[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Posibil finrot  XML
Forum Index » Boli/tratamente
Author Message
angy86
Unripe member

IP:

Am un acvariu de 400l populat cu 40 de ciclide africane( maturi si juvenili).Ca si filtrare am 2 filtre interne Hydor de 900l/h,externe 1 Eheim 2226 plin cu siporax si 1 JHW de 2000l/h jumatae siporax si jumatate zeolit.Parametrii apei sunt ok, iar apa schimb 30-40% saptamanal.De aproximtiv 2 saptamani ma lupt cu o boala, care cred eu ca e Finrot. Pestii au coditele si inotatoarele mancate( lipsesc parti din ele),altii franjurate, iar in zona gurii ceva alb ca o catifea, dar pofta de mancare au, activi sunt. Am incercat si cu eritromicina (o pastila la 25 l, la 3 zile am repetat tratamentul) si cu easylife multicultura(ziua 1 -10 ml, ziua 2 -5 ml, ziua 3 -5 ml la volumul de 400l, dupa care am repetat tratamentul) si nici o schimbare. Am prins pestii afectati, i-am bagat intrun acvariu spital si i-am tratat cu sera baktopur dupa cum scrie in prospect.Dupa 3 zile am repetat tratamentul si nimic imbucurator. Intre timp, in acvariul comun, alti pesti cu inotatoarele topite. Oare o fi altceva? S-a mai confruntat cineva cu asa ceva? Astept sfaturile dumneavoastra.

Titlu modificat de Dolly

This message was edited 1 time. Last update was at 12/10/2011 22:02:55

angy86
Unripe member

IP:

Adaug cateva poze din acvariul spital. E posibil sa fie Columnaris? Unii dintre ei au si solzi zbarliti, iar o femele de flavuz are o chestie rosie(rana) pe corp.
image

Uploaded with ImageShack.us
image

image

image

This message was edited 1 time. Last update was at 15/10/2011 21:56:51

salapiat
Junior member
[Avatar]

IP:

Aceeasi problema o intampin si eu, cum ai reusit sa rezolvi problema?
narcis
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Da mai multe detali, ce pesti ai, ce bazin, filtrare, altfel nu se poate da un sfat cat de cat sa te ajute.
[ICQ]
salapiat
Junior member
[Avatar]

IP:

Am un acvariu de 300 de litri cu ciclide de malawi, filtru eheim profesional 3 2080. AM schimb de apa la picatura si dupa cum l-am reglat se schimba cam 40% din apa pe saptamana.Ultimile analize de apa au iesit foarte bine: fara amonicac, no2 sau no3( sau destul de mici cat sa nu fie sesizabile de testele de la tetra).
Am pierdut deja 2 pesti si mai am cativa cu coditele despicate si franjurate, au umpic de alb pe la bot, parca au si zolzi lipsa si la unul i s-au umflat ochii.
Ce parere aveti?
narcis
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Daca au botul alb, columnaris. Asta denota calitatea proasta a apei.La fel si cu ochii umflati, tot de la apa. Totusi, daca zici ca testele indica valori ok, posibil sa se bata si sa nu-i vezi. Da detalii despre ce pesti ai, varsta lor, nr lor, sexul lor, etc. Ai putea sa incerci sa deschizi un topic la ciclide, poate cei care detin acesti pesti te pot sfatui mai bine.
[ICQ]
salapiat
Junior member
[Avatar]

IP:

Azi am bagat in acvariu 10 pastile de eritromicina, informatie garita pe un alt forum, crezi ca ar ajuta?
narcis
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Depide cum le-ai bagat, le-ai pisat bine, ai incercat sa le dizolvi cat mai mult inainte? Parerea mea este ca nu se merita eritromicina, nu se dizolva in apa. Mai buna era penicilina injectabila, sau cel mai bine tratamente in bazin spital, de lunga sau scurta durata. Pe viitor poti incerca cu bai de scurta durata cu verde de malachit, bactopur, ektol fluid parca... Oricum, am inteles ca in general ciclidele sunt pesti rezistenti, nu se imbolnavesc asa usor, deci mai multa grija la calitatea apei.
[ICQ]
salapiat
Junior member
[Avatar]

IP:

Cel mai apropiat oras de und epot sa imi iau produse de acvaristica de la firme serioase (jbl, sete....) e la 40 de km , deci nu prea pot ajunge cum vreau eu. Pastilele le-am dizolvat in cana si apoi am turnat in acvariu.
narcis
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Dupa ce termini tratamentul, sa nu uiti sa bagi carbune 24h sa elimini resturile de medicament, schimb 50% din apa. Cand ma uit ca ai 400 litrii de apa, mi se face rau .
Chiar daca faci rost de un alt medicament, sa nu amesteci tratamentele, iar cand faci un tratament fa-l ca in prospect, de preferat sa-l citesti pe cel in engleza.
[ICQ]
salapiat
Junior member
[Avatar]

IP:

Azi am observat ca unul din pestii care avea probleme cu codita franjurata are pur si simplu niste rani, ca si cum ar fi fost muscat( lucru putin probalil pt ca rana este exact de jur imprejurul ochiului, ochiul nu este atins, inca) Mai are astfel de rani si la coada si pe partea laterala. Ma puteti ajuta sa identific boala?!
Gemelu
Unripe member

IP:

Buna ziua
Sunt si eu un mai nou crescator de pestisori. Dar nu sunt chiar ACVARIST ca voi ci sunt AQUAPONICS-ist. Adica apa din acvariul meu (ceva mai mare , la vreo 1.000 litri cu totul) este filtrata printr-un filtru biologic din criblura (pietris de rau de care se foloseste si pentru adaus pe sosele) in care am cultivat legume si flori pentru a consuma nitritii si astfel sa reduc foarte mult schimburile de apa.
Dar avem cam aceleasi probleme cu vietatile din ograda. Mai exact, am un pestisor la care datorita neglijentei am ajuns sa am codita mancata cu totul vreo cativa milimetri dupa cum se vede din imaginea pe care sper sa o pot atasa. Sau mai puteti vedea filmulete AICI . Se vede sper ca are rana si chiar mancata carnea de pe coada. Cred ca la mine e din cauza calitatii proaste a apei, dar ma gandesc, ce putea sa afecteze asa grav ? ma gandesc mai carand la ceva paraziti, sau microorganisme? cu cateva zile inainte le-am oferit pestilor din bazinul meu ca hrana niste rame si viermisori ramase de la o partida de pescuit.
Voi ce credeti ca ar putea fi? Pestisorul a murit intre timp, oricum era irecuperabil... Dar cel putin pentru viitor, sunt ingrijorat de ce element poate consuma asa de tare carnea de la un pestisor VIU...
[Thumb - 2012-07-10 10.29.55.jpg]

This message was edited 1 time. Last update was at 12/07/2012 15:49:49

Forum Index » Boli/tratamente
Go to: