Message |
|
pai am agit pt ca la momentul de fata acele plante mi-au murit de tot, pur si simplu s-au dizolvat. vreau sa aduc altele dar nu mai vreau sa patesc ce am patit cu astea, ce pot sa fac sa nu previn catastrofa;)pe panga respectarea retetei de fertilizare.
|
 |
|
CAm sub un mm dar sunt si mai mari, si ceva pietricele care au ramas la suprafata, oricum radacina cred ca a prins in substratul ala ce magazin.
|
 |
|
pana sa inceapa sa se faca urate am bagat doza normala,abia cand au inceput sa se sstrice am crescut doza. Ce solutii imi recomandati?
|
 |
|
Nu stiu ce se intampla dar niste planta din acvariu pur si simplu mi s-au dizolvat. Am avut cateva fire de cabomba plantate care au prins radacini si cresteau foarte frumos si inca 2 tufe de ceva ce nu stiu cum se numesc dar aratau bine si cresteau de la o zi la alta (cele din imagine). Pur si simplu s-au dizolvat frunzele. Fertilizare dau (supradoza) Easy life pro Fitto, Ferotabs si mai bag si co2. care o fi cauza?
|
 |
|
am substrat, numai ca am crezut ca va arata mai bine cu cateva pietricele aruncate de decor pe fundul acvariului. ma gandeam doar ca sa nu fie de origine calcaroasa s aimi creasca duritatea nu si ca as putea rani pe micutii corry
|
 |
|
am o alta intrebare pt cunoscatori. Tata face mormantul bunicului si are cam 2 saci de spartura marunta de marmura. cred ca ar arata foarte bine un pumn de astfel de pietricele marunte in acvariu. nu stiu, marmura e calcaroasa? pot sa pun?
|
 |
|
Tot citesc pe unde pot si printre finaliste (in lipsa parerilor posesorilor de filtre interne;) ) au intrat in finala acestea 3:
Filtru intern Hydor Crystal Filter 2
Filtru intern Sicce Shark 600 l/h
Filtru intern Resun Aqua Bio BF - 200
care cum ii clasam? care e pe primul loc?
|
 |
|
da, sunt constient ca ar fi o obtiune mult mai buna pt acvariul meu dar... bugetul meu e limitat si nu imi permit un asemenea filtru, asa ca v-as ruga daca puteti sa va dati cu parerea asupra filtrelor care le-am enumerat sau oricare alt filtru pana in 100 ron.
|
 |
|
unul extern canistra este mult mai scump decat imi permit eu si unul din acela agatat de marginea acvariului... nu mi sepotriveste din cauza capacului acvariului.
|
 |
|
|
 |
|
Filtru intern iestin care functioneaza in acvariu de 100 de l. Este confectionat din sticla la o sticlarie oarecare. costul total este pe la 35- 40 ron. Isi face treaba foarte bine, apa cristal intru-un acvariu umpic suprapopulat si mediu plantat.
Aceste dimensiuni sunt in cazul meu dar pot varia de la caz la caz in functie de acvariu, powerhed. Am calculat dimensiunile astfel incat sa incapa un powerheaad BOYU cu un debit de 550l/h si in acelasi timp sa nu imi creeze un curent foarte puternic in acvariu. Acvariul meu are dumensiunile de 65*40*55 si filtrul este montat astfel incat sa sufle in lungine creind astfel un curend moderat, placut ociului si pestilor cred. In interior se potriveste exact cate jumatate de burete Burete Juwel Bioflow-jumbo (taiat pe jumatate) care se gasesc la magazinele de specialitate.
Daca aveti si voi idei ca sa imbunatatim acest filtru sunt deschis experimentarilor ca doar nu l- am facut perfect din prima 
|
 |
|
si cand se termina melcii ce se va intampla cu pestele? se va da la creveti sau la alti pesti, va murii de foame sau se va profila pe mancare de pesti? intrebarea este valabila si in cazul melcului asasin.ms
|
 |
|
de criza  (
|
 |
|
Poti te rog frumos sa imi recomanzi concet niste produse pentru mediile filtrante pe care mi le-ai enumerat?
|
 |
|
nu mai imi da nimeni nici o mana de sfaturi?
|
 |
|
intr-un filtru extern care este oridea materialelor filtrante? incepand de la admisie spre evacuare: burete grosier. ceramica si burete fin? asa este?
|
 |
|
te referi aici la sistemul de producere de co2 prin electroliza? daca da sunt si eu interesat. vreau si eu unul la banii astai;)
|
 |
|
Am citit pe undeva ca duritatea totala ar trebui sa fie intre 8 si 20 grade germane. a mea este 25. Cum pot sa scad aceasta valoare?
|
 |
|
no3 nu stiu ca nu am test pentru asta. De ce zici ca ar putea sa deranjeze crustaceele? e prea mare? ce as putea sa fac sa il scad.
A doua intrebare este: Am facut rost de o butelie goala de freon pe care am posibilitatea sa o incarc la o sifonerie cu C02. ce parere aveti despre asta, credeti ca ar mergee?
|
 |
|
Am reusit sa fac niste teste de apa. Rezultatele sunt:
PH= 6,71
Duritate= 2,8grade d=0.5mmol/l
Cl=21mg/l
Alcalinitate= 0.4mmol/l
Conductivitate=189micro siemens/cm
Fe=0.05mg/l
NO2 mai mic de 0.05
ce parere aveti?