| Message |
|
|
koala wrote:Ai aruncat banii pe refractometru' ala... un "plutitor" te coafeaza la fel de bine, ca doar nu lansezi navete spatiale.
Apropos de plutitor...am avut unul...arata 1024. Din greseala l-am executat (spart) la o curatenie. Am cumparat altul. Pus in sump m-a luat de cap..arata 1030
Asta-i motivul pentru care am decis sa cumpar dreacia asta de refractometru.
|
 |
|
|
Crii, crii, crii...  sosira si "floricerele". Tre sa-mi misc kr sa debitez radiatorul care zace nearanjat de vreo luna.
Initial gandisem sa sa fac un dim mai sofisticat cu rasarit/apus - stanga/dreapta. Dar am ajus la concluzia ca-i un moft care inghite bani. Prefer ca banii respecticvi sa-i investesc in stoc viu care imi va incanta mult mai mult ochiul
Am cumparat si un refractometru. Pun si eu o intrebare stupida: se poate calibra cu apa de osmoza ?  Cred ca stiu deja raspunsul...tre sa ma duc dupa apa distilata
|
 |
|
|
Cred ca am inceput sa ma prind de unde e buba  Apa fiind in parametrii foarte buni m-am indreptat catre lumina. Am scos reflectoarele de pe neoane , am obturat putin nivelul luminii albe si zoasii au scos capatanile imediat!
Deci motivul prinicipal pentru care s-au toptit a fost prea multa lumina. Cand ma gandesc ca luni vin ledurile si puterea calculata este dubla fata de ce am acum inseamna ca va trebui sa regandesc intreaga instalatie  Oricum lumina va fi dimabila pe 10 canale de unde si posibilitatea de a controla fluxul maxim.
Bottom line: Overlight
|
 |
|
|
|
Macar sa se deschida si sa nu creasca si tot ar fi ceva decat sa-i vad cum se topesc.
|
 |
|
|
Dar e frustrant sa vezi ca peste tot scrie ca zoasii sunt pt incepatori si chiar recomandati. La LPS SPS si alte natii scre ca sunt pretentiosi si supravietuiesc numai in anumite conditii....Iaca la mine care sunt incepator aia stau bine merci si niste amarati de zoasi care cica supravietuiesc in orice conditii nu vor de nicio culoare
Am o domnisoara care ma calca pe nervi..Isi face veacul numai pe langa un LPS si mi-l inchide de de zeci de ori pe zi...  Cred ca singura solutie ramane sa mut coraul in alta parte.Destul de nasol
|
 |
|
|
Ma intriga teribil faptul ca in bazin nu reusesc sa tin niste zoasi...  Peste tot scrie ca sunt foarte buni pentru incepatori.
Prima colonie pe care am avut-o mai ca s-a topit cu totul. Am luat acum 2 zile o alta colonie...Adusa acasa facut aclimatizarea..introdusa in bazin s-a desfacut in jumatate de ora. Astazi nu au vrut sa se mai deschida deloc.  What the fk
Am LPS care se desfac si arata foarte bine, am si 2 cracute de SPS care la fel o duc bine merci, anemona la fel, kenia plusatoare creste frumos.
Ce oare nu le place zoasilor la mine in bazin???
|
 |
|
|
Am bagat in refugiu 1hermit si 2 melci diferiti. Observ ca melci dupa ce au dormitat pe timp de zi acum s-au pozitionat la suprafata apei. Pe unul dintre ei l-am pescuit chiar de pe buza sticlei..urcase nebunul pana sus. Nu le place ceva  Apa este aceeasi din bazinul mare.
|
 |
|
|
|
Seachem Stability.
