[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
primul bazin de africani  XML
Forum Index » Cichlidae
Author Message
salapiat
Junior member
[Avatar]

IP:

Buna la toata lumea. M-am hotarat si eu sa imi fac un bazin cu africani si anume mbune.
Dimensiunile vor fi 120/50/50 cu sticla de 10mm deci un acvariu de 300l brut, cred ca va fi pe la 240 net cu tot cu nisip, background si bolovani. Alte dimensiuni nu imi permit sa fac din mai multe motive: spatiu si fonduri.
La capitolul filtrare am sa folosesc un filtru jbl criestl profie900 si 2 filtre interne resum la care am sa inlocuiesc tuburile in care sunt burettii cu niste tuburi mai mari de pvc umplute fiecare cu care aproape 1l de inele ceramice si diferiti bureti pentru filtrarea mecanica(filtrele le am deja).Aceste 2 filtre vor fi incastrate in background.Oare este suficiente?
De lumina ce idei aveti?
Schimbul de apa il voi face cu un sistem la picatura care se va scurge direct in canalizarea blocului.
La capitolul oxigenare crediti ca ar fi deajuns valurile de la suprafata apeui.Nu imi plac plompele de aer, defapt nu imi plac bulele.
Animale... as vrea vre-o 3-4 familii (1m+2/3f) de specii diferite de talie mica. Aveti voi idei de 3 specii colorate in galben, albastru (nu prea imi plac cei tigrati) si rosu sau roz.
Pareri ceva? sunt deschis la sfaturi si idei, O sa iau priectul incet si bine din prima.
pomi
Senior member
[Avatar]

IP:

E de ajuns valurirea apei pentru oxigenare, dar sa le tii pe amandoua sa valureasca, in caz ca pica un filtru, sa ramana celalat.

La lumina sunt mai multe variante, cele mai populare printre africanisti fiind Aqua-Glo, JBl Marin Day, Marine-Glo, Power-Glo. Aceste tuburi intensifica anumite culori ale pestilor.

Ca specii de Mbuna, sunt o gramada. Uite aici un link cu poze la fiecare:

http://www.cichlid-forum.com/profiles/category.php?cat=2

Bafta!

Biotop Malawi || Biotop Amazon
salapiat
Junior member
[Avatar]

IP:

La lumina cam la ce te-ai gandit? Ma refer cantitativ: ce neoane(ce putere) cate si de ce dimensiuni.

Este nevoie de intaritoare longitudinale?

Ce metoda de constructie ar fi buna pentru un astfel de acvariu: cea cu lateralele pe fund sau in jurul fundului? Eu as prefera metoda deasupra fundului ca este mai simpla si sticla a fost taiata pentru aceasta metoda. Ca sa aplic cealalta metoda va trebui sa mai tai din fund.
salapiat
Junior member
[Avatar]

IP:

Gataaaa!!! Am terminat acvariu cu totul (cadru metalice, iluminare substrat, filtru backgroud). Acum isi asteapta locatarii, ajung luni;). Vin si pozele din timpul lucrarilor si cu finalizarea.
La noi in Sebes apa este foarte moale 2-3 grade germane si are un PH 6,5-7. In acvariu am pus ca substrat nisip fin de marmura si peisajul l-am facut fin bolovani calcarosi. am mai pus niste pietre calcaroase si in filtru. Dupa 2 zile parametri apei erau acestia : Duritatte 6 si Ph 10,5. Acest ph ma cam nelinisteste, mi se pare cam mare. Apa ar trebui sa ajunga la o duritate de aprox 15 si un ph de 8. Cum as putea face acest lucru?
bobesku
Senior member
[Avatar]

IP:

Despre ce duritate vorbesti? Kh sau Gh?
Eu cred ca Gh. Probabil ce ai pus acolo in filtre si nisipul de marmura ti-au crescut Kh mult si automat si Ph.
Este cam mare Ph. Schimba niste 50% apa si mai fa niste teste.
E posibil sa se fi dizolvat la inceput din nisip m multe particule si in cateva zile sa fie ok.

Ce test de Ph ai folosit? Sper ca la picaturi altfel e inselator.

This message was edited 1 time. Last update was at 02/05/2011 01:12:17

Ciclide Malawi | Regatul Bettanului | Dwarf Puffers | Mr Puffini | Paradise Kingdom | Black Betta Miraje
salapiat
Junior member
[Avatar]

IP:

Ma refeream la duritatea totala.in filtru nu am pus nisip de marmura dar am tot substratul asa. Ciudat imi este ca duritatea totala este mica si ph-ul mare. testele le-am facut cu aparate speciale la sevici, deci slabe sanse de eroare.
bobesku
Senior member
[Avatar]

IP:

Pai da. Duritatea totala este GH. Ce ar fi dragut sa testezi este KH (duritatea carbonatilor). Asta probabil ca este f mare intrucat si PH este mare.
Cred, ca nici la un acvariu marin nu e PH mai mare de 10, daca nu ma insel. Probabil ca trebuie sa schimbi mai des apa zilele astea, pana se dizolva particulele mai greu si se stabilizeaza ph.

