[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: salapiat
Forum Index » Profile for salapiat » Messages posted by salapiat
Acvariul vine cu tot cu backgroundul facut la comanda care mascheaza complet turul si returul filtrului si incalzitorul. Filtru extern JBL e900 plin cu materiale ceramice siporax,( daca se doreste pot inlocui filtrul cu un ehein profesional 2080, dar atunci pretul total este de 2500 ron) incalzitorul de 300W precum si un powerheatpentru recircularea apei in acvariu, Mai are suportul construit din teava rectangulara acoperit cu pal. Are capac din comatex facut la comanda. Daca se doreste pot sa il dau cu tot cu pesti, diferite sortimente de ciclide africane.
Practic un acvariu complet. Pret 1500Ron. o74o581033
Vand acvariu de 300L din sticla de 10 (10x5050) , lipit cu silico negru si intariturii longitudinale. Acvriul vine cu tot cu pesti de difrite marimi si spei (in jur de 30-35) de exemplare mature- mbune ierivore de malawi.
Background din polistiren acoperita cu rasini epoxilice (complet inofensive pentru pesti). La mine stau de 2 ani si prospera. Backgroundul mascheaza coplet echiamentle: incalzitorul, un powerhed si are iesiri prin el de la filtrul extern.
Substrat Jbl Manado vre-o 15l.
Capac din comatex facut la comanda acoperit in autocoland de culoarea mobilierului. Capacul contine 2 neoane T5 de 36W ambele JBl-uri (nu ai stiu exac e care)
Standul este facutla comanda din teava rectangulara 50x50x4 si 2 blaturi depal cu polistiren de 5mm intre ele. Cadrul este imbracat in pal (fara spate)
Incalzitor de 300W si un powerea de 1200L/h pt circularea apei.
Acvariul este complet, mai putin fltrul extern pe care il pastrez pentru un al proiect mai are.

Pretl total est de 1500RON
butelia o vinzi?
mai este valabil? vreau butelia
Azi am observat ca unul din pestii care avea probleme cu codita franjurata are pur si simplu niste rani, ca si cum ar fi fost muscat( lucru putin probalil pt ca rana este exact de jur imprejurul ochiului, ochiul nu este atins, inca) Mai are astfel de rani si la coada si pe partea laterala. Ma puteti ajuta sa identific boala?!
Cel mai apropiat oras de und epot sa imi iau produse de acvaristica de la firme serioase (jbl, sete....) e la 40 de km , deci nu prea pot ajunge cum vreau eu. Pastilele le-am dizolvat in cana si apoi am turnat in acvariu.
Azi am bagat in acvariu 10 pastile de eritromicina, informatie garita pe un alt forum, crezi ca ar ajuta?
Am un acvariu de 300 de litri cu ciclide de malawi, filtru eheim profesional 3 2080. AM schimb de apa la picatura si dupa cum l-am reglat se schimba cam 40% din apa pe saptamana.Ultimile analize de apa au iesit foarte bine: fara amonicac, no2 sau no3( sau destul de mici cat sa nu fie sesizabile de testele de la tetra).
Am pierdut deja 2 pesti si mai am cativa cu coditele despicate si franjurate, au umpic de alb pe la bot, parca au si zolzi lipsa si la unul i s-au umflat ochii.
Ce parere aveti?
Aceeasi problema o intampin si eu, cum ai reusit sa rezolvi problema?
Vand acvariu de 97 de litri, 65x30x50 (LxlxH) si capac, complet echipat
ECHIPAMENTE: filtru intern Filtru intern Shark 800 ( http://www.animaniashop.ro/produs.php?id=1505&produs=Filtru-intern-Shark-800-+Incalzitor-Scuba-100W )- un compartiment e plin cu ciporax si unul cu burete, mai am zi buretii originali care sunt noi;
incalzitor Skuba 100 W;
Iluminare: 2 neoane Orsram Fluora T8 de 18W; 1 neon Osram Lumilux 965 de 24 W;
priza programabila;
2 ventilatoare pe capac;
Acvariu are substrat JBL AquaBasis Plus ( este in acvariu de 8 luni si am adaugat in fiecare luna JBL Feroballs) si il dau cu tot cu plantele din el.