De ce n-ai facut sumpul mai mare?Ai loc ramas....sau acolo vrei sa faci baziul ATO?
|
 |
|
|
|
In caz ca mosu nu are pe stoc si-ti arde kr, butelca mea este plina. Nu cred ca am scos mai mult de 20ml din ea bazinul fiind complet ciclat cand am cumparat-o. Ti-o dau ca sa-ti faci treaba.
|
 |
|
|
Mona- anemona pare ca s-a aclimatizat cu succes in noua casa. Sta infoiata toata perioada cat are lumina, noaptea are o postura mai lesinata dar cred ca-i natural atata timp cat nu are lumina. Aduna to ce poate cu tentaculele  . Am decis sa o hranesc separat la fiecare 3zile.
Inca niciun semn din partea clownului ca ar dori ceva...Cum dragoste cu sila nu se poate, las natura sa-si urmeze cursul
|
 |
|
|
Aveti idee cum se procedeaza ca sa fac clownul sa se gudure in anemona? Onanistul asta mic sta si se freaca in continuare de nisip  ! Are el un loc unde se duce si se freaca ca mototolul.Ca sa desprind anemona este si o duc in zona respectiva este imposibil pt ca proptit bine in piatra.
|
 |
|
|
Am introdus in bazin si o anemona bubble green. Pare sa-i placa , azi s-a desprins de pe suportul e care a dormit azinoapte si s-a agatat de o piatra. Sta in curent destul de puternic dar proate asa ii place. A halit niste shrimp si sta infoiata la maxim.
Cam la ce interval s-o hranesc?
Am mai avansat si cu DIY lampii in sensul ca am comandat ledurile cree/semileds.
In minirefugiu au inceput sa "fiarba" nisipul si sa se formeze alge pe pietre. Sunt pe drumul cel bun
|
 |
|
|
|
Este ok asa.
|
 |
|
|
Dap! Bantuie la mine prin bazin.  Thanks.
Azi si-a gasit un loc pe o piatra. Pare sa-i placa, a halit si 2 bucatele de shrimp. O cam bate curentul de la pompa dupa parerea mea dar daca acolo si-a gasit ea locul inseamna ca n-o deranjeaza.
|
 |
|
|
Acum depinde si ce vrei sa faci....Una gata cumparata te poate obliga sa o montezi dupa cum se nimersete. Cand stai cu ele agatate deasupra este mai usor, dar cand vrei sa integrezi lampa in bazin singura solutie ramane tot DIY.
Eu personal nu suport sa vad lumini reziduale imprastiate prin afara bazinului. Ori luminez doar bazinul ori o pun pe tavam si o folosesc pe post de lustra
Dar binenteles ca gusturile nu se discuta!
|
 |
|
|
Pt dimare ai nevoie de un o sursa -driver led care permite dim analogic 0-10V. Legi un potentiometru la el si asta e.
In functie de cum legi ledurie si puterea acestora iti alegi si sursa dimmabila.
Un exemplu concret pt o sursa la 24V dimabila http://www.tme.eu/ro/details/hlg-100h-24a/surse-de-alimentare-cu-led/mean-well/#
|
 |
|
|
Las' ca te vedem noi peste cateva luni cu mainile prin acavariu din nou  Intodeauna apare o noua provocare in zona asta.
Eu am stat departe timp de 14ani si uite ca tot m-a mancat  Culmea, nu m-a descurajat nici macar partea financiara.
Asa ca...suntem cu ochii pe tine
|
 |
|
|
|
Cepinde cat de mult vrei sa "imprastii" lumina. Cu cat este mai inalt acvariul ar trebui sa folosesti unghiuri mai mici. Lupele trebuie sa fie pentru modelul de leduri pe care-l folosesti.
|
 |
|
|
Ce faci domnule Ricardo, ne lasi fara caterinca?
Ce ne facem noi 7 zile fara sa aflam ce a mai citit colegul nostru cu carnatii de plescoi?
A devenit chiar haios modul in care se contrazice in functie de ce mai citeste prin diverse locuri.
Pana acum ne dadea lectii despre minunatia de acvariu pe care o are dar ieri ne-a informat in coltul incepatorului ca si-a lipit geamurile la el...este funny baiatul si foarte bun pentru relaxarea noastra
|
 |
|
|
pai creste si ea...
|
 |
|
|