Ciclide Malawi | Regatul Bettanului | Dwarf Puffers | Mr Puffini | Paradise Kingdom | Black Betta Miraje
salapiat
Junior member
[Avatar]

IP:

Imi sunt pesti in pericol iminent sau merge sa scad acst kh si implicit ph incet si treptat?
bobesku
Senior member
[Avatar]

IP:

Mai, e cam mare PH. Ai pus deja pestii acolo? Daca nu incearca sa schimbi 50% din apa si apoi sa masori sa vezi cum decurg ostilitatile. Eventual ia-ti un test de acvaristica la picatura... Poate alea industriale nu-s ce trebe
Daca deja ai pus pestii, scade PH incet, cu niste schimburi de apa mai putin agresive. Dar incet.

salapiat
Junior member
[Avatar]

IP:

Dupa cum am promis acum am sa pun poze ci proiectul de la inceput pana in faza actuala:
[Thumb - P04-04-11_21.22.JPG]

This message was edited 1 time. Last update was at 03/05/2011 12:02:00

salapiat
Junior member
[Avatar]

IP:

Dupa lipirea acvariului am constientizat ca biroul unde voiam sa il pun nu va rezista la aproape 400 kg
[Thumb - P09-04-11_14.35.JPG]

[Thumb - P10-04-11_13.54.JPG]

This message was edited 1 time. Last update was at 03/05/2011 12:04:04

salapiat
Junior member
[Avatar]

IP:

Backgroundul facut de mine. Singura problema in realizarea lui a fost doar talentul meu limitat si simtul meu estetic, dar am avut ajutoare (bagatori de vina ) care mi-au mai dat sugestii.
[Thumb - P21-04-11_14.02.JPG]

bobesku
Senior member
[Avatar]

IP:

Ai facut acvariul fara intarituri?
E adevarat ca vad un factor de siguranta de 4.8 conform cu asta -> calculator_siguranta_acvariu.
Dar sunt curios daca nu cumva face o burta de 1-2mm

salapiat
Junior member
[Avatar]

IP:

Am adus "jucariile" acasa si le-am asezat frumos . Pe cadru am pus in aceasta ordine: pal de 12, polistiren extrudat de 4mm, placa de pal de 12mm, polistiren extrudat de 4mm, peste care am pus acvariul.
[Thumb - P20-04-11_22.55.JPG]

salapiat
Junior member
[Avatar]

IP:

bobesku wrote:Ai facut acvariul fara intarituri?
E adevarat ca vad un factor de siguranta de 4.8 conform cu asta -> calculator_siguranta_acvariu.
Dar sunt curios daca nu cumva face o burta de 1-2mm

Are intarituri longitudinale. Nu face deloc burta.

Mi departe, pasul urmator. Am bagat o foaie de polistiren extrudat de 4mm in acvariu, am lipit backgriundul si am asezat bolovanii in interior (am gasit bolovani calcarosi) dupa care am pus nisipul de marmura (care s-a dovedit a nu fi spalat suficient). dupa 24 de ore am bagat si apa.
[Thumb - P28-04-11_22.44.JPG]

salapiat
Junior member
[Avatar]

IP:

Acum cateva zile am bagat si pestii. Sunt vioi si imediat s-au apucat da papat resturile care le-am pus in apa pt ciclarea acvariului.
Dotari: Filtru extern JBL Cristal Profi E900- plin cu CIPORAX, Filtru intern Resun sp2500.
Incalzitor Resun de 300W.
2 neoane de 54W, unul osram cool daylight si un Marine blue Solar Ultra. Amvele t5
Am omis oare ceva? Daca mai merg inbunatatiri sunt deschis la sugestii.
Urmeaza acum sa ii fac sistemul de schimb de apa la picatura.
[Thumb - P03-05-11_12.15.JPG]

salapiat
Junior member
[Avatar]

IP:

Dupa cateva teste de apa am observat ca ph-ul a mai coborat, acum este pe la 8- 8.3 dar nu stiu cum as putea sa mai cresc duritatea totale. In momentul de fata aceasta este pe la 2 grade germane sau 0.4 mmol/l. Am pus deja 2 plicuri de carbonat de calci (cumparat de la farmacie) dar se pare ca nu este nici o schimbare. Nu am pus destul sau nu este eficient? Cum as putea creste duritatea totala pana imi vine jbl aqua dur-ul?
salapiat
Junior member
[Avatar]

IP:

Acum am mai facut ceva modificari. Am transformat filtrul intern resun sp1500 in unul extern. Cam asa arata noua jucarie. Debitul este foarte bun (mai bun ca la jbl cristal profi e 900) si deocamdata nu curge (daca va curge voi renunta la el si voi lua inca un e900). L-am umplut cu bioballs si siporax si un burete grosier.Deocamdata este in probe.
[Thumb - P02-06-11_22.08.JPG]

[Thumb - P03-06-11_22.45.JPG]

habar_name
Junior member

IP:

Probe, probe, dar cite probe?
[Yahoo!]
salapiat
Junior member
[Avatar]

IP:

Probele le-a trecut de mult cu brio. De cand l-am construit (de 2 luni si ceva) functioneaza una intr-una. Zgomot nu face aproape deloc, adica atunci cand e inchis in dulapul de sub acvariu nu stiu ca il am. Nu l-am curatat inca niciodata si nu intentionez prea curand deoarece nu a scazut deloc debitul. Filtrarea si-o face cum trebuie, parametrii apei sunt foarte buni chiar cu schimbari mai rare de apa

Forum Index » Cichlidae
Go to: