawi || Biotop Amazon
Nagy Attila
Membru de baza
[Avatar]

IP:

pomi wrote:Ii trebuie substrat fertilizant?
Cati watti sau lumeni pe litru ii trebuie?
E necesar CO2?
Are nevoie de fertilizare micro/macro?
ETC...

La mine a mers foarte bine in substrat Tropica folosit la mai multe setup-uri. In maximum 2 luni am avut covorul compact.
Ca si lumina te sfatuiesc de la 0.5w/l pana la 0.8w/l .
CO2 e necesar pentru o crestere rapida si sanatoasa dar depinde cat de mare va fii acvariul incat sa nu fie diferente mari de ph in momentul in care se introduce si dupa ce este oprit. Eu in general la nano-uri am avut succes cu Easy Carbo si schimburi dese de apa, adica la 3-4 zile 40%.
Fertilizare este nevoie si de micro si si de macro.
In rest nu cred ca e o planta foarte pretentiosa si se poate tunde ca si HC. Adica sa tai firele rebele.
Spor la noul tau proiect!
[Yahoo!] [ICQ]
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Am crescut planta si in ADA Malaya si in Aquabasis acoperit cu pietris. In ambele bazine am avut fertilizare macro, micro (STEP 1 si 2 + BrightY K in ADA si macro cu Ferropol in celalalt) si CO2 plus lumina adecvata. Adica in cel cu ADA am avut doua becuri AN de 6500k-11W fiecare, asta inseamna cam 0.8W/L; iar in cel mare a stat sub niste Osram Fluora, cam 0.7W/l. In ambele bazine a crescut repede si vrumos, fara mari batai de cap. Dupa parerea mea este o planta care pleaca repede si se inmulteste repede.

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
pomi
Senior member
[Avatar]

IP:

Cred ca o sa merg pe Aquabasis, ca il gasesc mai usor.

Pentru micro si macro ce sa folosesc? PPS-Pro e bun de ceva ?

Ca lumina ma gandesc sa folosesc un bec sau doua cu leduri, ca sa imi iasa reflexiile apei pe covorul de Parvula. Au spectrul de lumina necesar plantelor aceste becuri ?

Daca folosesc Easy-Carbo, nu mai am nevoie de CO2?

Scuzati multitudinea de intrebari, dar vreau sa stiu tot inainte sa ma apuc de el

alber
Moderator
[Avatar]

IP:

pomi wrote:Cred ca o sa merg pe Aquabasis, ca il gasesc mai usor.

Este ok AquaBasis-ul. Il poti acoperi cu pietris granulatie 2-3 mm sau cu Manado.

pomi wrote:Pentru micro si macro ce sa folosesc? PPS-Pro e bun de ceva ?

Ca micro iei Ferropol si Ferropol 24, daca folosesti AquaBasis. PPS-Pro este ok pentru ce vrei tu sa faci.

pomi wrote:Ca lumina ma gandesc sa folosesc un bec sau doua cu leduri, ca sa imi iasa reflexiile apei pe covorul de Parvula. Au spectrul de lumina necesar plantelor aceste becuri ?

Nu ma pricep deloc la leduri, asa ca ti-as recomanda niscaiva becuri economice sau tuburi de neon. Dar daca vrei musai shimmering, atunci leduri sau metal "halite" .

pomi wrote:Daca folosesc Easy-Carbo, nu mai am nevoie de CO2?

Personal nu sunt multumit de ce face EC in acvariu, din punct de vedere al aditiei de Carbon. Mai bine faci o bomba mica.

pomi wrote:Scuzati multitudinea de intrebari, dar vreau sa stiu tot inainte sa ma apuc de el

Nu te mai scuza atat ca n-ai de ce. Pune mana si intreaba, rezolva-ti nelamuririle si da drumul la treaba

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
pomi
Senior member
[Avatar]

IP:

Renunt la valuri, deci si la leduri, pentru ca imi elimina prea repede CO2 din apa. Cred ca bag un tub sau doua de OSRAM 865 sau un spot obisnuit, care sa aiba spectrul asemanator cu tubul 865.

Valurile le fac doar la filmulete cu un feon

danc
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Salut,

Am crescut parvula in aquabasis si manado fara probleme, intr-un acvariu de 37litri cu doua tuburi T8 de 18W fiecare: unul fluora, celalalt 865 daylight. Fertilizare pps-pro si ferropol (pe atunci) + aditie de Co2. Nu mi se pare o planta prea pretentioasa, daca indeplinesti un minim de conditii.

Bafta !
[Email] [WWW]
cheloo
Junior member

IP:

Salut eu am parvula si acicularis intr-un nano de 18L in care nu am fertilizare decat substratul (Aquabasis) si nu folosesc CO2.
Au luat-o mai greu cand le-am introdus (cam in 2 sapt) dar acum vad ca tot cresc ba chiar au si destul de lungi runerii ca se vad prin sticla acolo unde sunt destul de apropiati de margine.

Lumina este o lampa de 13w Solar White 6500k de la Aquatic Nature.
Ca si teste de apa NO3=5 / PO4~0.03 / Fe nu prea e / Kh = 4 / pH = 7

fostul user Trippin
[Yahoo!]

Forum Index » Plante de acvariu
Go to: