salapiat wrote:Acum am o alta dilema. Acavariu de ciclide are 2 filtre externe jbl 900 pline cu siporax si un resum intern pt filtrarea mecanica. Recent am achizitionat un eheim profesional 3 2080. Care varianta de fitrare e mai buna? cele 2 jbl sau eheim-ul?
Eu as merge pe Eheim desi 2080 ul este recomandat pentru acvariu mari de pana la 1200 L. S ar putea sa ai parte d eo mica furtuna in acvariu. Eu am un 2180 care si a facut treaba cu brio intr un 700 L si n am umblat aproape 1 an in el.
Oricum , chiar si cu cele 2 JBL , capacitatea de filtrare era oricum supradimensionata, ceea ce nu este un lucru rau mai ales in cazul africanilor.
Sfatul este sa folosesti Eheim ul *(cu mediile originale, neaparat) dar sa pastrezi si acel filtru intern pentru filtrarea mecanica. Ca sa protezejo Eheim ul, pe cele 2 Intrari poti pune cate un burete clasic, in felul asta o sa uiti de el
Sa zicem ca mergand pe varianta asta, economisesti un pic la energia consumata. Nu sunt rele nici JBL uile cu siporax insa Eheim ul este Eheim si ar fi pacat sa l tii degeaba in vitrina
Si inca ceva, ca o parere personala, referitor la aranjamentul pietrelor, este mult prea "la linie" si da senzatia de artificial. Bine, nici pietrele nu prea sunt ok , dar ma rog, gusturile nu se discuta
In rest, felicitari pentru pestani! Imi place cum se prezinta!
Toate cele bune!
Cristi