Il predau doar personal si nu asigur transport. Sunt din Sebes Judetul Alba; 0740581033
Pret fix 600 ron.
Nici un fitltru nu va sta in vitrina, mai am un acvariu plantat de 360 de litri care inca nu e chiar garta, si ma gandeam oare cum ar fi mai bine sa fac inparteala filtrelor, avand in vedere ca ciclidele sunt prioritare la filtru( mai cacacioase).
Pietrele nu mai sunt de mult timp asa. Le cumparasem asa, mai patratoase, in forma de cub, dar le-am mai spart si am mai scos din ele ca pareau cam multe. Acum pestii cunt marisori si am deja a 3-a generatie de pui;)
Multumesc de sfat. Daca mai sunt si altele, le accept cu placere.
Acum am o alta dilema. Acavariu de ciclide are 2 filtre externe jbl 900 pline cu siporax si un resum intern pt filtrarea mecanica. Recent am achizitionat un eheim profesional 3 2080. Care varianta de fitrare e mai buna? cele 2 jbl sau eheim-ul?
Cred ca am scapat, dar nu cu ajutorul filtrului uv. Am cumparat un resun sp2500 ( filtru intern cu 1200l/h) la care am pastrat doar filtrarea mecanica: pasla si perlon. Acum nu ami am particule in apa dar filtrul trebuie curatat tot la 3 zile. In el este un fel de mal verzui (caca de peste) care la ierbivore vad ca are o densitate mai mica si e predispus sa pluteasca in masa apei decat sa se depuna frumos pe fund si sa astepte sa fie aspirat.
Pestii au mai crescut de cand am scris ultima oara, am deja a 2-a generatie de pui dar ma confrunt cu o problema: am in masa apei niste particule mici albicioasede care nu scap nici cum. Am mai montat un filtu intern pt filtrarea mecanica si mi-am luat si un UV crezand ca acele particule sunt alge sau infuzori, dar vad ca (coafura rezista) problema persista. Idei ceva de la cei mai experimentati in ciclide?
Si inca o serioede poze ca nu au incaput toate in acelasi post
DA. Uite si niste poze. Avariu este gata de ceva vreme si pestii au inceout sa creasca si sa prinda culori (cand i-am adus erau cat niste neoni)
Probele le-a trecut de mult cu brio. De cand l-am construit (de 2 luni si ceva) functioneaza una intr-una. Zgomot nu face aproape deloc, adica atunci cand e inchis in dulapul de sub acvariu nu stiu ca il am. Nu l-am curatat inca niciodata si nu intentionez prea curand deoarece nu a scazut deloc debitul. Filtrarea si-o face cum trebuie, parametrii apei sunt foarte buni chiar cu schimbari mai rare de apa
Acum am mai facut ceva modificari. Am transformat filtrul intern resun sp1500 in unul extern. Cam asa arata noua jucarie. Debitul este foarte bun (mai bun ca la jbl cristal profi e 900) si deocamdata nu curge (daca va curge voi renunta la el si voi lua inca un e900). L-am umplut cu bioballs si siporax si un burete grosier.Deocamdata este in probe.
Dupa cateva teste de apa am observat ca ph-ul a mai coborat, acum este pe la 8- 8.3 dar nu stiu cum as putea sa mai cresc duritatea totale. In momentul de fata aceasta este pe la 2 grade germane sau 0.4 mmol/l. Am pus deja 2 plicuri de carbonat de calci (cumparat de la farmacie) dar se pare ca nu este nici o schimbare. Nu am pus destul sau nu este eficient? Cum as putea creste duritatea totala pana imi vine jbl aqua dur-ul?
Acum cateva zile am bagat si pestii. Sunt vioi si imediat s-au apucat da papat resturile care le-am pus in apa pt ciclarea acvariului.
Dotari: Filtru extern JBL Cristal Profi E900- plin cu CIPORAX, Filtru intern Resun sp2500.
Incalzitor Resun de 300W.
2 neoane de 54W, unul osram cool daylight si un Marine blue Solar Ultra. Amvele t5
Am omis oare ceva? Daca mai merg inbunatatiri sunt deschis la sugestii.
Urmeaza acum sa ii fac sistemul de schimb de apa la picatura.

Forum Index » Profile for salapiat » Messages posted by salapiat
Go to: