[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: salapiat
Forum Index » Profile for salapiat » Messages posted by salapiat
Revin cu noutati. La plante vad ca le merge bine, se dezvolta frumos, apa este limpede si clara numai ca tot are ceva particule care plutesc in masa ei si mi se depun pe geam. Mi-am incheiat efectivul de pesti: 6 corydoras, 3 ancistrus, 20 neoni, 10 red cherii si 2 raci care nu stiu ce specie sunt. Uite asa arata:
am posibilitatea sa fac rost de niste leduri high lite. Daca mai montez ince vre-o 4 din aceste leduri ajung cam pe la 1W/L. deocamdata sunt la 0.7W/L. Sa fac acest pas sau o sa dauneze mai mult?
nu a vreut sa imi ia decat 2 poze odata. Uitati aici continuarea.
Prima poza este cu sistemul de iluminare, 2 neoane T5 de cate 18W pe partea fixa a capacului si inca unul T8 de 24W pe partea mobila a capacului.
A doua poza este cu acvariul in faza actuala.
uitati aici niste poze cu acvariul meu, de la inceput pana in prezent:
in prima poza este sistemul de ventilatie, 2 coolere unul care baga si unul care scoate si a doua poza este prima poza a acvariului cand inca apa nu se limpezise.
Am inteles, deci trebuie cat mai repede CO2, sa vad cum o rezov;)
Cred ca am deja o alga in acvariu. am primit-o cadou de "Acvariu nou" Arata ca o bila verde. MI s-a spus ca e alga nu planta. O las? O scot? de aratat arata frumos, imi place
Da Corydoras voiam sa scriu;) Fertilizare am bagat ieri ce mi-ati recomandat: Ferropol.
Nu am inteles ce voiai sa zici despre alge, sa ma astept sa imi apara? cum previn asta?
Da exact asta am vazut. Inafara de CO2 mai este de facut ceva in stadiul asta in care sunt?
Am bagat 6 coryadis, la inceput 3 si dupa 3 zile alti 3 si inca 10 creveti red chery.
Deja aveam cumparat neonul Juwel High life Nature T5 de 24W si 438mm pe care tocmai am terminat sa il montez (soclu, balast...) Da o lumina alb galbuie destul de intensa care face sa para plantele mai verzi decat sunt.
Acum am in total 60W ceea ce inseamna cam 0.68-0.7W/L. Cred ca acum este deajuns, ca daca nu... nu mai am unde pune nici un bec fara sa afectez esteticul.
La magazinul de acvaristica am vazut niste butelii ci CO2 si un fel de palnie pt dizolvarea gazului in apa. Cel de acolo mi-a zis ca incarc manual din butelia acea micuta, palia si CO2-ul se dizolva treptat in apa intr-un interval de timp de 24 de ore. arianta asta ar fi mai buna?
completare la sistemul de lumini. Pe langa cele 2 neoane T8 de cate 18W fiecare am mai pus un neon scurt T5 de 24W Juwel Nature tot pentru plante, cred ca e ddeajuns.
Am mai ajutat plantele cu fertilizantul care mi l-ati recomandat: JBL Ferropol.
Ar mai trebui sa ii fac ceva?
brawn wrote:Care sunt limitele in care un acvariu arata bine? Neoanele nu se clasifica "micut", "marisor", "baban", etc. Tu la stadiul actual esti o "bomboana" pentru vanzatorii din pet-shopuri mai putin onesti. Cat despre buteliile de aragaz... mai bine ma abtin. Ce-ar fi sa te apuci sa cauti singur informatii? Altfel nu ai nicio sansa sa reusesti.

intr-adevar sunt cam nestiutor in acest domeniu dar sunt dornic sa invat . la respectiva clasificare a neoanelor ce neon suplimentar imi recomandati? unul care sa fie mai scurt de 60 cm cu soclu cu tot ca nu mai atat mai am dispomibil pe capac, dupa ce am mai montat si 2 coolere.
pai la nici o sifonerie nu o sa imi bage o presiune mai mare decat ar putea sa duca un sifon adica o sticla de plastic, nici vorba sa ajung la lichefierea bioxidului. e drept ca o sa fie nevoie sa il incarc o data pe saptamana. sau pur si simplu as putea sa rog pe cel de la sifonerie sa imi bage in sifon doar co2 fara apa. mai departe cu instalatia o improvizez.nu crezi ca ar merge?
daca tot nu crezi ca ar merge... idei? inafara de cea cu instalatia de bioxid ca nu am bani de asa ceva, si cea cu fermentatul... s-a jucat un prieten cu asa ceva pana a pleznit recioientul de i-a zugravit camera.
Nu vreau sa fie exagerat de plantat. in limitele in care sa arate bine si sa se simta bine pesti si crevetii. Lumina... mai imi trebuie cam 10W ca sa am 0.5W/L deci mami pun un neon micut Fluora, Fertilizante imi cupmar luni din care mi-ati recomandat si CO2... aici e problema cum o rezolv? am niste butelii micute de aragaz de camping pe care le pot incarca la o sifonerie cu CO2. cred ca mai imi trebuie un regulator de presiune?
deci sa mai montez un neon tot fluorasi sa ii dau niste nutrienti? NU afecteaza pestii sau crevetii?(6 cory si 12 creveti puiuti)
Pe cele pe care il am mai scrie: pe cel Fluora- L18/77 T8 550lm si pe celalalt: Lumilux Cool Daylight L18/865 1300lm tot T8.
Carbonul acriv l-am scos si am pus in locul lui tot un burete din acela negru.
da vreau un acvariu plantat. am 2 tubuti de cate 18W unul Orsman daylight si unul flora. Am pus si substrat. Mai trebuie ceva sau doar rabdare?(pe care nu o prea am)
da m-am prins de idee;)
observ insa ca imi cam mor plantele. Am plantat niste Eleocharis Acicularis si desi lumina merge cel putin 10 oree zi varfurile incep sa mi se faca maronii. Sfaturi ceva?
Corectie: latimea este de 30 cm.
Am Creat un topic nou aici: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/12273.page unde am adus informatii supimentare care sper eu ca o sa va ajute sa ma ajutati;)
Salut. Sunt si eu incepator si tocamai mi-am facut un acvariu de 90 de litri (L-65; l 30; H 50 dar coloana de apa e de doar 45). Am pus o punga intreaga de substrat JBL AquaBasis Plus-5 kg, peste care am pus aproximativ 3 cm de nisip de rau fiert vre-o 4 ore. Am un filtru intern Aquael de 380 l/h si 2 neoane de 18W fiecare, unul daylight si unul Osram Flora. In data de 10 iulie am pus substratul si ceva plante: java moss si niste ricia vivipara. Mai am si o jumatata de nuca de cocos fiarta mai bine de 5 ore.

Apa s-a limpezit, am pus mancare in acvariu desi nu aveam pesti. Am spalat un filtru dintr-un alt acvariu pentru a aducebacterii in acvariu acum 2 saptamani si am pus si o doza de Filter Start in filtru tot ceva de la JBL. Ieri (4 august) am pus si 3 cori albino.

Ce nu sunt eu in clar este de ce am in acvariu niste particule albicioase in suspensie, nici nu merg la fund nici la suprafata, stau in masa apei. Pot sa fac ceva pt acest lucru? Filtrul este cu carbon activ. Pot spala buretele ca e cam imbacsit cu ceva mizerie maroniu roscata, logic spalarea lui nu o sa o fac in apa de robinet dar pot sa il spal in apa scoasa din acvariu? Acelasi fip de mizerie am si pe fundul apei si mi se mai depune si pe plante. Multumesc anticipat.
salut. sunt si eu incepator si tocamai mi-am facut un acvariu de 90 de litri (L-65; l 20; H 50 dar coloana de apa e de doar 45) am pus o punga intreaga de substrat, nu mai stiu cum se numeste dar vanzatorul a zpus ca e bun. am un filtru intern aquael de 380 l/h si 2 neoane de 18W fiecare, unul daylight si unul osman flora. In data de 10 iul am pus substratul si ceva plante: java moss si niste ricia vivipare. mai am si o jumatata de nuca de cocos fiarta mai bine de 5 ore. apa s-a limpezit, am pus mancare in acvariu desi nu aveam pesti. am spalat un filtru dintr-un alt acvariu st bacterii acum 2 saptamani si am pus si o doza de filter start in filtru. ieri am pus si 3 cori albino. ce nu sunt eu in clar este de ce am in acvariu niste particule albicioase in suspensie, nici nu merg la fund nici la suprafata, stau in masa apei. pot sa fac ceva pt acest lucru? filtrul este cu carbon activ. pot spala buretele ca e cam inbacsit cu ceva mizerie maroniu roscata. logic spalarea lui nu o sa o fac in apa de robinet dar pot sa il spal in apa scoasa din acvariu? ms anticipat.
nu am alti melci in acvariu, doar foarte multi melci maro... vreau sa bag un melc sau 2 sau 2 asasini dar mi-e frica ca dupa aceea o sa am o invazie de melci asasini de care nu o sa mai pot scapa.
si eu am multi melci... pot aduga in acvariu un melc asasin? ii papa pe toti sau o sa mi es inmulteasca si el de unu singur?

Forum Index » Profile for salapiat » Messages posted by salapiat
Go to: