[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
primul bazin de africani  XML
Forum Index » Cichlidae
Author Message
pomi
Senior member
[Avatar]

IP:

Pai si niste poze nu vedem si noi ?

Biotop Malawi || Biotop Amazon
salapiat
Junior member
[Avatar]

IP:

DA. Uite si niste poze. Avariu este gata de ceva vreme si pestii au inceout sa creasca si sa prinda culori (cand i-am adus erau cat niste neoni)
[Thumb - PICT0102.JPG]

[Thumb - PICT0082f.jpg]

[Thumb - PICTa0085f.jpg]

salapiat
Junior member
[Avatar]

IP:

Si inca o serioede poze ca nu au incaput toate in acelasi post
[Thumb - PICT0084f.jpg]

[Thumb - PICT0084f.jpg]

MAYA
Senior member
[Avatar]

IP:

Frumosi foc,sa-ti traiasca !!!

http://africancichlidsofmalawi.webs.com/apps/photos/album?albumid=13940198

[WWW] [Yahoo!]
dan35
Junior member

IP:

Foarte frumos bazinul !
salapiat
Junior member
[Avatar]

IP:

Pestii au mai crescut de cand am scris ultima oara, am deja a 2-a generatie de pui dar ma confrunt cu o problema: am in masa apei niste particule mici albicioasede care nu scap nici cum. Am mai montat un filtu intern pt filtrarea mecanica si mi-am luat si un UV crezand ca acele particule sunt alge sau infuzori, dar vad ca (coafura rezista) problema persista. Idei ceva de la cei mai experimentati in ciclide?
DobreaFlorin
Member
[Avatar]

IP:

Salutari, ai scapat de particulele albicioase (scame), cu aceiasi problema ma confrunt si eu, si la fel ma gandesc sa mai atasez un filtru intern pe langa un tetrs 700ex.

http://www.youtube.com/watch?v=sSMOEJ7Qjxw&feature=player_embedded
salapiat
Junior member
[Avatar]

IP:

Cred ca am scapat, dar nu cu ajutorul filtrului uv. Am cumparat un resun sp2500 ( filtru intern cu 1200l/h) la care am pastrat doar filtrarea mecanica: pasla si perlon. Acum nu ami am particule in apa dar filtrul trebuie curatat tot la 3 zile. In el este un fel de mal verzui (caca de peste) care la ierbivore vad ca are o densitate mai mica si e predispus sa pluteasca in masa apei decat sa se depuna frumos pe fund si sa astepte sa fie aspirat.
salapiat
Junior member
[Avatar]

IP:

Acum am o alta dilema. Acavariu de ciclide are 2 filtre externe jbl 900 pline cu siporax si un resum intern pt filtrarea mecanica. Recent am achizitionat un eheim profesional 3 2080. Care varianta de fitrare e mai buna? cele 2 jbl sau eheim-ul?
malawi_crys
Senior member
[Avatar]

IP:

salapiat wrote:Acum am o alta dilema. Acavariu de ciclide are 2 filtre externe jbl 900 pline cu siporax si un resum intern pt filtrarea mecanica. Recent am achizitionat un eheim profesional 3 2080. Care varianta de fitrare e mai buna? cele 2 jbl sau eheim-ul?

Eu as merge pe Eheim desi 2080 ul este recomandat pentru acvariu mari de pana la 1200 L. S ar putea sa ai parte d eo mica furtuna in acvariu. Eu am un 2180 care si a facut treaba cu brio intr un 700 L si n am umblat aproape 1 an in el.
Oricum , chiar si cu cele 2 JBL , capacitatea de filtrare era oricum supradimensionata, ceea ce nu este un lucru rau mai ales in cazul africanilor.
Sfatul este sa folosesti Eheim ul *(cu mediile originale, neaparat) dar sa pastrezi si acel filtru intern pentru filtrarea mecanica. Ca sa protezejo Eheim ul, pe cele 2 Intrari poti pune cate un burete clasic, in felul asta o sa uiti de el
Sa zicem ca mergand pe varianta asta, economisesti un pic la energia consumata. Nu sunt rele nici JBL uile cu siporax insa Eheim ul este Eheim si ar fi pacat sa l tii degeaba in vitrina

Si inca ceva, ca o parere personala, referitor la aranjamentul pietrelor, este mult prea "la linie" si da senzatia de artificial. Bine, nici pietrele nu prea sunt ok , dar ma rog, gusturile nu se discuta
In rest, felicitari pentru pestani! Imi place cum se prezinta!

Toate cele bune!
Cristi

This message was edited 1 time. Last update was at 11/03/2012 02:39:08

"Acvariul nu este nimic mai mult decât un colt de natura plin de viata. Este o lume în continua miscare, care ne ofera posibilitatea de a cunoaste, observa si studia secretele unei lumi ascunse si fascinante.
Cei care iubesc natura, iubesc mai intai viata, apoi pe sine."

http://www.youtube.com/watch?v=D7MSHYMdHZs&list=UUxfp5BJGnBbRR1ZvAA-_S6Q&index=9&feature=plcp

http://s147.photobucket.com/albums/r283/crys1976_photos/
[Email] [Yahoo!]
salapiat
Junior member
[Avatar]

IP:

Nici un fitltru nu va sta in vitrina, mai am un acvariu plantat de 360 de litri care inca nu e chiar garta, si ma gandeam oare cum ar fi mai bine sa fac inparteala filtrelor, avand in vedere ca ciclidele sunt prioritare la filtru( mai cacacioase).
Pietrele nu mai sunt de mult timp asa. Le cumparasem asa, mai patratoase, in forma de cub, dar le-am mai spart si am mai scos din ele ca pareau cam multe. Acum pestii cunt marisori si am deja a 3-a generatie de pui;)
Multumesc de sfat. Daca mai sunt si altele, le accept cu placere.

Forum Index » Cichlidae
Go to: